Manchester City – Inter 1-0, în finala UEFA Champions League. Pep Guardiola și-a îndeplinit visul suprem: Manchester City e campioana Europei pentru prima oară în istorie! Inter a avut câteva ratări monumentale

Manchester City - Inter 1-0, în finala UEFA Champions League. Pep Guardiola și-a îndeplinit visul suprem: Manchester City e campioana Europei pentru prima oară în istorie! Inter a avut câteva ratări monumentale
  • Publicat:
  • Actualizat:

Manchester City și Inter Milano s-au duelat în finala UEFA Champions League a sezonului 2022 – 2023. Partida a putut fi urmărită la TV pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1, dar și în format Live Video Online pe www.prosport.ro.

Manchester City – Inter 1-0, în finala UEFA Champions League

Final de partidă! Manchester City câștigă în premieră Liga Campionilor.

Min. 90+6. Ederson, paradă spectaculoasă la ultima fază! City scapă fără gol primit după un corner.

Min. 89: Ocazie imensă pentru Inter! Lukaku reia cu capul din 5 metri, dar trimite în tibia lui Ederson. City are noroc și scapă fără gol primit.

Min. 78: Șansă imensă pentru City! Foden scapă în postura de singur cu Onana, însă șutează slab și portarul lui Inter reține.

Min. 77. Dublă schimbare la Inter. Ies Bastoni și Dumfries, intră Gosens și Bellanova.

Min. 73: Ocazie pentru Inter! Lukaku șutează pe jos din careu, însă Ederson reține.

Min. 71: Ocazie colosală pentru Inter! Dimarco îl lobează pe Ederson cu o lovitură plasată de cap, însă mingea pică pe transversală.

Min. 68: GOL Manchester City! Rodri deschide scorul cu un șut plasat de la marginea careului. Onana, simplu spectator.

Min. 59: Primul galben al finalei! Barella îl faultează din spate pe Foden și vede avertismentul.

Min. 57: Schimbare la Inter. Iese Dzeko, intră Lukaku.

Min. 46: A început repriza secundă.

Pauză la Istanbul.

Min. 36: Schimbare la City! De Bruyne părăsește terenul accidentat. În locul său intră Foden.

Min. 29: Ocazie pentru City! De Bruyne șutează din afara careului. Mingea e deviată ușor de un apărător advers, iar Onana e atent și reține.

Min. 27: Ocazie colosală pentru City! Haaland este servit în careu și șutează violent pe scurt cu stângul. Onana a fost izbit de minge și a reușit cumva să respingă.

Min. 26: Ederson, apropape să gafeze. I-a pasat lui Barella, însă mijlocașul lui Inter s-a precipitat și a șutat pe lângă poartă.

Min. 20: Ocazie pentru Inter! Brozovic șutează spre poartă, dar mingea trece cu mult peste transversală.

Min. 3: Haaland e servit de De Bruyne și șutează violent spre poartă, însă fanionul de la margine a fost ridicat. Poziție de offside.

INFO: 72.000 de spectatori sunt prezenți pe stadionul Ataturk Olympic din Istanbul.

Min. 1: A început finala UEFA Champions League a sezonului 2022 – 2023!

INFO: Trofeul a ajuns la stadionul Ataturk Olympic din Istanbul.

Echipele de start:

Manchester City: Ederson – Akanji, Stones, Dias, Ake – Rodrigo, Gundogan, De Bruyne – Bernardo, Haaland, Grealish
Rezerve: Ortega, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis
Antrenor: Pep Guardiola

Inter Milano: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries – Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco – Dzeko, Lautaro
Rezerve: Asslani, Bellanova, Cordaz, Correa, D’Ambrosio, de Vrij, Gagliardini, Gosens, Handanovic, Lukaku, Mkhitaryan, Skriniar
Antrenor: Simone Inzaghi

Stadion: Ataturk, Istanbul
Arbitru: Szymon Marciniak
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

TOATE FAZELE VIDEO din finala Manchester City – Inter Milano vor putea fi văzute AICI.


Cel mai așteptat meci al sezonului fotbalistic 2022 – 2023, Manchester City – Inter, respectiv finala UEFA Champions League, se va disputa sâmbătă seară, 10 iunie, de la ora 22:00. Confruntarea va avea loc pe stadionul Ataturk Olympic din Istanbul, Turcia, care are o capacitate de 76.000 de locuri.

Înaintea fluierului de start, Manchester City pare mare favorită, însă atunci când vine vorba despre finala competiției supreme la nivel intercluburi este aproape imposibil de prezis un deznodământ. Totuși, parcursul „cetățenilor” din sezonul 2022 – 2023 este unul fantastic. Manchester City a cucerit al treilea titlu consecutiv în Premier League, iar în urmă cu o săptămână și-a adjudecat și Cupa Angliei, după ce a învins-o pe marea rivală Manchester United cu 2-1. Elevii lui Pep Guardiola își doresc să bifeze tripla, iar parcursul pe care l-au avut în UEFA Champions League este și el încurajator. City a terminat pe primul loc într-o grupă cu Dortmund, Sevilla și Copenhaga, după care, în fazele eliminatorii, le-a eliminat pe RB Leipzig, Bayern Munchen și Real Madrid.

De partea cealaltă, Inter Milano a încheiat sezonul din Serie A pe locul 3, asigurându-și astfel prezența în UEFA Champions League și pentru sezonul următor. În același timp, „nerazzurrii” și-au asigurat și ei un trofeu în actuala stagiune. Inter a învins-o pe Fiorentina cu 2-1 în finala Cupei Italiei. În ceea ce privește parcursul din cupele europene, Inter a terminat pe locul secund în Grupa C din Liga Campionilor. Liderul grupei respective a fost Bayern, în timp ce în spatele lui Inter au fost FC Barcelona și Plzen. În fazele eliminatorii, Inter le-a eliminat pe FC Porto, Benfica și AC Milan.

Absențe și dueluri directe

La capitolul dueluri directe, Manchester City și Inter Milano s-au mai duelat doar de două ori de-a lungul istoriei, de fiecare dată în confruntări amicale. În 2010, Inter s-a impus cu 3-0, după care, un an mai târziu, Manchester City a câștigat cu același scor, 3-0.

Referitor la loturile celor două formații, antrenorii pot răsufla ușurați înaintea finalei de Liga Campionilor. Manchester City nu se va putea baza pe Benjamin Mendy, care e suspendat de aproape doi ani de zile din cauza problemelor personale. De partea cealaltă, Inter nu îl va avea la dispoziție pe fundașul brazilian Dalbert, care este accidentat de peste un an de zile.

Declarațiile antrenorilor

La conferința de presă premergătoare finalei UEFA Champions League, Pep Guardiola a spus că se așteaptă să întâlnească o Inter Milano foarte insistentă pe plan ofensiv și nu o echipă axată doar pe partea defensivă, așa cum anticipează cei mai multi oameni din interiorul fenomenului:

„Inter nu este o echipă care doar se apără. Există credința că echipele italiene știu doar să se apere, dar Inter poate face multe alte lucruri. Francesco Acerbi, Matteo Darmian, Alessandro Bastoni și Andre Onana sunt foarte eficienți la reluări. Și toți atacanții, de la Lautaro Martinez la Joaquin Correa, știu cum să fie periculoși. Inter are capacitatea de a păstra mingea și de a finaliza, știe să atace din centru și de pe flancuri. Noi vom încerca să ne apărăm cât mai bine, atât sus cât și jos.

Trebuie să fii stabil în finale. Să te aperi bine, să ataci și să ai control. Trebuie să fii răbdător. Cel mai important lucru este să ne gândim că este 0-0 și că nu pierdem. Echipele italiene la 0-0 pot crede că înving, dar nu este așa. Pe parcursul întregului meci este important să știi ce ai de făcut și să faci bine. Dar sunt momente în care meciurile devin nebunești și apoi sunt momente în care nu te gândești la tactică, ci la ceea ce îți spune inima. Dar vom avea un plan, o idee și vom comunica asta jucătorilor. Dacă va merge bine, ziua va fi bună”, a declarat Pep Guardiola.

De partea cealaltă, antrenorul lui Inter Milano a recunoscut că Manchester City este favorită în finala de sâmbătă seară, însă i-a asigurat pe fanii „nerazzurrilor” că elevii săi vor face tot ce pot pentru a contrazice așteptările:

„Nu vrem să ne oprim aici. City e favorită, dar vom da tot ce avem mai bun. Am avut un parcurs extraordinar și am ajuns în finală pe merit. Acum, vom da peste cea mai bună echipă din lume. Suntem mândri că am ajuns aici, iar în finală va trebui să fim concentrați, să evităm greșelile și să dăm totul. Este șansa noastră de a intra în istoria clubului. Unitatea ne-a adus aici și așa vrem să câștigăm. Am norocul să antrenez un grup de oameni de caracter și nu i-aș schimba cu nimeni.

Cunoaștem forța lui City și a lui Haaland. Inter trebuie să aibă grijă la toți adversarii, nu doar la el. Suntem pregătiți și pentru penalty-uri, le-am exersat tot anul”, a declarat Simone Inzaghi.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen