INTERVIU | Alex Dobre se antrenează zilnic cu prima echipă a lui Bournemouth și nu renunță la marele vis: „Nu mă las până nu joc în Premier League!”. Discuția dătătoare de speranță cu Eddie Howe, vedeta care l-a numit „special” după ce i-a oferit tricoul și România U21

INTERVIU | Alex Dobre se antrenează zilnic cu prima echipă a lui Bournemouth și nu renunță la marele vis:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Alex Mihai Dobre, care a împlinit 21 de ani vineri, face parte din lotul primei echipe a lui Bournemouth începând cu startul sezonului în curs. Extrema stângă nu a apucat să debuteze într-un meci oficial, însă a evoluat în aproape toate partidele din cantonamentul de vară, se antrenează cot la cot cu jucători precum Ake, Fraser, Ibe, Wilson sau Solanke, iar în partida din Cupa Ligii Angliei, de miercuri, contra lui Forest Green, scor 0-0 (3-0 d.l.d.), a fost rezervă. Internaționalul U21 a vorbit pentru ProSport despre cât de grea este așteptarea debutului în Premier League, despre lucrurile la care să ne așteptăm de la noua generație a naționalei de tineret, dar și despre situația lui Bury, un club din Anglia la care a evoluat, cu o istorie de peste 125 de ani, dezafiliat din cauza problemelor financiare.

Transferat de Bournemouth, în 2016, de la FC Viitorul Mihai Georgescu, Dobre s-a călit atât la echipa U21 a „Cireșelor”, cât și la seniori, în League One și League Two, la echipe precum Bury, Rochdale sau Yeovil Town.

Deși nu a evoluat în partide oficiale în acest sezon, Dobre ia parte zilnic la antrenamentele dure de la Bournemouth și solicită chiar să joace în meciuri amicale ale echipei U21 pentru a-și păstra ritmul și pentru a fi la cel mai înalt nivel la meciurile naționalei de tineret, selecționată la care este convocat pentru primul meci din campania de calificare pentru EURO 2021, contra Danemarcei, pe 10 septembrie. Tânărul fotbalist a explicat că menține constant legătura cu manager-ul Eddie Howe, care i-a transmis că este foarte mulțumit de progresul său, astfel că debutul românului nu pare foarte îndepărtat.

Alex, ai fost pentru prima oară în lotul lui Bournemouth în acest sezon, în meciul din Cupa Ligii Angliei, dar nu ai fost folosit. Cum a fost?
Da, dacă am fost ieri pe bancă și nu am evoluat, am mers la U21 și am jucat. Am avut meci amical cu Brentford, din Championship. Am jucat acolo 90 de minute, am și înscris golul de 1-0. Am nevoie de meciuri, trebuie să mă mențin. M-am pregătit foarte bine, cu două zile înainte de meci chiar am avut o discuție cu antrenorul, cu Eddie, și i-am spus că vreau să joc 10-15 minute, pentru că din punctul meu de vedere merit. Mi-a zis să muncesc în continuare, pentru că o să-mi vină și șansa să joc și să nu mă agit foarte mult.

Cât de grea e așteptarea aceasta de a debuta la prima echipă, mai ales în Premier League?
E foarte greu, sper să vină șansa. Nu mă las până nu reușesc asta. E greu, dar o să vină într-o bună zi. Nu-mi pierd speranța, pentru că nu am de ce. Sunt în cadrul unei echipe de Premier League, nu mulți sunt în situația asta, să fie colegi zi de zi cu astfel de jucători, să se antreneze zi de zi cu ei, să faci aceleași lucruri, sau să te afli chiar pe bancă. Atât, trebuie să treci linia aia și gata. La ei, la 21 de ani ești bebeluș. De la 23 încolo e altceva. Sunt și cazuri speciale, cum ar fi la Liverpool, unde au jucat fotbaliști de 19-20 de ani, dar să nu uităm că suntem români, venim din altă parte, ne e greu să ne impunem din anumite motive și trebuie să tragem foarte tare pentru a ne impune, să fim măcar pe bancă în lotul unei echipe de Premier League. Sunt lucruri pe care nu le observi dacă nu te gândești la ele. 


Wimbledon, Girona, West Bromwich Albion, Lazio și Lyon sunt adversarele în fața cărora a jucat Dobre în cantonamentul din această vară

Oferte au mai fost în în această vară pentru tine?
Oferte au mai fost, au fost nouă cluburi care au vrut să mă ia împrumut, din League One, din Championship, din liga a doua germană, dar nu m-au lăsat să plec, au spus că sezonul acesta voi face parte din lotul lor. Vor să stai zilnic lângă ei. Așa crești, prin antrenamente alături de ei, automat vei deveni tot mai bun.

