Ce debut pentru Alibec!! A primit 6, a doua notă după Lucio: "Va veni şi ziua când voi fi titular"

23 nov 2010 65 afişări Comentează şi tu Stranieri
Ce debut pentru Alibec!! A primit 6, a doua notă după Lucio: "Va veni şi ziua când voi fi titular" Golden Boy Alibec

Debutul lui Denis Alibec la campioana Italiei (1-2 la Chievo,duminică) poate fi doar începutul unei poveşti de succes. Atacantullui Internazionale are un contract special conceput care, în afarasalariului, îi poate aduce şi bonusuri serioase în funcţie denumărul de partide jucate.

Amânat în mai multe rânduri, când, deşi aflat în lotul de 18 allui Inter, nu a mai fost introdus pe teren fie de Mourinho, fie deBenitez, debutul lui Alibec la campioana din "Cizmă" a stârnitentuziasmul în România. Chiar dacă a jucat doar 33 de minute,puştiul născut în Constanţa a avut o evoluţie apreciată de staffullui Inter.

Treimeciuri fac 150.000 de euro!

Pe lângă debutul său, un alt lucru care-l motivează pe Alibec săconfirme la campioana Europei este reprezentat de clauzele pe carele are în contract. Impresariat în prezent de fraţii Becali, Denisa fost adus în 2009 la Inter de Cristian Buturugă, fostul portar allui FC Argeş. Impresarul a negociat la sânge contractul cuitalienii, iar bonusurile pe care i le-a obţinut fotbalistului suntcolosale. Astfel, pe lângă salariul de 200.000 de euro pe sezon,Alibec poate să mai adune în acest an încă 300.000 de euro.Concret, puştiul de 19 ani va primi jumătate din bonus când vastrânge trei prezenţe în tricoul echipei mari, iar cealaltăjumătate, când ajunge la borna şapte.

Şansele ca Alibec să activeze cele două clauze sunt destul demari, iar acest lucru se poate întâmpla curând. Practic, atacantulare şanse mari să apară pe teren şi în weekend, când Inter vaîntâlni Sampdoria. Constănţeanul poate profita de gestul nesportival lui Eto'o, care a lovit violent un adversar cu capul în piept şicare, cel mai probabil, va fi suspendat în cursul acestei săptămânide Federaţia Italiană de Fotbal.

"Vine şiziua mea"

Alibec a explicat ieri cum s-a simţit alături de Eto'o şi deStankovic şi a expus planurile sale pentru sezonul în curs.

Felicitări! Te-a căutat cineva de la Federaţie în ultimultimp?
N-am mai vorbit cu nimeni de ceva timp, de la acel aşa-zis incidentde la Under 19 (n.r. - se spune că s-ar fi certat cu antrenorulSava). Eu aştept un semn.

Ce ţi-a zis Benitez înainte să intri?
Să n-am emoţii şi chiar n-am avut. Şi să încerc să fiu cât maiactiv, să mă demarchez mult.

Oamenii au fost impresionaţi de pasa aceea cu călcâiul.L-ai certat pe Eto'o că n-a marcat?
(Râde) Ar fi culmea să-l cert eu! Îmi pare rău că n-a dat gol, darfiecare mai ratează. Apoi a dat gol, s-a revanşat.

Eto'o va fi suspendat. Te bucuri că vei avea şanse maimari să joci?
Nu sunt ipocrit, dar nici nu gândesc aşa. Aş prefera să fie peteren cu Sampdoria, pentru că el e un mare jucător.

Când te vedem titular?
Eu sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Va veni şiziua mea.

Te antrenezi doar cu echipa mare?
În general, da, dar mă mai trimit să joc şi la echipa de tineret,mai ales atunci când ei au meci în cupele europene, acolo unde eun-am drept de joc.

Cu Chivu ai vorbit?
Vorbesc cu el mereu, este princi­palul meu sprijin aici. În afaralui Santon şi a celorlalţi, restul tinerilor, Cristi mi-e mereualături şi învăţ multe de la el.

Nu-şi lasă mama să muncească


"Sunt extrem de bucuroasă. Ni s-a împlinit unvis", a declarat pentru ProSport mama luiDenis Alibec. Emilia Stroe a vorbit cu fiul ei imediat după joculcu Chievo. "Era jumătate supărat, jumătate bucuros. Este unbăiat deosebit. Le-aş dori tuturor să aibă un copil aşa cum am eu.A trecut prin multe greutăţi, dar a răzbit pentru că arementalitate de învingător", spune cea care i-a dat viaţăatacantului de 19 ani. Emilia Stroe l-a crescut aproape singură peDenis, iar pentru a întreţine familia, a făcut taximetrie înMangalia. "Gata, am renunţat. Nu mă mai lasă Denis sămuncesc. Peste câţiva ani mă voi ocupa de afacerile lui. Pânăatunci, nu vreau să ratez niciun meci al lui la Inter. Vreau să fiupe stadion. Fac orice sacrificiu, pentru că am un singurcopil", a încheiat Emilia Stroe.

33 de minute ajucat Alibec, în meciul de la Chievo, pierdut de Inter cu 2-1

6 este notaacordată de Gazzetta dello Sport lui Alibec, a doua ca valoare,după cea a lui Lucio (6,5)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.