Situația teribilă în care este prins Hakan Șukur: riscă patru ani de închisoare și este „vânat” de președintele Erdogan! Ce acuzații i se aduc fostului mare golgheter al Turciei

Autor: Cristian Voicu Publicat: 27 Jul. 2016, 18:10 Actualizat: 28 Jul. 2016, 12:31 Fotbal Extern
Situația teribilă în care este prins Hakan Șukur: riscă patru ani de închisoare și este „vânat” de președintele Erdogan! Ce acuzații i se aduc fostului mare golgheter al Turciei

Hakan Șukur (44 de ani) e prins într-o situație foarte delicată. Atacantul care a făcut parte din generația lui Popescu și Hagi, alături de care a câștigat Cupa UEFA cu Galatasaray, riscă să fie condamnat la patru ani de închisoare, fiind acuzat că l-a jignit pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, dar și pe fiul acestuia.

Presa internațională scrie că Șukur, retras din activitatea fotbalistică în 2008, ar fi postat pe twitter mai multe mesaje pe care autoritățile de la Ankara le consideră insultătoare la adresa lui Recep Erdogan, unul dintre cei mai controversați oameni politici ai momentului. Cazul în care este implicat fostul mare golgheter al Turciei a fost deja trimis în judecată și va începe în câteva săptămâni, iar avocații lui Șukur susțin că fostul fotbalist este nevinovat.

Omul care dețien recordul pentru cel mai rapid gol marcat în istoria Cupei Mondiale este, astfel, prins în mijlocul unei situații delicate. Dosarul lui Șukur este unul dintre zecile de mii deschise în Turcia după eșuarea loviturii de stat din 15 iulie 2016, iar suspiciunile legate de fostul sportiv sunt chiar și mai mari. Fostul coleg al lui Hagi și Popescu la Galatasaray locuiește în acest moment în Statele Unite ale Americii, țară pe teritoriul căruia se află și Fethullah Gulen, acuzat de Erdogan că s-ar fi aflat în spatele tenativei eșuate de stat. Mai mult, Șukur este acuzat că are relații strânse cu Gulen.

Ajuns la 44 de ani, Șukur a pus capăt carierei de fotbalist în 2008, iar câțiva ani mai târziu a intrat în politică, devenind parlamentar chiar pe listele partidului condus de Erdogan, în 2011. În 2013, și-a dat demisia din partid și și-a continuat activitatea ca parlamentar independent, iar acum se numără printre zecile de mii de turci care ar putea avea de suferit de pe urma puciului eșuat din 15 iulie.

De-a lungul carierei, Șukur a scris istorie la Galatasaray, făcând parte din generația lui Hagi și Popescu, alături de care și-a trecut în palmares Cupa UEFA, în 2000. A trâns opt titluri de campion al Turciei, toate cu Galata, șase Cupe ale Turciei și a ieșit de trei ori golgheterul campionatului Turciei. A mai câștigat o Cupă a Italiei, cu Parma, iar pentru naționala țării sale a strâns 112 meciuri și 51 de goluri.

Autor: Cristian Voicu Publicat: 27 Jul. 2016, 18:10 Actualizat: 28 Jul. 2016, 12:31 Fotbal Extern
Pe aceeași temă