„Păcatele” tinereții, în Vitesse – Viitorul 3-1! Hagi părăsește Europa după ce a fost „trădat” de jucătorii săi

Redactor:
Andrei Pal
  • Publicat:
  • Actualizat:

Vitesse Arnhem – Viitorul 3-1 (Matavz 23, Linssen 48, Beerens 77/ Drăguș 50) (5-3 la general)

Viitorul părăsește Europa după o dublă cu Vitesse, scor 3-5 la general, în turul doi preliminar al Ligii Europa. Meciul decisiv a avut loc în Olanda, unde foștii campioni ai României au cedat cu 1-3, după ce timp de 90 de minute s-au întrecut în greșeli.

După 2-2 la Ovidiu, partidă în care au condus cu 2-0, elevii lui Hagi au demonstrat din nou că lipsa de experiență în competițiile europene își spune cuvântul, mai ales în fața unei echipe obișnuită cu prezențele internaționale.

Partida a început cum nu se poate mai rău pentru Viitorul, cu o greșeală care i-a adus pe olandezi în avanaj. La un corner din minutul 23, un „bulevard” s-a făcut în mijlocul careului, iar Matavz a marcat de lângă Țîru, fără prea mari probleme. Cu un mijloc fragil, la fel ca și apărarea, foștii campioni ai României au pierdut majoritatea mingilor și au combinat greu pe faza ofensivă.

La pauză s-a intrat cu 1-0 în dreptul gazdelor, iar startul actului secund a adus un nou gol. Din păcate, tot pentru Vitesse, care a creat o nouă fază rapidă pe partea stângă, care a fost fructificată de Linssen. Atacantul i-a dat mâinile peste cap lui Cojocaru și totul părea pierdut.

Doar că Viitorul nu a cedat atât de ușor și l-a făcut pe Leonid Slutski să-și pună mâinile în cap și să se agite. În minutul 50, Lima a centrat inteligent în spatele fundașilror adverși, iar Drăguș a ajuns la trei goluri cu olandezii în două meciuri.

Iar cursa pentru calificare s-a năruit odată cu intervenția nefericită a lui Mladen. Aflat undeva la 30 de metri de poartă, Mladen a pasat cu capul înapoi la portar, dar Beerens a fost pe fază și l-a lobat pe Cojocaru.

Două greșeli care s-au transformat în goluri și care au „cântărit” decisiv în „dubla” care a lăsat pentru al doilea an la rând Viitorul în afara Europei.

Echipele de start

  • Vitesse: Eduardo – Karavaev, Thelander, Clarke-Salter (Van der Werff 57), Buttner – Serero, Bero (Bruns 57), Foor – Beerens     , Matavz, Linssen
  • Rezerve: Pasveer, Karami, Van der Werff, Clark, Bruns, Gong, Buitink
  • Viitorul: Cojocaru – Lima, Țîru, Mladen, De Nooijer – Achim, T. Băluță (Hodorogea 71), Vînă – Drăguș, I. Hagi, Houri (Ciobanu 46)    
  • Rezerve: Buzbuchi, Luchin, Mățan, Voduț, Ciobanu, Hodorogea, Boboc

Minutul 90+4 FINAL! VITESSE – VIITORUL 3-1 (5-3 la general)


Minutul 88 Sunt ultimele minute ale partidei, dar calificarea pare jucată de minute bune. 


Minutul 77GOOOOOL VITESSE! Ce moment descurajant pentru Viitorul, după ce începuse să pună probleme în Olanda. Aflat undeva la 30 de metri de poartă, Mladen pasează cu capul înapoi la portar, dar Beerens e pe fază și îl lobează pe Cojocaru. 


Minutul 68 Vînă chiar nu e în zi de șut. Deși Ianis Hagi l-a deschis din nou bine în centrul terenului, mijlocașul ofensiv a lovit foarte slab balonul, care s-a „târâit” până în brațele lui Eduardo. 


Minutul 65 Olandezii își revin în urma golului primit și ar fi putut face 3-1, dar șutul plasat al lui Linssen, la colțul lung, a trecut la o palmă de poarta lui Cojocaru. Viitorul are nevoie de un gol pentru a împinge partida în prelungiri. 


Minutul 63 Ianis Hagi ajunge la marginea careului și așază o minge pentru șutului Vînă, care, din nou, trage foarte mult peste poartă, din 25 de metri. 


Minutul 60 Ce fază grea! Beerens e lansat spre poarta lui Cojocaru cu Lima pe urmele sale, iar norocul oaspeților a fost că șutul atacantului s-a dus pe lângă poarta Viitorului. 


Minutul 50 GOOOOOOOOOOOOL VIITORUL! Și speranța revine pentru Hagi și echipa sa. În sfârșit, Viitorul a pornit în viteză spre poarta lui Eduardo. Lima a pătruns decisiv din banda dreapta, a pasat în mijlocul careului, iar Drăguș ajunge la 3 goluri în dubla cu olandezii cu un șut plasat la firul ierbii. 


