Grecii dau de pământ cu Răzvan Lucescu. Antrenorul lui PAOK e criticat aspru după ce a pierdut "singurul meci tare pe care l-a avut de când e la Salonic": "Derby-ul cu AEK poate fi ultimul pentru el"

25 oct 2017 6982 afişări Stranieri
Grecii dau de pământ cu Răzvan Lucescu. Antrenorul lui PAOK e criticat aspru după ce a pierdut "singurul meci tare pe care l-a avut de când e la Salonic": "Derby-ul cu AEK poate fi ultimul pentru el"

foto: PAOK fb

Situaţie paradoxală în Grecia în ceea ce-l priveşte pe Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic. Cu toate că echipa ocupă o poziţie bună în clasament după primele opt etape, locul doi la un punct în spatele liderului Atromitos, antrenorul român este aspru criticat în ultima perioadă.

Necazurile lui Răzvan Lucescu au pornit după înfrângerea din ultima etapă din jocul cu Olympiakos, partidă pierdută cu 1-0 în deplasare, moment din care jurnaliştii de presă scrisă şi de radio din Salonic au iniţiat mai multe dezbateri care nu îi sunt favorabile românului. Articolul care a dat tonul discuţiilor a avut titlul ”Care Lucescu? Altul este surpriza Greciei!”, iar autorul a vorbit despre faptul că fiul lui Mircea Lucescu a fost lăudat nejustificat până în prezent.

Jurnalistul îndreaptă atenţia către Damir Canadi, antrenorul care a preluat-o pe micuţa Atromitos şi cu care s-a instalat în poziţia de lider. În ceea ce-l priveşte pe român, articolul notează faptul că ”după meciul dezamăgitor din Europa împotriva lui Ostersunds (n.r. - PAOK a fost eliminată din playoff-ul Europa League), Răzvan Lucescu a pierdut şi singurul meci tare pe care l-a avut, cel cu Olympiakos. A pierdut puncte multe cu echipe mici, PAOK sub comanda lui nu are victorie decât pe Toumba (n.r. - stadionul din Salonic). Oficialii clubului nu spun nimic acum, însă toată lumea e conştientă de faptul că după înfrângerea de la Pireu e presiune mare. Şi dacă nu va câştiga peste două săptămâni cu AEK atunci Lucescu va fi istorie”.

Jurnaliştii de la publicaţiile care acoperă evenimentele din jurul lui PAOK Salonic şi cu care ProSport a dialogat în ultimele zile îi reproşează lui Lucescu următoarele:

1. Nu este capabil să adopte o tactică ofensivă pentru că a antrenat timp de foarte mulţi ani echipe mici, echipe preocupate de defensivă.

2. Foloseşte doar jucătorii cu contracte mari, chiar dacă mulţi dintre ei nu mai sunt în formă.

3. Face schimbări greşite, e stresat în timpul jocurilor şi modificările făcute sunt mereu de natură să transforme echipa în una defensivă.

4. Nu foloseşte greci, contra lui Olympiakos toţi jucătorii lui PAOK au fost din afara ţării. 

5. Spune mereu că are nevoie de timp, că nu a făcut cantonamentul, însă meciul cu AEK poate fi finalul pentru el. Spune că cel mai bun transfer i-a venit în ultima zi de mercato, însă Canadi de la Atromitos are o echipă în care joacă trei fotbalişti împrumutaţi de PAOK Salonic.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.