Slavia – CFR 1-0. Vis interzis la Praga! Cehii câștigă și se califică în grupele Ligii Campionilor, clujenii merg în Europa League

Slavia - CFR 1-0. Vis interzis la Praga! Cehii câștigă și se califică în grupele Ligii Campionilor, clujenii merg în Europa League
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 19:00 (ora României). Dacă va trece de Slavia Praga, CFR Cluj va fi în urna 4 la tragerea la sorți. Dacă va fi eliminată, campioana României va merge în grupele Europa League.
  • Echipele calificate până acum în grupele Ligii Campionilor: Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur, Juventus, Napoli, Internazionale Milano, Atalanta, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig, PSG, Olympique Lyon, Lille, Zenit, Lokomotiv Moscova, Benfica, Șahtior Donețk, Genk, Galatasaray, FC Salzburg, Olympiacos, Dinamo Zagreb, Steaua Roșie Belgrad.
  • Se mai joacă două meciuri în această seară: Ajax – APOEL Nicosia 2-0 (E. Alvarez 43, Tadic 80) (în tur 0-0) / Club Brugge – LASK Linz 2-1 (Vanaken 70, E. Dennis 89 / Klauss 74) (în tur 1-0)

Slavia Praga – CFR Cluj 1-0 (Boril 66) (1-0 în tur)
Stadion:
Eden Arena (21.000 de locuri)
Arbitru: Gianluca Rocchi. Asistenți: Filippo Meli și Giorgio Peretti. Rezervă: Maurizio Mariani. Arbitru VAR: Paolo Valeri. Asistent VAR: Michael Fabbri (Italia)

Slavia Praga: Kolar – Coufal, Kudelas, Hovorka, Boril – Soucek, Kral Masopusts, Stanciu – Olayinka – Skoda (cpt.) (Yusuf 79)
Rezerve: Kovar – Husbauer, Tecl, Van Buren, Frydrych, Traore
Antrenor: Jindřích Trpišovský

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Mureșans, Burcă, Camora (cpt.) – Aurelio (A. Păun 64), Bordeianu, Djokovics – C. Deacs (Hoban 70), Rondon (Țucudean 70), Omrani
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Cestor, Peteleu, Sylla
Antrenor: Dan Petrescu

Minutul 90+5: Final de meci la Praga. Slavia se califică în grupele Ligii Campionilor după o victorie cu 2-0 la general în fața CFR-ului. Clujenii se mulțumesc cu prezența în grupele Europa League.


Minutul 77: CFR mai speră. Păun a șutat la colțul scurt, de la 16 metri, dar Kolar a fost din nou la post. Rămâne 1-0 pentru Slavia, însă CFR mai are timp pentru un miracol.


Minutul 70: Petrescu riscă tot. CFR face și ultimele două schimbări: intră Țucudean și Hoban, iese Rondon și Deac.


Minutul 66: GOL Slavia! Boril a primit în flancul stâng, a sprintat spre poarta CFR-ului, după care a șutat violent la colțul lung. Mingea a trecut de Arlauskis, iar Mureșan a respins balonul în propria poartă, de pe linie. 1-0 pentru Slavia, iar campioana României pare că a ajuns la capătul puterilor.


Minutul 64: Petrescu mută. Intră Adi Păun și iese Luis Aurelio. Rămâne de văzut dacă șeptarul va putea schimba fața echipei pe faza ofensivă.


Minutul 61: O nouă ocazie pentru Slavia! Stanciu a recuperat la centrul terenului, a sprintat perpendicular spre poartă, după care a șutat de la 20 de metri. Mingea se îndrepta spre vinclul porții apărate de Arlauskis, dar lituanianul a intervenit perfect și a respins peste poartă.


Minutul 57: E nevoie de o schimbare. Jocul CFR-ului pare că s-a împotmolit. Campioana României nu a mai avut ocazii importante în ultimele minute, iar Țucudean sau Păun ar putea debloca atacurile ardelenilor. Dacă nu va schimba ceva, CFR Cluj va avea nevoie de o gafă a adversarilor sau de un moment de geniu al unui jucător pentru a deschide scorul.


Minutul 46: Apără Arlauskis! Milan Skoda a șutat puternic de la 16 metri, la colțul lung, dar Arlauskis a plonjat și a respins în lateral. Rămâne 0-0.


Minutul 46: S-a reluat partida. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


Minutul 45+1: Pauză la Praga. CFR poate spera la calificare, dar e nevoie de mai multă concentrare la finalizare.


Minutul 44: Un nou cartonaș galben. Ciprian Deac l-a călcat pe Stanciu, în marginea careului, iar Rocchi l-a avertizat pe decarul oaspeților.


Minutul 39: Primele cartonașe. Masopust și Mureșan au fost sancționați după ce s-au contrat la marginea terenului. Fundașul CFR-ului l-a faulat pe Skoda, iar Masopust i-a cerut socoteală. Centralul Rocchi a intervenit imediat și i-a calmat pe cei doi.


Minutul 36: O nouă șansă pentru Slavia. Skoda s-a înălțat peste apărarea CFR-ului, a reluat cu capul, dar mingea a căzut lângă bara din stânga lui Arlauskis. Lituanianul a părut depășit de execuția vârfului advers.


Minutul 35: Emoții pentru CFR. Luis Aurelio a rămas întins pe gazon și a avut nevoie de intervenția medicilor. Kral l-a lovit cu brațul în figură, în săritură, dar mijlocașul poate continua partida.


Minutul 28: CFR scapă! Stanciu a săltat mingea peste apărarea CFR-ului, iar Masopust a scăpat singur cu Arlauskis. Marcatorul din tur a încercat să-l lobeze pe lituanian, dar a greșit complet execuția, iar balonul a trecut pe lângă poartă. Fanionul lui Filippo Meli a rămas jos, astfel că Masoupust s-a aflat în poziție regulamentară.


Minutul 26: Jocul s-a calmat. CFR Cluj a controlat jocul timp de câteva minute, dar nu a reușit să penetreze apărarea Slaviei. Cehii au început să iasă la joc acum, dar fără să-i pună probleme lui Arlauskis.

Minutul 16: Ocazie mare pentru CFR! Omrani a centrat perfect în șase metri, dar Rondon a ratat întâlnirea cu balonul. Dan Petrescu a rămas blocat la marginea terenului. Vârful campioanei a plonjat, dar a ratat de puțin, iar mingea s-a scurs în afara terenului.


Minutul 11: Apără Kolar! După ce la Cluj a apărat primul penalty din carieră, portarul Slaviei are o paradă importantă și în debutul returului. Mihai Bordeianu a trimis la bara a doua, din lateral, mingea a mușcat gazonul în șase metri, dar Ondrej Kolar a plonjat excelent și a respins în ultimul moment. Rămâne 0-0, iar jocul este echilibrat în acest moment. Se simte o oarecare tensiune și în rândul jucătorilor lui TrpiÅ¡ovský, lucru care poate ajuta CFR.


Minutul 4: Prima ocazie a partidei. Nicușor Stanciu a scăpat în flancul drept, a șutat puternic de la 18 metri, dar Arlauskis a reținut în doi timpi.


Minutul 1: A început partida de la Praga! CFR Cluj trebuie să întoarcă eșecul din tur, scor 1-0, pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor. Circa 20.000 de oameni împing Slavia de la spate în acestă seară.


Galeria CFR-ului. Foto: Vlad Măcicășan / ProSport


21:21 Pașcanu a ales CFR. Marius Bilașco a confirmat transferul lui Alex Pașcanu, într-o intervenție la Look Plus: „Golofca este un jucator consacrat deja, iar Pașcanu mă bucur că a ales CFR, pentru că avea o ofertă mai bună de la FCSB. Avem acordul cluburilor și acordul jucătorilor”, a spus Bilașco, înaintea jocului cu Slavia.


21:19 Atmosferă ostilă la Praga. Circa 300 de suporteri români se află pe Eden Arena, în Praga. Românii au fost acoperiți de susținătorii gazdelor în momentul în care jucătorii lui Dan Petrescu au ieșit la încălzire. Deac&Co au fost fluierați copios.


20:52 Avem echipa de start a CFR-ului. Dan Petrescu începe cu Andrei Mureșan în centrul apărării, lângă Andrei Burcă. În față, Mario Rondon va juca din primul minut, iar Țucudean va intra pe parcurs. La mijloc rămân Aurelio, Bordeianu și Djokovic. De partea cealaltă, Alex Băluță nu a prins nici măcar banca de rezerve.


20:15 Momentul în care tot stadionul a înghețat. În tur, la 1-0 pentru Slavia, Omrani a ratat un penalty care ar putea conta enorm în această dublă. Prezent în studioul ProSport Live, Florin Matache a explicat cum a reușit Ondrej Kolas să pareze execuția francezului: „Portarul a avut tărie de caracter. A așteptat până în ultimul moment ca să plece. Și-a ales bine colțul, a stat și a ghicit. Tăria trebuia să fie mai intensă (n.r. – la Omrani), nu a bătut rău. A dat pe colț, dar portarul a avut reacție și inspirație”, a spus Matache, la ProSport Live.


19:15 Marketing total. Cehii nu s-au mulțumit doar cu eșarfele inscripționate cu numele ambelor echipei. Slavia a scos la vânzare și tricouri fabricate special pentru meciul retur cu CFR Cluj.


18:45 Așa s-a scris istoria meciului tur. Lukas Masopust a decis partida din Gruia.

 

 


18:36 Se apropie momentul decisiv. Presa de la Praga amintește astăzi de două momente prin care a trecut Slavia în preliminariile Ligii Campionilor, după victorii cu 1-0 în tur. În 2000, după 1-0 la Donețk, Slavia a cedat cu 2-0 pe teren propriu. Șahtior a marcat al doilea gol în ultimele secunde. În 2007, Slavia a bătut Ajax cu 2-1, golul victoriei fiind în minutul 87, de VlÍek. Pentru olandezi a punctat Luis Suarez. Rămâne de văzut dacă CFR Cluj va întoarce eșecul din tur sau dacă va avea soarta „lăncierilor”.


18:05 Eroul de la Liberec speră să vadă o nouă seară magică pentru fotbalul românesc. Florin Matache a prefațat duelul dintre Slavia și CFR Cluj, în studioul ProSport Live: „CFR pleacă cu un mic handicap in manșa a doua de la Praga. Cu acel gol, meciul se juca, pentru că și Slavia este o echipă bună, le-a pus probleme mari celor de la CFR. Și CFR a avut ocazii mari. În aceste duble manșe este foarte important să nu iei gol. Probabil că de asta Slavia a încercat să meargă peste cei de la CFR, să pună presiune în speranța că ei vor ceda. Pentru cei de la CFR era important să nu primească gol. Sunt șanse mari, au demonstrat că pot să ajungă în fața porții cu ușurință. Ca să se califice, CFR-ul trebuie să prindă o zi bună, să marcheze fără să primească gol, măcar în prima repriză să meargă peste ei pentru că altfel vor intra în criză de timp și atunci greșești mai ușor. Greșeala poate să vină în orice moment. Să aibă gram de noroc care este necesar într-o dublă manșă”, a spus Matache, la ProSport Live.


17:52 Dorinel Munteanu pariază pe CFR Cluj. CFR Cluj luptă în această seară, la Praga, pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, iar Dorinel Munteanu spune că echipa lui Petrescu e capabilă să întoarcă rezultatul din tur. În urmă cu o săptămână, Slavia s-a impus cu 1-0 în Gruia: „Rezultatul din tur o plasează pe Slavia ca și favorită, dar eu cred că CFR poate să întoarcă rezultatul. Eu sunt convins că CFR poate să se califice. Vinicius este un jucător foarte bun, care aduce siguranță în defensivă, dar cred că CFR va înscrie goluri. Va fi un meci deschis, iar acest lucru poate fi foarte bun pentru CFR. E un joc în care CFR nu are nimic de pierdut, doar de câștigat. Cred că CFR va aborda jocul la victorie încă din primul minut. Așa cum a făcut-o cu Celtic, dar și în Israel. Vom vedea o echipă care a învățat foarte bine cartea atacului. CFR va ataca din minutul 1! Dan Petrescu va avea un discurs foarte simplu, pentru că nu ai nimic de pierdut la un asemenea joc. Jucătorii vor fi foarte motivați, pentru că participarea în grupele Champions League ar fi într-adevăr un lucru foarte mare pentru fotbalul românesc”, a spus Dorinel Munteanu, la ProSport Live.


16:44 Un nou transfer pentru CFR Cluj. FC Botoșani l-a vândut pe Cătălin Golofca în schimbul sumei de 200.000 de euro + 15% dintr-un viitor transfer. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, a confirmat tranzacția: „Am acceptat până la urmă să-l vindem pe Golofca la CFR. Ieri am spus că nu accept oferta, dar cei de la CFR au insistat. A insistat și Cătălin. Am mai negociat cu CFR și am acceptat. Sunt niște bani care intră în club, dar m-am gândit și la jucător. E o șansă pentru el să joace în cupele europene. Nu pot spune suma transferului, dar e mai puțin de 500.000”, a spus Valeriu Iftime pentru ProSport.


CFR Cluj joacă meciul sezonului miercuri, având șansa să acceadă în grupele Ligii Campionilor. Campioana României a pierdut meciul tur cu 1-0, dar speră să întoarcă rezultatul, pentru că jocul arată bine în debutul acestui sezon. În campionat, ardelenii s-au impus cu 4-1 în fața celor de la FC Botoșani, deși Dan Petrescu a trimis în primul „11” mai mulți jucători care în mod normal nu fac parte din prima echipă.

Înaintea confruntării cu cehii, Bogdan Mara a declarat că sunt șanse mari ca George Țucudean să joace încă din primul minut, în ciuda faptului că s-a speculat că s-ar putea retrage pentru o perioadă de timp din fotbal. În urmă cu câteva luni i-au fost depistate câteva probleme cu inima. „George este în lotul echipei, e menajat ca și ceilalți jucători pentru returul cu Slavia, poate va fi chiar titular acolo, nu e nimic, doar zvonuri care nu au nicio legătură cu realitatea. George urmează programul normal al echipei, a făcut antrenament dimineață și va face parte din lotul care face deplasarea la Praga” a spus Bogdan Mara.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Timpul a trecut
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Timpul a trecut
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele