Adio, fotbal. Cristi Chivu și-a reziliat contractul cu Inter și se retrage. „Este sfârșitul unei călătorii… și începutul pentru restul vieții mele”

Adio, fotbal. Cristi Chivu și-a reziliat contractul cu Inter și se retrage.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Echipa Inter Milano a anunțat luni, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că a reziliat de comun acord contractul cu Cristian Chivu, fundașul român care a evoluat în ultimele șapte sezoane la gruparea milaneză. La 33 de ani, Chivu a anunțat și că s-a retras din activitate, într-o postare pe Facebook

  • Chivu nu a mai jucat la Inter din 5 mai 2013, din cauza unor probleme la deget


Va mai juca sau nu Cristian Chivu fotbal după o serie de operații la piciorul drept care nu i-au mai permis fostului căpitan al echipei naționale să mai evolueze? Aceasta era întrebarea care stătea pe buzele tuturor după ce Chivu a suferit, la începutul acestui an, o nouă operație la degetul care nu i-a dat pace în ultimele două sezoane. Un răspuns parțial a venit luni, când Inter Milano a anunțat că a reziliat, de comun acord, contractul cu fundașul român de 33 de ani. „Șapte sezoane de neuitat, încununate de succese, de victorii, dar și zile dramatice însă care au fost depășite. Inter și Cristian Chivu au avut o relație care a mers dincolo de teren și aspectul profesional. Clubul îi mulțumește din suflet lui Cristian pentru că a fost protagonistul, cu mare putere și loialitate, unor ani care mereu vor fi amințiti ca fiind printre cei mai glorioși în istoria nerazzurra. Internazionale Milano îi transmite mulțumiri lui și minunatei sale familii”, a scris Inter Milano pe site-ul oficial.
 


Chinul a început pe 3 august 2012

Cum a ajuns însă Chivu să aibă probleme atât de mari la deget? Chinul a început pe 3 august 2012, într-un meci pe care Inter l-a câștigat cu 3-0 pe terenul lui Hajduk Split, în turul III preliminar din Europa League. După un duel cu un adversar, Chivu a rămas întins pe gazon, după ce doi adversari i-au prins piciorul ca într-o menghină. Verdictul? Unul extrem de dur! Fractură de metatarsian, medicii susținând că degetul lui Chivu mai era prins doar în piele. Povestea ce a urmat e deja cunoscută: osul nu s-a refăcut complet după accidentare, Chivu a amenințat că îl dă în judecată pe medicul Interului, iar românul a evoluat din ce în ce mai puțin. Mai exact, 869 de minute! Și nicio secundă în acest sezon.

În vară, Chivu a ajuns la Miami, acolo unde un doctor, mare fan al lui Inter, l-a operat cu acceptul echipei milaneze. Două luni, fostul căpitan al naționalei a stat cu piciorul imobilizat în ghips, însă nici așa durerile nu l-au părăsit, devenind insuportabile. Românul a mers din nou la Miami în ianuarie, însă doctorul i-a transmis că trebuie să renunțe la fotbal. Iar Chivu l-a ascultat, anunțând azi că se va retrage din fotbal după ce și-a reziliat contractul cu Inter.

Și-a anunțat retragerea pe Facebook

„Sunt trist și fericit, râd și plâng totodată și mă încearca un sentiment de satisfacție pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce îmi va servi toată viața. M-a învățat ce înseamnă pasiunea, ce reprezintă curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte între visuri și realitate. Știu cine sunt, ce sunt, ce am făcut, cum am facut și vă pot spune …că a fost o călătorie plină de provocări. O călătorie în care nu am renunțat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocările pe care destinul mi le-a așternut în cale. Le-am înfruntat plin de convingere că voi voi reuși, ca voi trece mai departe, că într-o zi îmi voi privi copiii și cu o îmbrățisare îmi vor mulțumi. Atât și nimic mai mult”, a scris Cristian Chivu într-un post pe Facebook, anunțându-și retragerea.

 

Ce va urma însă pentru fostul fundaș român, în vârstă de 33 de ani? ProSport a anunțat deja că Chivu va deveni impresar, urmând să preia, alături de Pietro Chiodi, firma fraților Becali, aflați în închisoare, după ce au fost condamnați la 6 ani și 7 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor”. Potrivit informațiilor ProSport, Chivu își va da examenul pentru licența de impresar la sediul FRF pe 3 aprilie.

3 goluri în 170 de partide a marcat Chivu în 7 ani pentru gruparea milaneză
 


Mesajul lui Cristian Chivu postat pe pagina sa oficială de Facebook

This is it! And more to come!
 
Sunt trist și fericit, râd și plâng totodată și mă încearca un sentiment de satisfacție pe care nu-l pot descrie în cuvinte. Fotbalul mi-a oferit ceva ce îmi va servi toată viața. M-a învățat ce înseamnă pasiunea, ce reprezintă curajul, sacrificiul. Toate astea sunt o punte între visuri și realitate. Știu cine sunt, ce sunt, ce am făcut, cum am facut și vă pot spune …că a fost o călătorie plină de provocări. O călătorie în care nu am renunțat la visuri, nu am abandonat lupta cu provocările pe care destinul mi le-a așternut în cale. Le-am înfruntat plin de convingere că voi voi reuși, ca voi trece mai departe, că într-o zi îmi voi privi copiii și cu o îmbrățisare îmi vor mulțumi. Atât și nimic mai mult.
 
Mulțumesc părinților mei pentru educația pe care mi-au oferit-o. Acum 24 de ani am început o călătorie motivat de o persoană care mi-a fost model și sursă de inspirație. Ne-a părăsit opt ani mai târziu și am crezut că pentru mine totul s-a terminat. Aveam 17 ani. A fost tatăl, antrenorul, prietenul și cel mai mare critic al meu.
 
Este prima persoană căreia vreau să-i mulțumesc pentru că în toți acești ani l-am simțit lângă mine mereu. Am încercat să fiu ca el, să fiu demn, curajos, ambițios, corect așa cum m-a învațat. Înainte de a fi ceva, am încercat sa fiu OM. Aș fi avut nevoie de tată mai mult decât cineva și-ar putea imagina, decât, probabil, s-a gândit el în scurta noastră călătorie prin această lume.
 
Mulțumesc tuturor antrenorilor cu care am început, celor cu care am colaborat de-a lungul timpului și despre care pot spune că au fost o sursă de inspirație continuă pentru mine.
 
Mulțumesc cluburilor la care am activat pentru că au avut încredere în mine și pentru că mi-au oferit posibilitatea de a crește în țări și în orașe diferite învățând să devin o persoană mai bună. Mulțumesc tuturor suporterilor de la echipele la care am activat pentru că fără susținerea și fără pasiunea lor fără margini, succesele noastre nu ar fi fost posibile. Am respectat și onorat istoria și tradiția clubului pentru care activam.
 
Mulțumesc staff-ului medical, doctori, fizioterapeuți, pentru sprijinul lor moral, pentru înțelegerea pe care au avut-o în ceea ce mă privește, pentru că m-au suportat, dat fiind faptul că am fost un record-man al accidentarilor. Dacă îmi permiteți și sper că mă înțelegeți, vreau să-i mulțumesc în special medicului și prietenului meu, Franco Combi. Fără el nu aveam onoarea de a scrie aceste rânduri.
 
Mulțumesc tuturor celor care nu apar în față, dar care au un rol important în bunul mers al unei echipe de fotbal, oameni apropiați, cu care interacționam zi de zi, și care încercau să ne facă toate mofturile: magazioneri, bucătari și tot persoanlul de întreținere. Cu respect, admirație și în loc de „Bonjour” rămâne „Au revoir”.
 
Am cunoscut mulți fotbaliști în toți acești ani, le mulțumesc tuturor pentru respectul pe care mi l-au oferit și vreau să îi asigur că a fost o onoare pentru mine să le fiu coleg, partener de luptă și să împărțim înfrângerile și victoriile. Veți rămâne în inima mea pentru totdeauna. Vestiarul îmi va lipsi cel mai mult
 
Nu în ultimul rând, vreau să-i multumesc soției mele, Adelina. A renunțat la visurile ei pentru a fi alături de mine, am crescut împreună printre străini și am depăsit momente grele. Ea este cea care m-a susținut și inteles în cele mai grele momente, mi-a oferit dragoste, liniște și familia la care am visat. Le mulțumesc fetelor mele, Anastasia și Natalia, care au avut grijă să nu fiu niciodată trist și să uit de orice supărare. Ele trei sunt mai presus de orice satisfacție profesională pe care am avut-o sau o voi avea în viață.
 
Am intrat în această lume tânăr, în liniște, visător și plin de ambiție și ies cu ceva fire albe, multe cicatrici și cu convingerea că inima mea e la locul ei chiar, daca am pus-o de fiecare dată la dispoziția echipelor la care am jucat. Tată, sper ca ești mândru de omul care am devenit. Este sfârșitul unei călătorii… și începutul, pentru restul vieții mele!!!”.

 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…