Președintele lui Neftchi Baku dă cărțile pe față despre demiterea lui Adrian Mutu când acesta se afla în România pentru a-și înmormânta mama, în Ajunul Crăciunului! Cum se apără conducătorul celui mai important club din Azerbaidjan și ce a mers greșit în colaborarea cu „Briliantul”: „Se vede clar diferența!”. VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA. Președintele lui Neftchi Baku, Farrukh Mahmudov, a acordat un interviu în exclusivitate pentru ProSport în cadrul căruia a dat cărțile pe față despre demiterea lui Adrian Mutu, care a avut loc tocmai în Ajunul Crăciunului, pe când „Briliantul” se afla în România pentru a-și înmormânta mama.

Formația din Azerbaidjan, care a fost condusă de pe bancă și de Laurențiu Reghecampf în stagiunea precedentă, se află în aceste zile în cantonament în Belek, Antalya, și este cazată la Gloria Sports Arena, același complex pe care l-a ales și FCSB, liderul la zi din Superliga.

Președintele lui Neftchi Baku a dat cărțile pe față despre demiterea lui Adrian Mutu

Ajuns pe banca lui Neftchi Baku în luna iulie 2023, după ce a ales să dea curs propunerii din Azerbaidjan în ciuda faptului că efectuase pregătirea de vară alături de Rapid și campionatul din România urma să înceapă peste doar câteva zile, alegerea lui Mutu s-a dovedit a fi una deloc inspirată.

Lucrurile au părut să meargă din rău în mai rău pentru „Briliant” în Azerbaidjan: n-a reușit să-și impună filosofia de joc, împiedicat și de faptul că nu a condus echipa în cantonament, atât fanii, cât și presa s-au întors rapid împotriva lui, Mutu fiind deseori principalul vizat al săgeților lansate de jurnaliștii azeri când analizau jocurile lui Neftchi, iar totul a culminat cu demiterea lui tocmai în Ajunul Crăciunului, în mijlocul unei adevărate drame pe care o trăia acasă.

Chiar în pragul sărbătorilor, Mutu a fost nevoit să revină de urgență în țară după ce a primit o veste tragică, și anume decesul mamei sale. Tocmai în mijlocul acelor momente, în presa din Azerbaidjan a apărut informația că ar urma să fie dat afară de la Neftchi, iar demiterea sa a fost confirmată în scurt timp și de oficialii clubului.

Farrukh Mahmudov, președintele celor de la Neftchi Baku, a acceptat să acorde un interviu în exclusivitate pentru ProSport, în cadrul căruia a discutat despre motivele nemulțumirilor în privința lui Adrian Mutu, dar a și oferit o altă perspectivă, cea a părții azere, în privința nefericitului moment în care au anunțat demiterea antrenorului.

  • 22 de meciuri a adunat Adrian Mutu la Neftchi Baku, în care a înregistrat 9 victorii, 5 egaluri și 8 înfrângeri

Interviul integral cu președintele lui Neftchi Baku, Farrukh Mahmudov

Bună ziua, mulțumim că sunteți alături de noi, domnule Mahmudov, voi trece direct la subiect. Ce credeți că nu a mers bine în colaborarea cu Adrian Mutu, fostul antrenor al clubului dumneavoastră?
Adrian Mutu, așa cum știți, ni s-a alăturat destul de târziu, tot lotul era deja pus la punct și nu a putut nici măcar să fie în cantonamentul din Rusia. S-a descurcat foarte bine, suntem pe locul trei, ceea ce este destul de bine, suntem la un singur punct în spatele locului secund, deci a făcut o treabă destul de bună. Mai ales dacă luăm în considerare că lotul era deja stabilit și nu a fost în cantonament.

Știu că au apărut multe critici în presa din Azerbaidjan legate de stilul său de joc, de felul în care pregătea echipa, de rezultate, cum comentați acest aspect?
Neftchi a obișnuit, de-a lungul istoriei, să practice un joc foarte ofensiv, iar stilul de joc al lui Adrian Mutu era ceva mai diferit, încerca să fie ofensiv, dar n-a funcționat chiar așa cum se așteptau fanii. Presa, așa cum e peste tot, e foarte agresivă cu antrenorii, mai ales cu antrenorii lui Neftchi. Neftchi e mereu în centrul atenției, este cel mai vechi club din Azerbaidjan, este clubul fanion, la fel cum e și Steaua București. Este normal ca presa să fie agresivă pentru orice antrenor de la Neftchi, nu doar Adrian Mutu, orice antrenor de aici e sub presiune din partea presei.

Cum este atmosfera acum la echipă, după ce el a plecat? Credeți că este o schimbare în bine pentru Neftchi?
Toate schimbările sunt făcute pentru că speri la mai bine, dar vom vedea la finalul sezonului dacă a fost o decizie bună sau nu.

S-a vorbit foarte mult în România despre faptul că ați decis să renunțați la Mutu în timp ce el se afla în România pentru înmormântarea mamei sale. Cum comentați acest lucru?
Din păcate, a fost o coincidență. Îi transmit condoleanțe lui Adrian Mutu pentru pierderea mamei lui. A fost o coincidență absolută faptul că totul s-a întâmplat în aceeași zi. Nu am planificat niciodată așa ceva, hârtiile pentru demiterea lui erau în biroul meu cu câteva zile înainte ca acest lucru să se întâmple.

El a fost, de asemenea, unul dintre cei mai importanți jucători români din istorie, cel mai bun marcator din istoria echipei naționale. La fel de multe goluri precum Gică Hagi, 35. Cum l-ați perceput ca jucător?
Ca jucător, bineînțeles, așa cum ai spus, a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai României și un fotbalist de top în campionate importante. Ca jucător, e un star!

Ați menționat-o mai devreme pe Steaua. FCSB este, de asemenea, aici în cantonament alături de voi, la Gloria Sports Arena. Ați avut ocazia să-i vedeți la treabă? Ce părere v-ați format despre ei?
Din păcate n-am avut această șansă, eu abia ce am ajuns aici ieri, încerc să petrec timp cu echipa mea. I-am văzut că se antrenau pe celălalt teren, dar nu am avut ocazia să-i urmăresc.

 Poate ați primit ceva referințe de la colegii dumneavoastră, v-au spus ceva?
 Din câte știu, este clubul fanion al României, este și pe primul loc în acest moment. Le doresc mult succes atât în acest sezon, cât și în următoarele, sper că lucrurile vor merge bine pentru ei.

Sunteți acum pe locul trei în campionat, la 13 puncte distanță de Qarabag, ocupanta primului loc. Care sunt obiectivele voastre pentru a doua parte a sezonului?
E foarte greu să prezicem de acum ce se va întâmpla, e fotbal, mingea e rotundă, poate merge în orice direcție. 13 puncte nu sunt atât de multe, dacă reușim să câștigăm două meciuri și Qarabag se încurcă, atunci ne putem bate cu ei. Ținta noastră acum e să câștigăm cupa, dar și locul doi în campionat, ceea ce pare un obiectiv realizabil în acest moment.

Cum este noul antrenor, Miodrag Bozovic, în comparație cu Adrian Mutu? Ce a adus în plus?
În câteva săptămâni vom putea vedea exact ce a adus când vom vedea rezultatele pe teren, dar acum se observă diferența în anii de experiență ca antrenor. Miodrag Bozovic are peste 20 de ani de experiență, iar până acum îmi place modul în care gestionează echipa.

Simțiți o schimbare în modul în care jucătorii răspund la antrenamente?
Jucătorii acum au o persoană mai în vârstă, care le este mai mult ca un tată, spre deosebire de Mutu, care le era mai degrabă ca un frate.

Credeți că Mutu era prea apropiat de vârsta lor?
Era un frate pentru ei.

Îl aveți aici, de asemenea, și pe Yuri, fost fotbalist în România. Ce părere aveți despre el?
E foarte agresiv într-un mod pozitiv, îmi place cum evoluează în apărare, foarte agresiv, fanii îl iubesc, uneori mai face și greșeli, ca toți fotbaliștii, are multe cartonașe galbene. Dar ăsta e temperamentul lui.

Andrei Preotu / Autor
Aventura lui Andrei Preotu a început încă din 1996, atunci când a fost invitatul lui Ovidiu Ioanițoaia la „Procesul Europenelor”. În 2006 a ajuns la Fanatik, primul loc de muncă. Apoi, a semnat cu NewsIn. După aventura de la OnlineSport, a urmat o perioadă de aproape zece ani în care ... citește mai mult
Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul sportiv. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din București, Christian Luță ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…