Moți, integralist în Real Madrid – Ludogoreț 4-0. Liverpool a fost eliminată din Liga Campionilor. Monaco, Basel și Juventus s-au calificat în optimile de finală

Moți, integralist în Real Madrid - Ludogoreț 4-0. Liverpool a fost eliminată din Liga Campionilor. Monaco, Basel și Juventus s-au calificat în optimile de finală
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astăzi începe ultima etapă din grupele UEFA Champions League, urmând să se desfășoare partidele din primele 4 grupe, de la ora 21:45. Dintre cele 8 echipe care vor juca astăzi, 5 și-au asigurat deja calificarea în optimile competiției, urmând doar să se stabilească locurile din grupă.  De asemenea, partidele din această seară ar putea consemna eliminarea celor de la Liverpool și Juventus, deși în cazul italienilor, este foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. Iată care sunt partidele care vor avea loc astăzi, precum și televiziunile unde le puteți urmări.

Meciurile zilei:

Grupa A

  • Olympiacos – Malmo 4-2 (Fuster 22, Dominguez 63, Mitroglou 87, Affelay 90 / Kroon 59, Rosenberg 81)
  • Juventus – Atletico Madrid 0-0  – Digisport 1, Dolce Sport 1

Grupa B

  • Liverpool – FC Basel 1-1 (Gerrard 81 /Frei 25) – Digisport 3
  • Real Madrid – Ludogoreț Razgrad  4-0 (Ronaldo pen. 19, Bale 38, Arbeloa 80, Medran 88) – Digisport 2, Dolce Sport 2

Grupa C

  • AS Monaco – Zenit Sankt-Petersburg 2-0 (Abdennour 63, Fabinho 89)
  • Benfica Lisabona – Bayer Leverkusen 0-0

Grupa D

  • Galatasaray – Arsenal 1-4 (Sneijder 89 /Podolski 3, 90+2, Ramsey 12, 29)
  • Borussia Dortmund – Anderlecht 1-1 (Immobile 58 / Mitrovic 84)

23:56 Sunt Cristian Voicu și mă văd nevoit ca, după trei ore, să vă spun noapte bună, dar nu înainte de a împărtăși o statistică cel puțin interesantă. Meciul dintre Juventus și Atletico, din această seară, a fost primul din istoria Ligii Campionilor în care nu s-a efectuat nici măcar o modificare. Allegri și Simeone au uitat, oare, că au și oameni pe banca de rezerve?


23:46 Cum arată clasamentele Grupelor A, B, C și D, cele în care au avut loc meciuri în această seară:

  • Grupa A: Atletico merge mai departe de pe primul loc, în timp ce Juventus termină grupa pe locul secund. Olympiakos va merge în 16-imile Europa League.
  • Grupa B: Real Madrid a dominat autoritar grupa, a obținut șase victorii din tot atâtea meciuri și se califică de pe primul loc, cu maximum de puncte, 18. Basel o va însoți în primăvara Ligii Campionilor, în timp ce Liverpool va trebui să se mulțumească doar cu Europa League.
  • Grupa C: Cu patru goluri marcate și doar unul primit, AS Monaco câștigă grupa, urmată de Bayer Leverkusen. În Europa League va merge Zenit, echipă care, în cazul unei victorii în această seară în Principat, ar fi terminat grupa pe primul loc.
  • Grupa D: Dortmund și Arsenal au terminat la egalitate de puncte, dar nemții vor merge mai departe de pe primul loc grație golaverajului superior. Anderlecht va continua în Europa League, în timp ce Galata este eliminată, după doar un punct acumulat în șase meciuri.


23:36 Final de meci pe toate cele opt arene. Liverpool pierde calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în ciuda unui asalt de final impresionant, cu un om mai puțin. În urma acestor rezultate, Basel, AS Monaco și Juventus sunt echipele care obțin calificarea în primăvara europeană a Ligii Campionilor.


23:33 GOOOOOOL MONACO (FABINHO 89). E clar, francezii se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Fabinho înscrie după pasa lui Joao Moutinho, iar monegascii câștigă grupa cu un golaveraj de 4-1. La Pireu, Affelay marchează pentru Olympiakos și face 4-2. Prea târziu, totuși. Juventus – Atletico Madrid s-a terminat 0-0, iar cele două echipe merg mai departe.


23:30 GOOOOOOOOL OLYMPIAKOS (MITROGLOU 87). Thriller-ul din Grecia continuă. Este 3-2 pentru Olympiakos, după golul marcat de Mitroglou. Grecii mai pot spera la un gol marcat de Atletico pe terenul lui Juventus, reușită care i-ar putea califica în primăvara europeană a Ligii Campionilor. La Madrid, foarte tânărul Alvaro Medran, intrat pe teren în minutul 83 în locul lui Bale, marchează pentru 4-0. Galatasaray reduce din diferență în fața lui Arsenal prin Sneijder.


23:25 Golurile curg pe bandă rulantă. Arbeloa marchează pentru 3-0 pe Santiago Bernabeu, Malmo restabilește pentru a doua oară egalitatea în Grecia, în timp ce Anderlecht egalează pe terenul Borussiei Dortmund.


23:22 GOOOOOOOOOOOOOL LIVERPOOL (GERRARD 81). Pentru că nu se putea altfel. Sterling a obținut o lovitură liberă în preajma careului lui Basel, iar Gerrard a executat magistral, în vinclul porții apărate de Vaclik. Este al 100-lea gol marcat de Stevie G pe Anfield, un gol al căpitanului venit într-un moment critic.


23:10 GOOOOOOOOL MONACO (ABDENNOUR 63). Monegascii fac un pas imens spre calificarea în optimi. Cu doar trei goluri marcate și unul primit, echipa din Principat se află în acest moment pe locul întâi al grupei C și, cel mai probabil, va merge mai departe.


23:06 Numai de asta nu avea nevoie Liverpool. Intrat la pauză în locul lui Rickie Lambert, sârbul Lazar Markovic încearcă să-și lovească un adversar cu cotul, nu reușește, dar este pedepsit cu cartonaș roșu de arbitrul Bjorn Kuipers. Este al treilea jucător de la Liverpool eliminat în istoria competiției, după Hamann și Pennant. Șansele englezilor devin aproape nule. Mai sunt 25 de minute și au nevoie de două goluri pentru a trece mai departe. În altă ordine de idei, rezultatul de egalitate de la Pireu s-a schimbat după doar patru minute. Olympiacos a marcat prin Dominguez și poate spera la o calificare în optimi.


23:00 GOOOOOOOOOL BORUSSIA DORTMUND (IMMOBILE 58). Nemții spulberă orice dubiu în privința câștigătoarei Grupei D. Italianul Ciro Immobile deschide scorul în minutul 58 al partidei cu Anderlecht, iar golul atacantului Borussiei este al 6.666-lea din istoria Ligii Campionilor. S-a marcat și în Grecia, acolo unde Malmo a egalat în partida cu Olympiacos.


22:54 Când ești printre cei mai buni executanți de faze fixe din lume parcă nu ai nevoie de așa ceva. Totuși, nici fanii lui Atletico nu se pot supăra pe Andrea Pirlo.


22:45 Pe Anfield, situația a devenit critică. La pauză, Brendan Rodgers a efectuat deja două modificări. Lazar Markovic a intrat în locul lui Rickie Lambert, singurul atacant din echipă, iar Alberto Moreno i-a luat locul lui Jose Enrique în banda stângă. Jocul nu a mers deloc în primele 45 de minute, așa că echipa engleză va avea nevoie de ceva cu adevărat special pentru a evita o eliminare prematură din grupele Ligii Campionilor.


22:30 Pauză pe cele opt stadioane. Rezultatele, mai jos.


22:22 GOOOOOOOOOOOL REAL MADRID (BALE 38). După Cristiano Ronaldo, și celălalt superstar al Realului, Gareth Bale, punctează în această seară. Galezul a reluat în poartă, cu capul, din șase metri, o centrare excelentă a lui Toni Kroos. Este 2-0 în minutul 38, iar Ludogoreț are un om eliminat. Nu sunt premise prea bune pentru formația bulgară.


