Avocatul lui Mutu: "A luat ce a luat din motive independente de activitatea sa! Sunt optimist!"

3 mar 2010 78 afişări Stranieri
Avocatul lui Mutu: "A luat ce a luat din motive independente de activitatea sa! Sunt optimist!" Avocatul lui Mutu: "Sunt optimist! Adi a luat acea substanţă din motive independente de activitatea sa"

Avocatul Paolo Rodella, unul dintre cei care îl reprezintă peAdrian Mutu în cazul de dopaj cu sibutramină, a declarat că laaudierile atacantului român, de miercuri, nu s-a luat în discuţiedacă jucătorul este recidivist sau nu, aceasta fiind o problemă dedrept ce va fi abordată ulterior.

"Avem un termen pentru a depune o expertiză laProcuratura Antidoping. Sunt optimist. Mutu a luat acea substanţădin motive independente de activitatea sa sau de performanţasportivă. Nu există nicio legătură. Aceste audieri nu au fost loculpentru a vorbi despre recidivă, aceea e o problemă de drept carevor fi abordată mai târziu", a precizat avocatul italianpentru Radio Blu, citat de violanews.com.

Atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, a fost audiat,miercuri, de procuroul antidoping al CONI, timp de aproape o oră şijumătate, fotbalistul refuzând să facă vreo declaraţie atât laintrarea, cât la ieşirea din sediul CONI. Atacantul român a fostînsoţit de avocaţii Antonio D'Avirro şi Michele Ducci laaudieri.

Fostul impresar Ioan Becali, prezent şi el, miercuri, la sediulCONI, a afirmat că "mai multe informaţii vor apărea pesteaproximativ 15 zile".

Scandalul de dopaj în cazul lui Adrian Mutu, al doilea încariera românului, a izbucnit la 28 ianuarie, când ComitetulOlimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fostdepistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidopingefectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatulItaliei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şirezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio -Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantulromân a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicamentpentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iarpe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv lafinalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul ChelseaLondra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu dela AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi arenunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după cejucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un controlantidoping.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.