Chivu, la 30 de ani: "Am câştigat tot ce se putea cu Inter! Naţionala e o neîmplinire!"

26 oct 2010 564 afişări Comentează şi tu Stranieri
Chivu, la 30 de ani: "Am câştigat tot ce se putea cu Inter! Naţionala e o neîmplinire!" Cristian Chivu împlineşte 30 de ani! Transmite-i un mesaj!

UPDATE: Laîmplinirea vârste de 30 de ani, căpitanul naţionalei, Cristi Chivu,a vorbit despre performanţele realizate la nivel de club, dar şidespre perioada mai proastă pe care o traversează naţionala.

"Nu mă consider bătrân, 30 de ani e o vârstă frumoasă.Mă simt ca la 29. A fost un an bun, am câştigat tot ce puteam săcâştig. Am revenit la un nivel înalt şi asta e cel mai important.Dacă e să facem un calcul la trofeele câştigate, da, din punct devedere profesional e cel mai bun an. Ţinând cont de rezultate,naţionala e o neîmplinire. E un an nefericit. Vreau să mai merg laturnee finale cât voi fi apt. Voi veni cu mare drag la naţională şisper să mai prind câteva campanii. Suntem pe drumul cel bun ca şiagresivitate, ca şi organizare. Ne mai trebuie curaj, să jucăm cudezinvoltură.", a declarat Chivu la gsptv.


Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, împlineşte, marţi,30 de ani, el continuând să rămână unul dintre cei maireprezentativi jucători români din ultimii ani şi unul dintre ceimai buni fundaşi din lume.

Cristian Chivu s-a născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa, şi şi-aînceput cariera profesionistă de fotbalist la CSM Reşiţa în 1996,unde a ramăs până în 1998, când a trecut la Universitatea Craiova.La echipa reşiţeană el a fost antrenat o perioadă şi de tatăl său,care a murit când Cristi avea doar 17 ani.

În 1999, el a trecut la Ajax Amsterdam, devenind căpitanul echipeiolandeze în 2001 şi câştigând Eredivisie în 2002. În 2003, Chivu afost transferat la AS Roma, unde a devenit om de bază. Deşi a fostdorit de cluburi celebre din Europa, Chelsea, FC Barcelona sau RealMadrid, în 2007, pentru 16 milioane de euro, fundaşul a preferat săsemneze pentru Internazionale Milano, echipă alături de carecâştigă campionatul Italiei, Cupa Italiei dar şi LigaCampionilor.

"Am ajuns să joc la clubul la care era tata antrenor, la CSMReşiţa, într-o atmosferă pe care o consideram uşor ostilă şi pecare de abia mai târziu am înţeles-o. Niciodată tata n-a vrut ca eusă fiu băgat în seamă la echipă pentru că eram baiatul lui Chivu.Îl judecam, îl acuzam cumva atunci, în sinea mea, pentru că mătrata cu indiferenţă, se purta cu mine mai rece decât cu ceilalţijucători. Cerea mult şi eu făceam tot posibilul să-i arăt că suntbun. Îmi aduc aminte că am întrebat-o pe mama, după ce am maicrescut, după ce tata a murit, de ce nu mi-a spus niciodata mie,direct, că am talent la fotbal, de ce nu m-a încurajat mai mult.Cred că mi-am răspuns singur la întrebarea asta după o vreme.Răceala lui de atunci m-a îndârjit şi mai mult să arăt ce pot, m-afăcut să muncesc, ceea ce nu ştiu dacă s-ar fi întâmplat dacă eramcocoloşit şi favorizat. Talentul fără muncă nu duce nicăieri, îmidau seama acum. Cred ca aş fi rămas un veşnic «băiat cu potenţial»dacă n-aş fi avut ceva de demonstrat în primul rând mie şi în aldoilea rând tatălui meu, dacă pe vremea când eram la Reşiţa tata numa trimitea cu tramvaiul acasă în timp ce el pleca cu maşina deşiplecam de la stadion în acelaşi timp… Ştiu şi simt că a avut mereuîncredere în mine. N-a mai apucat să mă vadă mai departe de Reşiţa.Aveam 17 ani când a murit", scria Chivu pe site-ul săupersonal.

Căpitanul naţionalei a mai povestit cum s-a trezit la 18 ani, laAjax, singur într-o ţară străină, într-un oraş în care nu cunoşteape nimeni. "Un vârtej de evenimente, de situaţii, de emoţii. M-amtrezit la 18 ani că eram fundaş la Ajax Amsterdam, singur într-oţară străină, într-un oraş în care nu cunoşteam pe nimeni, locuindla hotel, departe de familia mea şi de tot ce-mi era cunoscut. Amresimţit singurătatea în prima jumătate de an la Amsterdam. Eradestul de greu să-mi fac prieteni în condiţiile în care eu nuvorbeam olandeza şi ne înţelegeam doar în engleză aşa că de celemai multe ori mă trezeam în camera de hotel încercând să-mi omortimpul jucând cărţi de unul singur sau bântuind pe internet. M-amadaptat treptat, am învăţat olandeza la cursurile săptămânale lacare ne trimitea echipa, am reuşit să mă mut la casa mea, am ajunscăpitan de echipă - fundaş central…Au fost patru ani frumoşi încare m-am îndrăgostit de oraşul Amsterdam şi de locuitori, destilul lor de viaţă", spune românul încă extrem de iubit înOlanda.

Ajuns în Italia, Chivu a învăţat italiana rapid, apreciind căacomodarea a fost mai uşoară, deoarece deja avea "obişnuinţa"vieţii în străinătate. Şi a continuat în Italia, trecând lamultipla campioană Internazionale Milano, cu care a reuşit săcâştige cele mai multe titluri.

În echipa naţională, jucătorul a debutat în 1999, el fiindconsiderat liderul generaţiei sale. A participat cu naţionalaRomâniei la Campionatele Europene din 2000 şi 2008.

La începutul acestui an, Cristian Chivu a trecut prin momente degroază, după ce a suferit o fractură craniană la un meci dincampionat. El a fost operat şi de atunci evoluează cu o cască deprotecţie.

Cristian Chivu este căsătorit din 2008 cu fosta prezentatoare TVAdelina Elisei, cei doi având o fetiţă, Natalia, născută în 2009 şiurmând să devină părinţi pentru a doua oară în acest an.

Chivu vorbeşte olandeză, engleză şi italiană, a fost desemnat detrei ori fotbalistul român al anului (2000, 2002 şi 2009) şi a fostinclus în echipa UEFA a anului 2002.

Sursa: Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.