22:15 GOOOOOOOOOOOOOL ARSENAL (RAMSEY 29). Scorul ia proporții în Turcia, acolo unde Ramsey marchează pentru a doua oară în această seară și duce scorul la 3-0 pentru Arsenal. Galezul are două reușite și o pasă de gol în primele 30 de minute ale partidei. Impresionant.

22:09 GOOOOOOOOOOL BASEL (FREI 25). Elvețienii dau lovitura pe Anfield prin Frei, care-l învinge pe Mignolet cu un șut la colțul lung, cu piciorul stâng. În acest moment, Basel acumulează nouă puncte și devine favorită pentru calificarea în optimi. Liverpool are nevoie de două goluri pentru a merge mai departe.


22:05 GOOOOOOOOOOOOL REAL MADRID (RONALDO pen. 19). Brazilianul Marcelinho a comis un henț chiar pe linia porții, iar arbitrul Clement Turpin a dictat lovitură de la 11 metri și l-a eliminat. Cristiano Ronaldo a transformat fără emoții și a ajuns la 57 de goluri în 57 de meciuri în Liga Campionilor pentru Real Madrid. Mai mult, superstarul portughez a marcat al 72-lea gol în cea mai importantă competiție intercluburi, depășindu-l pe Raul (71).


21:57 GOOOOOOOOOOL ARSENAL (RAMSEY 12). Echipa lui Wenger pare pusă pe fapte mari în capitala Turciei. Galezul Aaron Ramsey marchează pentru 2-0. Totuși, englezilor le va fi aproape imposibil să obțină primul loc în grupă, deoarece au nevoie de un succes al lui Anderlecht pe terenul Borussiei Dortmund. Pentru Ramsey, golul din această seară este al cincilea pe care-l marchează în șase meciuri contra echipelor din Turcia.


21:48 GOOOOOOOOOOL ARSENAL (PODOLSKI 3). Prima reușită a serii vine de la Istanbul, acolo unde germanul Lukas Podolski încrie în al treilea minut al partidei dintre Galatasaray și Arsenal.


21:45 Așa arată coregrafia pregătită de fanii lui Juventus pentru meciul cu Atletico Madrid.


21:40 În cinci minute vor începe meciurile. Vă reamintesc cum arată clasamentele primelor patru grupe înaintea meciurilor din această seară.

— Champions League (@ChampionsLeague) December 9, 2014


21:37 Dacă tot vorbim despre fani, trebuie să-i menționăm și pe cei ai lui Basel. 2.200 de elvețieni au făcut deplasarea la Liverpool pentru a-și încuraja echipa, care are nevoie de un egal pe terenul vicecampioanei Angliei pentru a se califica în faza optimilor de finală.


21:35 La Madrid, lumea nu se înghesuie încă la stadion. În Grecia, fanii lui Olympiacos, echipă care are șanse destul de mici de calificare, sunt gata de meci.


21:25 Cum arată stadionul Santiago Bernabeu cu 20 de minute înaintea începerii meciului cu Ludogoreț.


21:20 Liverpool are parte de un sezon dezamăgitor până acum, iar meciul cu Basel este de totul sau nimic. Statistica, însă, nu este de partea echipei antrenate de Brendan Rodgers. „Cormoranii” nu au reușit să învingă niciodată Basel într-un meci din cupele europene, fiind învinși de două ori și remizând o dată.


21:07 În mod cert, Real Madrid e una dintre cele mai bune echipe din Liga Campionilor în ultimii ani. O statistică foarte interesantă spune că echipa din capitala Spaniei a câștigat de cinci ori în ultimii șase ani grupa din care a făcut parte.


21:00 Monaco și Zenit își vor disputa în meci direct locul în optimile de finală. Echipele de start, mai jos.

Team vs. @AS_Monaco : Lodygin, Criscito, Lombaerts, Garay, Smolnikov – Javi Garcia, Witsel, Fayzulin, Danny, Hulk – Rondon #MonacoZenit


20:57 Galatasaray vs. Arsenal se anunță, de asemenea, un meci interesant. Turcii nu au cum să termine grupa mai sus de locul patru, dar, cu siguranță. vor dori să iasă din competiție cu capul sus. Acestea sunt echipele de start. De remarcat revenirea pe teren a francezului Mathieu Debouchy, dar și faptul că Arsene Wenger odihnește mulți titulari pentru meciul din Premier League, din weekend, cu Newcastle.

