Galata pregăteşte "Revoluţia Balcanică"! Cum vrea Hagi să reînvie spiritul din perioada sa, cu Torje, Alexe şi Stancu!

30 nov 2010 35 afişări Stranieri
Galata pregăteşte "Revoluţia Balcanică"! Cum vrea Hagi să reînvie spiritul din perioada sa, cu Torje, Alexe şi Stancu! Galata pregăteşte "Revoluţia Balcanică"! Cum vrea Hagi să reînvie spiritul din vremea sa!

Şefii lui Galatasaray sunt decişi să restructureze lotul dintemelii. Presa din Turcia anunţă că, în iarnă, clubul din Istanbulva fi zguduit de "Revoluţia Balcanică". Concret, Adnan Polat,împreună cu ceilalţi acţionari şi cu Gică Hagi vor să pună bazeleunei echipe care să atingă performanţele reuşite în trecut.

Jurnaliştii de la ajansspor.com scriu că Gică Hagivrea să construiască o super echipă cu bani puţini. Antrenorulromân vrea să scape de jucători precum Elano, Misimovic sau Insua,locul lor urmând a fi luat de fotbalişti tineri din Turcia,România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Serbia sau Ungaria. Avantajuleste că aceştia costă mai puţin şi, spre deosebire de jucătorii cunume, au "foame" de afirmare şi de rezultate.

Peexemplul generaţiei Hagi&Popescu
Proiectul este construit pe scheletul celui care a adus Cupa UEFAla Istanbul, cu Hagi şi Popescu pe teren. În acea perioadă,jucători precum Adrian Ilie, Gică Hagi, Gică Popescu sau IulianFilipescu au pus umărul la construcţia unei mari echipe, prin muncalor din teren. Din România, numele cele mai des aduse în discuţiesunt cele ale lui Stancu, Torje şi Alexe, însă turcii au în vedereşi alţi jucători de perspectivă din spaţiul balcanic.

Practic, ideea pe care merge conducerea Galatei este cea de aabsorbi o parte dintre talentele care pleacă pe bani puţini dincampionatele balcanice la echipe cu nume grele din Europa. Conformsursei citate, pe lista lui Hagi se află nu mai puţin de 20 dejucători care evoluează în prezent în competiţiile din EuropaCentrală, de Est şi de Sud-Est. În primă fază, investiţia va fidestul de consistentă, chiar dacă preţurile sunt incomparabil maimici decât cele de pe piaţa din America de Sud.

Însă pe termen lung, beneficiile vor fi mult mai mari. Lăsând lao parte performanţele, Galata s-ar transforma astfel într-o echipăcare nu mai aruncă zeci de milioane pe transferuri cu nume, ciîncasează. În anumite puncte, proiectul gândit de şefii lui Hagiseamănă foarte mult cu modul de lucru al lui Mircea Lucescu sau cucel al lui Wenger la Arsenal.

Ce piedici ar întâmpina Hagi? Că să aibă rezultate, proiectulare nevoie de timp. Asta înseamnă că acest sezon ar trebuisacrificat, un element destul de important în toată aceastăecuaţie, dată fiind lipsa de răbdare a fanilor.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.