Cu Eddie Howe ai mai avut vreo discuție legată de situația ta?
Da, și chiar m-a ajutat discuția cu antrenorul, mi-a explicat că e foarte fericit cu mine, că sunt un băiat de nota 10, și că sunt unul dintre singurii jucători, care din vară, din cantonament, și până în prezent, am venit determinați 100% și s-au pregătit 100%. M-am îmbunătățit zi după zi. Dacă mi se spun toate lucrurile astea, nu am ce să fac, decât să stau și să muncesc în continuare. Sunt abia la început, vine și FA Cup, și următoarea etapă din Carabao Cup. Poate chiar în Premier League. Se adună oboseală și la titulari dacă joacă mereu sâmbătă-marți.

Ai jucat împotriva unor echipe importante în această vară – Lazio și Olympique Lyon. Cum a fost? Ai făcut schimb de tricou cu cineva?
Am luat tricoul lui Memphis Depay, după meciul cu Olympique Lyon. L-am așteptat, am și stat de vorbă cu el, i-am spun că îmi plăcea mult când era la Mancheter United. Mi-a oferit tricoul și mi-a spus că am calități extraordinare. Mi-a zis că sunt   pentru că s-a văzut diferența în joc după ce am intrat pe teren. Am fost în tribună și la meciul cu Manchester City, din campionat și prima dată am fost la vestiare. Stăteam la tunel, eram lângă Kevin De Bruyne, lângă Aguero și mă gândeam . Jucam FIFA cu ei și acum sunt pe tunel cu ei.

Te întorci la naționala U21, ești pe lista finală a lui Mirel Rădoi pentru meciul cu Danemarca. Cu ce gânduri vei veni la lot?
Sunt fericit că am fost convocat, vreau să joc, depinde de domnul Rădoi cum mă vede la antrenament, dacă crede că merit. Cred că fiecare dintre noi ne bucurăm când primim o convocare de la echipa naționala. Rămâne să merg, să demonstrez, să marchez și să-mi ajut echipa să câștige. Chiar am mers și am vorbit cu antrenorul la club, i-am spus că aș vrea să joc pentru a putea fi pregătit fizic, mai ales că merg la lot și să pot da tot ce am mai bun pentru echipa națională.


Șapte meciuri și un gol are Dobre la România U21. Unica reușită a fost semnată contra Elveției, scor 2-0, în campania pentru EURO 2019

Plecați cu prima șansă în grupa de calificare la U21? Teoretic, ar fi doar Danemarca și Ucraina care v-ar putea pune probleme.
Da, nu prea știu jucătorii din celelalte naționale, dar sunt jucători tineri, care poate joacă la echipe de cluburi importante. Nu e o grupă așa de grea, grupa din campania trecută a fost mult mai dificilă decât aceasta. Eu nu mă gândesc să nu ne calificăm, la ce jucători avem. Noi suntem mult mai talentați decât cei de la majoritatea altor naționale, doar că nu avem condițiile necesare, nu avem totul pus pe tavă, cum e în Anglia, Spania sau Italia. Dar, uite că așa cum putem, îi batem pe toți.

Te aștepți să fie acum presiune mai mare pe voi, având în vedere performanța făcută de generația trecută, dacă pot să-i zic așa?
La început e puțină presiune, dar după trece. Suntem profesioniști, trebuie să ne facem treaba. Dacă îți faci treaba cum trebuie, rezultatul nu are cum să nu apară. Dovadă ceea ce s-a întâmplat la EURO, s-a muncit foarte mult, iar munca a reflectat rezultatele turneului.

Bănuiesc că ai văzut situația de la Bury, echipa la care ai jucat, care a fost dezafiliată zilele trecute. Erau probleme financiare și când jucai tu acolo?
Da, am văzut, am și eu acolo foști colegi. Din ce am vorbit cu ei, nu le-au plătit salariile de câteva luni de zile. E situația foarte rea, un prieten de acolo chiar și-a vândut și casa, s-a dat și în presă. Îmi pare rău pentru ei, unii sunt foști colegi. Cât am fost eu, nu au fost probleme de genul, a fost un colectiv unit, colegi foarte de treabă. Probabil de sus, de la board, a fost ceva.


Alex Dobre, într-un meci pentru Bury, din sezonul 2017/2018

Citește și: România va avea un nou fotbalist în Premier League, la doar 20 de ani. INTERVIU | Alex Dobre l-a uimit pe Eddie Howe la Bournemouth și e gata să debuteze: „Mă antrenez de două ori pe zi ca să fiu peste ei, nu la fel ca ei”

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen