S-a cerut desfiinţarea Ligii Campionilor şi Ligii Europa! "Greul" din Italia care vine cu o idee revoluţionară

6 mai 2019 12555 afişări Fotbal Extern
S-a cerut desfiinţarea Ligii Campionilor şi Ligii Europa! "Greul" din Italia care vine cu o idee revoluţionară

Preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, are în minte o idee revoluţionară în fotbalul european. Italianul plănuieşte să-şi prezinte propunerea în întâlnirea ECA, organizată de UEFA, de la Madrid.

Ideea e cel puţin bizară, iar Aurelio De Laurentiis a explicat şi sistemul după care se va juca "Cupa Europei", aşa cum se va numi competiţia: Liga Campionilor şi Liga Europa ar trebui desfiinţate şi un turneu cu 80 de echipe europene ar trebui înfiinţat. Vor participa câte şapte echipe din Italia, Franţa, Germania, Anglia şi Spania şi primele patru din Portugalia, Olanda, Belgia, Suedia şi restul ţărilor. Echipele ar urma să fie împărţite în câte patru grupe a câte 20 de echipe. Aş numi competiţia “Cupa Europei’, iar meciurile ar urma să se joace în timpul sătpămânii, de marţi până joi, dar să respecte weekendurile pentru meciurile din campionatele naţionale”, a explicat Aurelio De Laurentiis.

Totuşi, ideea preşedintelui lui Napoli e departe de ceea ce pregăteşte UEFA în viitorul apropiat. Potrivit L'Equipe, ideea forului european este ca Liga Campionilor să aibă patru grupe cu câte opt formaţii fiecare, faţă de opt grupe şi câte patru echipe, aşa cum este în prezent. Primele patru clasate din fiecare grupă vor obţine calificarea în optimile de finală ale competiţiei.

 În plus, primele cinci echipe din fiecare grupă vor avea asigurată prezenţa în grupele Champions League în stagiunea viitoare, iar cele care se vor poziţiona pe locul şase şi şapte vor participa la un baraj, cu meciuri directe. Învingătoarea va obţine, de asemenea, prezenţa în următorul sezon din Liga Campionilor, iar pierzătoarea va participa în Europa League.

 Astfel, 24 de echipe vor avea asigurată automat prezenţa în următoarea ediţie. Dintre cele patru opt locuri rămase, patru le vor reveni semifinalistelor Europa League din aceeaşi ediţie, iar patru vor merge către campioanele naţionale din anumite ţări, care nu au obţinut calificarea.

 Prin această modificare, se va renunţa la retrogradarea echipelor din Liga Campionilor în Europa League. În formatul actual, locul trei din fiecare grupă a Champions League merge în "16"-imile Europa League.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.