Minutul 48 GOOOOL VITESSE! Defensiva lui Hagi a fost din nou „tăiată” de o fază rapidă a olandezilor și șutul lui Linssen, de la 11 metri, îi dă mâinile peste cap lui Cojocaru, care conduce mingea în poartă.


Minutul 46 S-a reluat partida din Arnhem.


Minutul 45+1 Pauză! Viitorul mai are 45 de minute la dispoziție pentru a rămâne în Europa. Vitesse conduce cu 1-0 în returul din Olanda. 


Minutul 40 Viitorul nu arată bine și Vitesse lovește din nou bara. Linssen e scăpat din marcaj de Lima și trimite în transversală cu capul, iar Cojocaru e din nou norocos.


Minutul 35 Apatic, moale, fără vlagă. Așa poate fi caracterizat ultimul șut trimit de Vână peste poarta lui Eduardo. Din păcate, Viitorul încă nu poate construi o fază cap-coadă în Olanda și scorul rămâne 1-0 pentru Vitesse.


Minutul 32 Vitesse e din nou periculoasă și doar Cojocaru oprește un nou gol. Beerens l-a întors pe Achim la 25 de metri și a șutat sub transversală, iar portarul Viitorului a scos în corner. 


UPDATE | Luptătorul român Benjamin Adegbuyi le ține pumnii de pe stadion elevilor lui Hagi. Benny e în plin cantonament în Olanda pentru meciul de la Chicago, care va avea loc pe 14 septembrie. 


Minutul 23 GOOOL VITESSE! O gafă mare în apărarea Viitorului le-a permis adversarilor să deschidă scorul, iar șansele calificării sunt din ce în ce mai mici. Matavz a așteptat recentrarea din corner și a împins mingea în poartă de lângă Țîru. 


Minutul 22 Batavii sunt din ce în ce mai periculoși, iar scorul a fost aproape de a fi deschis! Totuși, lovitura de cap a lui Buttner a lovit bara și mingea a fost scoasă din nou în corner. 


Minutul 18 Olandezii au și ei prima ocazie, dar șutul lui Buttner, în urma unei respingeri a oaspeților, se duce mult peste poarta lui Cojocaru. 


Minutul 15 INCREDIBIL! Ianis Hagi irosește o ocazie rară după un „cadou” al olandezilor. Eduardo a pasat moale spre fundașul său, Ianis a stat bine la pândă și a recuperat și chiar dacă a avut varianta pasei, Hagi jr. a ales să dea un lob, care s-a dus mult peste poartă.


Minutul 12 Batavii dețin controlul partidei și practică un stil 100% olandez cu pase decisive și un joc în viteză, în timp ce limitele Viitorului pot fi descoperite încă din primele minute. Totuși, echipa lui Hagi a avut cea mai mare ocazie a meciului. 


Minutul 7 Ce ocazie pentru Viitorul! Foștii campioni încep tare partida din Olanda și reușesc pe recuperare să amenințe poarta. Ianis Hagi trage din prima la colțul lung, iar Eduardo se întinde serios și scoate în corner. 


Minutul 1 A început partida de la Arnhem, iar în repriza secundă Viitorul va ataca la poarta la care Grozav a înscris golul calificării din lovitură liberă.


Viitorul Constanța are o misiune dificilă în returul cu Vitesse, din Olanda, unde trebuie să învingă la cel puțin un gol pentru a merge mai departe în Europa League. Deși a condus cu 2-0 în meciul tur, echipa lui Hagi a căzut în partea a doua, când a fost egalată și a scăpat cu noroc pe final, fiind aproape de înfrângere. Pentru a avea mai multă prospețime în returul din Olanda, Hagi a decis să menajeze aproape toți titularii în etapa a doua din Liga 1, împotriva Concordiei Chiajna. Mai exact, un singur jucător s-a regăsit în meciul din întrecerea internă, Alexandru Mățan.

Avantajele și dezavantajele Viitorului

În privința plusurilor, cel mai important argument al Viitorului este ritmul partidelor oficiale. Constănțenii au 5 meciuri, 3 în Europa și două în campionat, în timp ce Vitesse are unul singur, meciul de la Ovidiu. Punctul nevralgic al echipei lui Hagi este eficacitatea raportului ocazii-goluri. Lipsa experienței se simte în fața porții. De partea cealaltă, olandezii se descurcă foarte bine în atac, unde îl au pe experimentatul Matavs.

Ne așteaptă un meci greu cu Vitesse. Am avut multe ocazii în tur, dar nu am avut șansă. Meritam mai mult, dar a fost bun și egalul. Sunt convins că lucrurile vor sta altfel la retur și ne vom reveni. Am nevoie de o echipă puternică, una care să încerce imposibilul în deplasare. Dacă nu credeam că-i putem bate, nu-mi odihneam jucătorii. Sperăm să producem o surpriză foarte mare în Olanda„, a declarat Hagi.

Vitesse – Viitorul se joacă joi, de la ora 21:00, în direct la  TVR 1. Meciul va fi condus de arbitrul scoțian Kevin Clancy.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup