Spaniolii de la Marca au rămas impresionaţi de Mircea Lucescu. "Este un geniu"

22 feb 2017 7767 afişări Fotbal Extern
Spaniolii de la Marca au rămas impresionaţi de Mircea Lucescu. "Este un geniu"

Mircea Lucescu, 71 de ani, le-a acordat un interviu spaniolilor de la Marca vorbind despre longeviva sa carieră de antrenor. Ibericii s-au declarat uimiţi de faptul că tehnicianul antreanează fără pauză, din 1979!

"A fost cel mai lung interviu din cariera mea", a declarat Mircea Lucescu după 50 de minute în care a făcut o recapitulare a întregii sale cariere.

"A fi fotbalist e de nepreţuit. Nimic nu se compară cu acest lucru. Mi-a plăcut foarte mult să joc în atac. Am avut oferte să plec la Bordeaux şi Rennes, dar era foarte dificil să te transferi dintr-o ţară comunistă", le-a mărturisit fostul selecţioner junaliştilor de la Marca.

"Fiecare generaţie a avut liderii săi. Di Stefano mi-a marcat cariera, Beckenbauer parcă plutea pe teren, după care a apărut Cruyff care a fost un geniu. În Italia l-am întâlnit pe Maradona, care era un jucător senzaţional. Hagi, care a debutat la naţionala de seniori la 17 ani sub comanda mea ar fi avut o cariera şi mai impresionantă, dacă ajungea la Real Madrid cu doi ani mai devreme. Fotbalul s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului, astfel că un jucător care juca acum 30 de ani ar fi imposibil să mai joace astăzi la acelaşi nivel. Cruyff a revoluţionat fotbalul, iar Sacchi pregătirea fizică", a mai spus antrenorul lui Zenit.

Întrebat despre Guardiola şi Mourinho, Mircea Lucescu a spus că îl preferă pe Diego Simeone. "Sunt doi mari antrenori, foarte inteligenţi, dar eu îl prefer pe Simeone. L-am avut la Pisa şi la Inter Milano, şi pot să vă spun că nu s-a schimba deloc. Şi atunci era profesionist cu o inimă mare. Era sufletul echipei", a recunoscut Il Luce.

"Pe Răzvan l-am îndrumat spre alte sporturi, cum ar fi tenisul, dar degeaba. Până la urmă i-am spus ok, continuă cu fotbalul, dar trebuie să te faci portar pentru că altfel te vor compara cu mine", le-a povestit Mircea Lucescu spaniolilor.

"Un bărbat adevărat nu este cel care schimbă 30 de femei într-o viaţă, ci acela care rămâne toată viaţa cu aceeaşi", a spus râzând bătrânul tehnician.

Jurnaliştii de la Marca încheie numindu-l pe Mircea Lucescu un geniu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.