Probleme mari în fotbalul din Marea Britanie! Cluburile se confruntă cu un nou "inamic": se cer măsuri radicale

19 mar 2019 24693 afişări Fotbal Extern
Probleme mari în fotbalul din Marea Britanie! Cluburile se confruntă cu un nou "inamic": se cer măsuri radicale

Marea Britanie se luptă cu un nou „inamic” pe stadioanele de fotbal, după ce au reuşit să îndepărteze huliganismul din sport. Un oficial al Poliţiei susţine că nivelul consumului de cocaină de pe stadioane a crescut cu aproximativ 10% în ultimul an, fapt care a dus şi la creşterea nivelului de violenţă.

Ultimul exemplu a fost dat de poliţie la un meci din Championship (n.r. – liga secundă de fotbal din Marea Britanie), când s-au făcut 15 arestări pentru deţinere de droguri. Poliţia a dezvăluit că s-a înregistrat o creştere de 10% în privinţa arestărilor care au legătură cu consumul sau deţinerea de droguri în rândul persoanelor prezenta la evenimente sportive, conform Sportsmail.  

Probele luate de autorităţi din toaletele stadioanelor din Marea Britanie au arătat că în acele încăperi s-a consumat cocaină. În plus, forţele de poliţie au făcut 15 arestări la un meci din Championship.

Cluburile ar fi vinovate pentru situaţia în care s-a ajuns. Totuşi, poliţia are probleme în eradicarea acestor probleme, întrucât, susţin autorităţile, cluburile preferă să utilizeze stewarzi sau firme de securitate. Astfel, oamenii au putut strecura droguri pe stadioane, fapt care a readus violenţa în fotbalul britanic.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.