Sânmărtean, dat dispărut de arabi, Gicu nu mai e grozav în Cecenia. Șase goluri au marcat împreună stranierii lui Iordănescu

Sânmărtean, dat dispărut de arabi, Gicu nu mai e grozav în Cecenia. Șase goluri au marcat împreună stranierii lui Iordănescu
  • Publicat:
  • Actualizat:

În finalul de săptămână în care Anghel Iordănescu a anunțat lista stranierilor convocați pentru dubla cu FInlanda și Insulele Feroe (8-11 octombrie), România a fost reprezentată din plin în fotbalul mondial. Un week-end bun pentru o parte dintre stranieri, care au contribuit decisiv la victoriile echipelor lor, dar unul negru pentru alții, care au pierdut la scor sau au ajuns în zona retrogradării în campionatele în care joacă.

Tătărușanu a terminat un nou meci fără gol primit, Chiricheș a rămas pe bancă în victoria lui Napoli, Radu Ștefan a avut o partidă de coșmar pe San Paolo, în timp ce premianții săptămânii sunt Cristi Tănase, Claudiu Keșeru și Florin Andone, care au înscris după multă vreme și s-au dovedit decisivi pentru formațiile lor. ProSport vă prezintă, ca în fiecare săptămână, evoluția fiecărui jucător român selecționabil pentru meciurile echipei naționale.

PORTARI

CIPRIAN TĂ‚TĂ‚RUȘANU (FIORENTINA) a fost din nou integralist și a mai terminat un meci fără gol primit, al treilea al sezonului, în victoria Fiorentinei de pe terenul lui Carpi, scor 1-0. A terminat partida cu două intervenții și a fost avertizat cu cartonaș galben în minutul 68, pentru tragere de timp. Echipa sa a urcat pe locul trei în Serie A, cu nouă puncte.

COSTEL PANTILIMON (SUNDERLAND) a încasat două goluri în meciul cu Bournemouth, dar la niciunul nu se face vinovat. Trădat de defensivă, nu a avut ce face la prima reușită, a lui Wilson, venită dintr-un șut puternic din apropierea porții, iar la al doilea gol a rămas spectator la șutul în vinclu, din afara careului, al lui Ritchie. Este în continuare goalkeeper-ul din Premier League cu cele mai multe goluri încasate, 13 la număr, iar Sunderland rămâne ultima în clasament, cu două puncte în șase etape.

FUNDAȘI

VLAD CHIRICHEȘ (NAPOLI) s-a întors pe banca de rezerve, de unde a privit victoria categorică a echipei sale, 5-0 pe teren propriu cu Lazio. Titulari în centrul defensivei au fost spaniolul Raul Albiol și senegalezul Kalidou Koulibaly, concurentul direct pe post.

ALEXANDRU MĂ‚ȚEL (DINAMO ZAGREB) continuă să fie văzut o alternativă viabilă pentru postul de fundaș dreapta al echipei croate. Dacă în meciurile importante, precum cel din Liga Campionilor cu Arsenal, postul e acoperit de Ivo Pinto, în campionat Mățel își face loc mai ușor printre titulari. A jucat toate cele 90 de mintue ale egalului cu Hajduk Split, iar Dinamo Zagreb rămâne lider în Croația.

DRAGOȘ GRIGORE (AL SAILIYA) a fost suspendat pentru meciul pe care echipa sa l-a pierdut pe terenul lui Al Jaish, 0-4, după cartonașul roșu încasat week-end-ul trecut. Echipa sa e ultima în Qatar după două etape, fără punct și golaveraj dezastruos, 0-8.

RADU ȘTEFAN (LAZIO) a avut un meci de coșmar pe San Paolo, unde defensiva lui Lazio a cedat în cinci rânduri. E principalul vinovat pentru primirea golului al patrulea, când a pasat greșit înapoi, iar Higuain a înscris și a stat rău la primul gol al echipei lui Chiricheș. A strâns târziu la golurile doi și trei, după inexactități ale fundașilor centrali. Trăgând linie, a făcut un meci foarte slab.

COSMI MOȚI (LUDOGOREȚ) a jucat, ca de obicei, toate cele 90 de minute ale meciului câștigat de echipa sa, 2-1 cu Botev Plovdiv. A primit cartonașul galben în finalul primei reprize și nu a avut nicio vină la golul egalizator al oaspeților.

RĂ‚ZVAN RAȚ (RAYO VALLECANO) a prins pentru prima dată locul în primul 11 al echipei spaniole. Transferat de două săptămâni, a intrat bine în echipă, iar Rayo a câștigat în deplasare, 1-0 pe terenul lui Las Palmas. A primit un cartonaș galben în minutul 71, pentru ținere de tricou.

MARIUS CONSTANTIN (JIANGSU SAINTY) și-a reluat locul printre titularii echipei antrenate de Dan Petrescu. Din păcate, echipa celor doi români a pierdut din nou, a doua oară în ultimele trei meciuri, și a ajuns pe locul opt în campionatul Chinei.

IASMIN LATOVLEVICI (GENCLERBIRLIGI) nu a reușit nici în această săptămână locul printre titularii echipei din Turcia. Fostul fundaș al Stelei a rămas din nou pe bancă în egalul pe care echipa sa l-a obținut pe teren propriu, 1-1 cu Besiktas, și nu se va afla pe lista stranierilor convocați de Anghel Iordănescu.

LASZLO SEPSI (NURNBERG) a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren în debutul sezonului, iar în ultima etapă a fost titular pentru echipa din a doua ligă germană. A jucat 90 de minute în victoria cu Sandhausen, 2-0, și  se va număra printre stranierii convocați de Anghel Iordănescu pentru dubla cu Finlanda și Insulele Feroe

MIJLOCAȘI

MIHAI PINTILII (HAPOEL TEL AVIV) a fost cel mai activ dintre cei trei români legitimați la formația din Israel. A văzut un cartonaș galben, dar, mai important, a pasat decisiv la golul lui Safuri din minutul 82, singurul al partidei și a purtat din nou banderola de căpitan.

ALEXANDRU MAXIM (STUTTGART) s-a aflat în fața unei premiere în acest sezon. A început pentru prima dată ca titular pentru echipa lui Alexander Zorniger și a fost schimbat după 65 de minute în care a avut o singură ocazie. Stuttgart a pierdut, 0-1 pe teren propriu cu Schalke, și e penultima în Bundesliga, fără punct în primele cinci etape.

ANDREI PREPELIȚĂ‚ (LUDOGOREȚ) a strâns încă un meci ca integralist în centrul liniei de mijloc, fiind singurul închizător al echipei în meciul cu Botev Plovdiv (2-1).

ERIC BICFALVI (LIAONING WHOWIN) e în continuare sigur de locul de titular în linia ofensivă a echipei chineze, dar nici în această etapă nu a avut realizări.

GABRIEL TORJE (OSMANLISPOR) rămâne în continuare unul dintre stranierii în formă. Dacă etapa trecută a ratat un penalty, în week-end a contribuit cu o pasă decisivă la succesul formației sale, 4-0 pe terenul lui Mersin. A primit și un cartonaș galben în minutul șapte și a terminat meciul pe teren pentru a treia oară consecutiv, fiind și la originea golului al patrulea al echipei sale.

CRISTI TĂ‚NASE (TIANJIN TEDA) a demonstrat în week-end că merită din plin milionul de euro plătit de chinezi Stelei. Revenit printre titulari, după câteva meciuri în care a strâns puține minute, a fost cel mai bun om al meciului câștigat de Tianjin, 4-1 cu Shanghai Shenxin. A marcat de două ori, în minutele 25 și 30, de fiecare dată prin șuturi de la distanță și a contribuit și la primul gol, când șutul său a fost respins greșit în față de portar, iar Wang a egalat, performanța excelentă aducându-i și convocarea de principiu la echipa națională.


FLORENTIN MATEI (VOLYN LUȚK) a avut de înfruntat liderul Ucrainei, Dinamo Kiev, în fața căruia echipa sa a cedat, 0-2 pe teren propriu. A rămas pe teren până în minutul 88, când a fost schimbat cu Khomchenko.

LIVIU ANTAL (HAPOEL TEL AVIV) nu a mai repetat evoluția bună de săptămâna trecută, dar a făcut un joc apreciat în tricoul israelienilor. A rămas pe teren timp de 88 de minute, iar echipa sa a câștigat cu 1-0, urcând pe ultima treaptă a podiumului.

RĂ‚ZVAN COCIȘ (CHICAGO FIRE) a revenit în primul 11 al echipei americane, dar nu a putut ajuta foarte mult. Cu el în teren timp de 90 de minute, Chicago Fire a pierdut, 0-1 pe teren propriu contra lui Orlando City, a ajuns la trei înfrângeri consecutive și ocupă ultimul loc al Conferinței de Est din MLS.

CLAUDIU BUMBA (HAPOEL TEL AVIV) a devenit o constantă în primul 11 al israelienilor, la fel ca Liviu Antal. Contra lui Hapoel Haifa a fost integralist, dar nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

LUCIAN SÂNMĂ‚RTEAN (AL ITTIHAD) nu reușește să iasă în evidență în Arabia Saudită. În ultimul meci, pierdut de echipa sa, 1-2 cu Al Faysaly, formația antrenată de Liviu Ciobotariu, a fost ținut de Ladislau Boloni pe teren timp de 90 de minute, fără să strălucească.

ATACANȚI

FLORIN ANDONE (CORDOBA) s-a dovedit pentru prima dată decisiv în acest sezon al ligii secunde din Spania. În etapa a cincea, a înscris primul său gol, în minutul 42, iar reușita sa, singura a meciului, a adus cele trei puncte pentru Cordoba în duelul cu Ponferradina. A mai primit un cartonaș galben pe final, dar pare să regăsească forma care l-a adus în atenția mai multor echipe din Primera Division.

RAUL RUSESCU (OSMANLISPOR) a urmărit de pe bancă recitatul dat de Ndiaye, concurentul său pe post, care a înscris de trei ori în meciul cu Mersin. Are probleme în continuare în a-și câștiga locul de titular.

CRISTI BUD (MILSAMI ORHEI) a marcat golul decisiv pentru echipa sa, în minutul 36 al meciului cu Dinamo Auto, după o lovitură de cap din centrul careului.

BOGDAN STANCU (GENCLERBIRLIGI) a revenit în sfârșit, după o pauză cauzată de o accidentare la gleznă. A fost titular în atacul lui Genclerbirligi și a rezistat pe teren timp de 76 de minute, fără să contribuie la singurul gol al echipei sale.

CLAUDIU KEȘERU (LUDOGOREȚ) a fost eroul bulgarilor n meciul cu Botev Plovdiv, în care a marcat de două ori și a ajuns la patru goluri și o pasă decisivă în cele cinci meciuri jucate pentru echipa care a eliminat Steaua în play-off-ul Ligii Campionlor anul trecut. E în formă într-un moment important, cu puțin timp înaintea dublei cu Finlanda și Insulele Feroe.


MIHAI ROMAN (NEC NIJMEGEN) a jucat pentru a doua oară de la transferul de la Pandurii în tricoul olandezilor. A prins ultimele 19 minute din meciul cu Heerenveen, pe care echipa sa l-a câștigat cu 2-0. Santos, atacantul central al olandezilor, a marcat două goluri.

GICU GROZAV (TEREK GROZNÂI) nu poate sub nicio formă să intre în echipa de start a cecenilor. A rămas pe bancă în ultima etapă, iar formația sa a câștigat categoric, 4-1 cu Ufa.

GEORGE PUȘCAȘ (BARI) a rămas pe bancă în meciul pe care echipa sa l-a terminat la egalitate, 0-0 pe teren propriu cu Cesena.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup