INTERVIU Victoraş Iacob: "Fac istorie în Grecia!"

10 ian 2011 91 afişări Comentează şi tu Stranieri
INTERVIU Victoraş Iacob: "Fac istorie în Grecia!" Victoraş Iacob

Victoraş Iacob nu mai e supranumit "Janker" şi la IraklisSalonic. În schimb, a reuşit să îşi facă un renume în campionatulGreciei. Într-un campionat recunoscut pentru fanatismulsuporterilor, românul Iacob a intrat în istorie: a fost eliminat decele mai multe ori.


-Salut, Victoraş! Cum îţi merge în Grecia?

-Mă simt foarte bine aici de când am venit. Nu am de ce să măplâng, chiar dacă nu am marcat la fel de mult ca în sezonul trecut.Eu sunt foarte fericit că lumea mă apreciază pentru ceea ce facaici.

-Ai dat multe goluri, dar ai luat şi multecartonaşe...

-(râde) Lumea mă ştie cam de nebun aici. Am aflat acum ceva timp căam intrat în istoria campionatului Greciei. Cred că ştii şi dece.... Sunt fotbalistul care a primit cele mai multe cartonaşeroşii într-un sezon. Aşa suntem noi, românii, pe unde mergemtrebuie să facem ceva ca să nu ne uite lumea.

-Ai apucat să joci anul ăsta?

-Echipa a avut un singur joc, în Cupă, cu Olympiacos, dar ghici dece nu am jucat? Am fost suspendat.

-Cu viaţa de acolo te-ai obişnuit?

-Fără nicio problemă, chiar dacă nu se compară cu ce e în Germania,ci poate doar puţin cu România. E un oraş micuţ, turistic, darfoarte agitat. Grecii sunt foarte activi, le place şi lor viaţa,cum se spune.

S-ar putea stabili în Grecia


-Deci nu ţi-e foarte dor de casă...

-Sunt foarte aproape de casă, dacă mă gândesc bine. E ca şi cum aşjuca la Cluj. Dacă mă urc în avion, într-o oră am ajuns în România.Dacă îmi merge bine în continuare, aş vrea să îmi cumpăr o casăaici.

-Fanii te ştiu tot de "Janker"?

-Nu ştiu ei de-astea. Nu am nicio poreclă. Poate îşi pun alţijucători porecla "Iacob"...

-Îţi place mult în Grecia... Nu îţi închei carieraacolo?

-Eu abia m-am apucat de fotbal. Se termină contractul ăsta şi maisemnez pe încă cinci ani şi ajung să joc şi la 38 de ani (râde).Mi-e foarte bine, l-am avut pe "fratele" meu, Dică, aici, acum îiam pe Mara şi Dani. Pentru Dică mă bucur enorm că a ajuns laSteaua. Acolo este locul lui. Când juca la Iraklis, vorbea numaidespre Steaua.


Dacă am ajunssă am o clauză de reziliere de un milion de euro şi dacă mi s-aprelungit contractul până în 2013, înseamnă că sunt apreciat, şiasta mă bucură
Victoraş Iacob, atacant Iraklis Salonic

Mă simt ca la Steaua aici, mă opresc oamenii pe stradă să le dauautografe, mă încurajează înainte demeciuri

Victoraş Iacob, atacant Iraklis Salonic


6 cartonaşe roşii şi 22 cartonaşegalbene a primit Victoraş Iacob într-un an şijumătate de când joacă în Grecia


MM l-a vrut laSteaua
Pe cai mari la Iraklis, Victoraş Iacob a fost aproape de o revenireîn Liga I, chiar la marea sa iubire, Steaua. Atacantul a fost doritde Mihai Stoica înapoi în Ghencea, dar clauza de un milion de eurofixată de greci pentru el a făcut imposibilă mutarea. "Nu ştiu dacăm-aş putea întoarce la Steaua. Oricum, e complicat, pentru că ceide aici ar vrea un milion de euro pentru mine", a comentat Iacob oposibilă revenire la Steaua.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.