Florescu: "România are prioritate"

10 feb 2010 23 afişări Stranieri
Florescu: "România are prioritate" "România are prioritate"

Mijlocaşul lui FC Midtjylland, George Florescu (foto) spune căRomânia are prioritate pentru el, dar că nu va aştepta la nesfârşitocazia de a evolua pentru tricolori.
Titular la echipa daneză FC Midtjylland, George Florescu se anunţăa fi una dintre noutăţile lui Răzvan Lucescu la amicalul pe careRomânia îl va disputa pe 3 martie, cu Israel. Mijlocaş central,Florescu l-a impresionat pe Lucescu junior prin disciplina sa, însăar putea să nu evolueze niciodată pentru România dacă nu va ficonvocat la următoarea acţiune a echipei naţionale.

Asta pentru că e dorit şi de selecţionerul Moldovei, GabiBalint, care vrea să profite de dorinţa jucătorului de a evolua câtmai repede pentru o naţională, dar şi de faptul că acesta se vacăsători în curând cu o moldoveancă. "Faptul că George se va însuracu o moldoveancă ne-ar ajuta să obţinem cetăţenia foarte repede.Apoi, are 25 de ani deja şi n-a fost chemat să joace pentruRomânia, astfel că dacă vrea să apară şi într-o echipă naţională,Moldova e o oportunitate pentru el", ne-a explicat Balint.

"DacăRăzvan nu mă convoacă, aleg Moldova"
Contactat de ProSport, Florescu spune că e la curent cu interesulMoldovei, dar are priorităţi clare. "Eu sunt hotărât, România areprioritate. M-am născut în România, am evoluat pentru naţionalelede juniori şi tineret. Până acum, din România nu m-a băgat nimeniîn seamă până la venirea lui Răzvan Lucescu. Aş fi cel mai fericitdacă aş fi convocat pentru meciul cu Israel", spune mijlocaşul,care ia totuşi în calcul şi varianta Moldova.

"În cazul în care nu voi fi convocat, mă voi gândi serios şi lapropunerea lui Gabi. Am 25 de ani şi viaţa de fotbalist nu e lungă.Sunt sigur că meciurile jucate pentru o echipă naţională mă vorajuta foarte mult", a mai spus jucătorul lui FC Midtjylland.

Îl vrei pe George Florescu la naţionala României?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.