Florin Andone a trecut pe lângă cel mai important transfer al carierei chiar în ultimele ore ale perioadei de mercato. Motivul pentru care nu a mai ajuns în Premier League

1 sep 2017 26760 afişări Stranieri
Florin Andone a trecut pe lângă cel mai important transfer al carierei chiar în ultimele ore ale perioadei de mercato. Motivul pentru care nu a mai ajuns în Premier League

Florin Andone a fost la un pas să lase Deportivo la Coruna pentru Premier League, dar mutarea, care avea mari şanse să se facă în ultimele ore ale perioadei de mercato, nu s-a realizat dintr-un motiv care ţine de fosta sa echipă, Cordoba.

După ce Burnley a renunţat la gândul de a-l transfera, Brighton, echipă nou-promovată în Premier League, a forţat transferul lui Florin Andone pe ultima sută de metri şi a venit cu o ofertă concretă de 17,8 milioane de lire. Chiar dacă suma era una foarte bună şi se apropia, oarecum, de cerinţele lor, şefii lui Deportivo au ales s-o refuze şi să le ceară omologilor de la Burnley peste 20 de milioane de lire. Englezii au considerat, însă, că suma este prea mare şi au renunţat la ideea de a-l aduce pe Florin Andone în Premier League.

Motivele pentru care Deportivo a cerut cu câteva milioane de lire mai mult decât oferea Brighton sunt legate de găsirea unui înlocuitor şi de o clauză din contractul românului. La ora la care negociau cu Brighton, galicienii nu reuşiseră încă împrumutul lui Lucas Perez, de la Arsenal, iar pretenţiile financiare au fost mai mari din cauza faptului că Depor ar urma să cedeze 30% din banii încasaţi de Andone către Cordoba, fosta echipă a românului.

În vara lui 2016, când a încasat cinci milioane de euro pentru Andone, Cordoba a inserat în înţelegere o clauză conform căreia va primi o treime din viitorul transfer al românului, ceea ce ar fi făcut ca Depor să rămână cu mai puţin de 15 milioane de euro din banii oferiţi de Brighton, sumă considerată prea mică.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.