Oficial al Benficăi Lisabona, arestat pentru corupţie! Îl ajuta un informatician. "E o decizie excesivă. Merge la închisoare pentru câteva bilete şi un tricou!"

8 mar 2018 1315 afişări Fotbal Extern
Oficial al Benficăi Lisabona, arestat pentru corupţie! Îl ajuta un informatician. "E o decizie excesivă. Merge la închisoare pentru câteva bilete şi un tricou!"

Un director al portughezilor de la Benfica Lisabona şi un informatician sunt inculpaţi într-un caz de corupţie, ei fiind în atenţia poliţiştilor de şase luni.

Paulo Gonçalves, director al departamentului juridic al Benficăi, a fost arestat marţi şi nu are voie să contacteze celelalte persoane cercetate în acest caz. Alături de oficialul lusitanilor e inculpat şi un informatician din cadrul Ministerului Justiţiei, ei fiind acuzaţi de fapte de corupţie ce au implicat şi clubul.

Conform presei franceze, poliţiştii îi anchetează pentru "infracţiuni de corupţie activă şi pasivă, fraudă informatică şi favoritism".

Ceilalţi conducători ai trupei din capitala Portugaliei au specificat faptul că Paulo Gonçalves va putea să demonstreze că a "acţionat în legalitate". De asemenea, oficialii clubului au anunţat că vor coopera cu organele de anchetă.

José Nogueira Silva, funcţionar al Ministerului de Justiţie, este bănuit de corupţie pasivă, deturnare de fonduri, escrocherie informatică şi încălcarea unui secret judiciar. El a fost plasat în detenţie preventivă.

"Este o decizie excesivă. În această ţară sunt oameni care primesc mită de milioane de euro şi rămân în libertate. Iar acest domn merge la închisoare pentru că a primit câteva bilete şi un tricou", a spus avocatul Paulo Gomes.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.