Scandal monstru în fotbalul mondial! Suspendatul Blatter anunţă că îl dă în judecată pe actualul preşedinte FIFA, Gianni Infantino: "Felul în care m-a tratat este de neînţeles!"

9 mai 2019 1072 afişări Fotbal Extern
Scandal monstru în fotbalul mondial! Suspendatul Blatter anunţă că îl dă în judecată pe actualul preşedinte FIFA, Gianni Infantino: "Felul în care m-a tratat este de neînţeles!"

Sepp Blatter (83 de ani), fostul preşedine al FIFA, a anunţat, miercuri, că va da în judecată forul mondial şi pe actualul şef al Federaţiei, Gianni Infantino, pentru răspândirea de "informaţii false", care îi afectează reputaţia.

"Voi lua măsuri judiciare împotriva lui Gianni Infantino şi FIFA. Mi-a ajuns! E destul", a declarat Blatter pentru cotidianul elveţian Weltwoche, citat de AFP.

Blatter a fost suspendat de FIFA în 2015, în urma unui scandel de corupţie uriaş, care a afectat într-o măsură foarte mare imaginea forului mondial fotbalistic. Fostul preşedinte susţine că informaţiile dezvăluite de FIFA şi apărute în public legate de veniturile sale sunt false şi îi afectează reputaţia.

Pe lângă numeroase acuzaţii aduse lui Blatter se numără faptul că după Campionatul Mondial din 2014, organizat în Brazilia, ar fi primit o primă de 12 milioane de franci elveţieni, echivalentul a aproximativ 10.5 milioane de euro: "Informaţiile despre acel bonus sunt false", a comentat Blatter. Acesta l-a acuzat şi pe Infantino, actualul preşedinte FIFA: "Felul în care succesorul meu m-a tratat este de neînţeles, având în vedere că a preluat o organizaţie foarte proftabilă"

În 2015, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial, pentru "conflict de interese" şi "plată neloială". Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter, în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris. Suspendarea a fost redusă ulterior la şase ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.