Galatasaray: Sinan – Tarñk Çamdal, Semih, Hakan, Telles – Melo, Emre Çolak, Bruma – Sneijder -Umut Bulut, Burak Yñlmaz.

Arsenal: Szczesny – Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin – Ox-Chamberlain, Flamini, Ramsey, Podolski – Campbell, Sanogo


20:55 Foaia de joc a meciului dintre Borussia Dortmund și Anderlecht, partidă în care echipa antrenată de Jurgen Klopp are nevoie de un egal pentru a termina grupa pe primul loc.


20:47 Simeone și Allegri se vor înfrunta în, probabil, cel mai echilibrat meci al serii. Acestea sunt garniturile de start alese de cei doi tehnicieni.


20:44 Echipele de start de la meciul dintre Real Madrid și Ludogoreț, probabil cel mai dezechilibrat al serii. Moți este, ca de obicei, titular în centrul defensivei bulgare.


20:40 Avem echipele de start pentru meciul de pe Anfield, acolo unde Liverpool, revenită după o absență lungă din Liga Campionilor, va încerca să obțină calificarea în faza optimilor de finală.

Liverpool: Mignolet – Johnson, Skrtel, Lovren, Enrique – Lucas, Allen, Henderson – Gerrard, Lambert, Sterling

FC Basel: Vaclik – Xhaka, Schar, Suchy, Safari – Elneny, Frei, Zuffy, – Gonzalez, Streller, Gashi


20:35 Salut! Sunt Cristian Voicu, iar în această seară vom urmări împreună prima parte a ultimei etape a fazei grupelor din Liga Campionilor, o seară în care grupele A, B și C își vor stabili a doua echipă calificată în optimile de finală ale competiției. Liverpool – Ludogoreț și Monaco – Zenit sunt partidele cu cea mai mare miză, în timp ce, în Italia, Juventus și Atletico se vor înfrunta în cel mai echilibrat meci al serii, cel care va decide câștigătoarea Grupei A.


Grupa A

Olympiacos – Malmo FF (Karaiskakis, Pieru), arbitru Stephane Lannoy (Franța)

Juventus – Atletico Madrid (Juventus Stadium, Torino), arbitru William Collum (Scoția) – Digisport 1, Dolce Sport 1

Clasament:

  1. Atletico Madrid – 5 meciuri, 12 puncte, golaveraj 14-3
  2. Juventus – 5 meciuri, 9 puncte, golaveraj 7-4
  3. Olympiacos – 5 meciuri, 6 puncte, golaveraj 6-11
  4. Malmo FF – 5 meciuri, 3 puncte, golaveraj 2-11

Calculele grupei:

  • Atletico poate pierde primul loc dacă este învinsă de Juventus la o diferență mai mare de un gol. Cele două echipe ar fi la egalitate, iar italienii ar fi mai buni în meciurile directe (în tur, Atletico a câștigat cu 1-0)
  • Dacă Juventus pierde cu Atletico și Olympiacos îi învinge pe suedezii de la Malmo, italienii vor pierde calificarea în optimi, grecii având avantajul meciurilor directe, datorită celor 2 goluri marcate la Torino
  • Olympiacos va încheia grupa pe ultima poziție dacă va pierde cu Malmo. În tur, suedezii au câștigat cu scorul de 2-0

Grupa B

Liverpool – FC Basel (Anfield, Liverpool), arbitru Bjorn Kuipers (Olanda) – Digisport 3

Real Madrid – Ludogoreț Razgrad (Santiago Bernabeu, Madrid), arbitru Clement Turpin (Franța) – Digisport 2, Dolce Sport 2

Clasament:

  1. Real Madrid – 5 meciuri, 15 puncte, golaveraj 12-2
  2. FC Basel – 5 meciuri, 6 puncte, golaveraj 6-7
  3. Liverpool- 5 meciuri, 4 puncte, golaveraj 4-8
  4. Ludogoreț Razgrad – 5 meciuri, 4 puncte, golaveraj 5-10

Calculele grupei:

  • Real Madrid este deja câștigătoarea grupei
  • Basel are nevoie de un egal în meciul cu Liverpool pentru a se califica
  • Liverpool are nevoie de victorie pentru a se califica
  • Ludogoreț poate prinde poziția a treia, dacă Liverpool este învinsă, iar ei fac cel puțin un egal pe Santiago Bernabeu. O victorie la Madrid le-ar asigura locul trei în grupă și calificarea în șaisprezecimile Europa League, indiferent de rezultatul de la Liverpool.

Grupa C

AS Monaco – Zenit Sankt-Petersburg (Louis II, Monaco), arbitru Damir Skomina (Slovenia)

Benfica Lisabona – Bayer Leverkusen (Da Luz, Lisabona), arbitru Aleksei Kulbakov (Rusia)

Clasament:

  1. Bayer Leverkusen – 5 meciuri, 9 puncte, golaveraj 7-4
  2. AS Monaco – 5 meciuri, 8 puncte, golaveraj 2-1
  3. Zenit Sankt-Petersburg – 5 meciuri, 7 puncte, golaveraj 4-4
  4. Benfica Lisabona – 5 meciuri, 4 puncte, golaveraj 2-6

Calculele grupei:

  • Bayer Leverkusen nu poate pierde calificarea în optimi
  • Monaco poate câștiga grupa dacă îi învinge pe Zenit, iar Leverkusen nu câștigă la Lisabona
  • Zenit se califică în optimi cu o victorie în fața francezilor de la Monaco. Aceștia pot chiar câștiga grupa, dacă victoria lor ar fi coroborată cu o înfrângere a celor de la Leverkusen la Lisabona
  • Benfica va încheia grupa pe ultima poziție, indiferent de rezultate, fiind dezavantajată de meciurile directe, în caz de egalitate cu Zenit

Grupa D

Galatasaray – Arsenal (Turk Telekom Arena, Istanbul), arbitru David Fernandez Borbalan (Spania)

Borussia Dortmund – Anderlecht (Signal Iduna Park, Dortmund), arbitru Alberto Undiano Mallenco (Spania)

Clasament:

  1. Borussia Dortmund – 5 meciuri, 12 puncte, golaveraj 13-3
  2. Arsenal – 5 meciuri, 10 puncte, golaveraj 11-7
  3. Anderlecht – 5 meciuri, 5 puncte, golaveraj 7-9
  4. Galatasaray – 5 meciuri, 1 punct, golaveraj 3-15

Calculele grupei:

  • Borussia are nevoie de un egal pentru a câștiga grupa. În caz de egalitate, germanii și cei de la Arsenal nu ar putea fi departajați de meciurile directe (fiecare echipă obținând câte o victorie cu scorul de 2-0), iar următorul criteriu, golaverajul, este categoric în favoarea celor de la Borussia (+10 față de +4)
  • Arsenal poate câștiga grupa dacă Borussia pierde cu Anderlecht, iar ei câștigă la Istanbul
  • Anderlecht și Galatasaray vor încheia grupa pe pozițiile 3, respectiv 4, indiferent de rezultate

Articol scris de Mihai Moacă

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a ajuns acum de nerecunoscut
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
A murit la câteva ore după ce a jucat în prima ligă: ”Durere mare”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Val de reacții după ce Gabriela Cristea și-a filmat soacra „la cratiță”: „Poate înveți măcar de la ea ceva”
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui Tottenham
Ce a scris presa din Olanda după evoluția lui Radu Drăgușin, înlocuitorul lui Micky van de Ven, din eșecul lui…
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
Câtă vechime trebuie să ai ca să primești pensie. Condițiile necesare ca să poți cere pensie anticipată
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Tânăra acuzată că i-a fost amantă lui Laurenţiu Reghecampf, apariţie electrizantă la piscină. Cât de frumoasă este Florentina
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Ștefan Bănică Jr. forțează... tinerețea! A scos din dulap cei mai strâmți blugi și... 😲
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după 24 de ore de la…
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini amețitoare
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Cele mai fiabile SUV-uri în 2024. Mașini care țin cu buzunarul - VIDEO
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce a intervenit Irina Fodor: „Știe ce are de făcut!”
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut să mă omoare!”. De ce…