LIVE BLOG | Steaua – Sparta 2-0 și FC Copenhaga – Astra 3-0. Stanciu, încă un meci genial. Astra, făcută K.O. în Danemarca

LIVE BLOG | Steaua - Sparta 2-0 și FC Copenhaga - Astra 3-0. Stanciu, încă un meci genial. Astra, făcută K.O. în Danemarca
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Copenhaga – Astra 3-0 (Cornelius 14, 45+2, Santander 34)

  • Copenhaga: Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Verbic, Kvist, Delaney, Falk (Toutouh 70) – Santander (Rusk 83), Cornelius (Pavlovic 61)
  • Astra: Lung Jr. –   Al. Stan Geraldo Alves, Fabricio, Junior Morais – Lovin, Săpunaru (Seto 76) – Boudjemaa (De Amorim 57), Boldrin, Teixeira – Daniel Niculae (D. Florea 76)

Steaua – Sparta Praga 2-0 (Stanciu 31, 62)

  • Steauai: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Achim (Muniru 64), Pintilii – Adi Popa, Stanciu (Aganovic 81), Hamroun – Golubovic (Tudorie 89)
  • Sparta Praga: Bicik –   Brabec, Yacha, Kadlec – Zuhastel, Costa,   Frydek, Dockal, Konate – Lafata (Marecek 83), Sural (Julis 65)

22:36 S-au terminat cele două meciuri! Steaua merge în play-off-ul Ligii, iar Astra suferă o înfrângere pe care o va uita greu, foarte greu. Echipa lui Reghecampf își așteaptă, vineri, adversarul din play-off, iar cea a lui Șumudică va merge în play-off-ul Europa League


22:30 Intră și Tudorie, în locul lui Golubovic, cu două minute înaintea finalului. Tamaș rămâne întins pe teren și le dă emoții suporterilor. Patru minute de prelungire pe Arena Națională.


22:28 Steaua ține de minge și, din când în când, mai atacă și poarta lui Bicik, dar Hamroun e ghinionistul serii și nu poate să înscrie, indiferent de poziția din care încearcă. E minutul 88.


22:22 Momentul în care tot stadionul se ridică și aplaudă. Stanciu iese de pe teren, iar locul său este luat de Aganovic. Standing ovation pentru omul care ține Steaua în viață.


 


22:20 Hamroun are șansa de a închide definitiv dubla, dar algerianul finalizează slab un contraatac purtat după o fază superbă a lui Muniru. Daniel Niculae și Săpunaru, rapidiștii Astrei, au fost schimbați cu Seto și Daniel Florea. Giurgiuvenii nu mai pot spera la nimic.


22:16 Steaua face un mic pas în spate. Logic, pentru că are avantajul omului în plus, iar Sparta Praga nu pare capabilă să răstoarne scorul de pe tabelă. Încă 15 minute și consemnăm calificarea în play-off-ul Ligii, dar și eliminarea Astrei, inexistentă din punct de vedere ofensiv la Copenhaga.


22:08 Reghecampf mută imediat după golul de 2-0, cu Muniru în locul lui Achim. Astra nu joacă nimic la Copenhaga, unde s-a ajuns în minutul 67 și campioana României nu a avut nicio ocazie mare. Santander a fost la un pas să facă 4-0, dar Silviu Lung Jr. a scăpat și de această dată.


22:04 GOOOOL STANCIU! Decarul Stelei face dubla, dar o parte din gol îi aparține lui Tamaș, iar cealaltă lui Bicik. Fundașul recuperează excelent la mijlocul terenului, învăluie în partea dreaptă și primește de la Achim, apoi pasează la Stanciu care șutează din prima. Execuția lui Nicușor nu e cea mai bună din lume, dar Bicik o deviază în propria poartă și face ca prețul stelistului să mai crească puțin. 2-0, cu 30 de minute rămase, om în plus și e cam greu ca Steaua să piardă calificarea!


21:59 Pentru Astra e o performanță în sine că nu a primit gol în cele 10 minute scurse din repriza a doua, interval în care marile ocazii au venit tot la poarta lui Silviu Lung. Șumudică face prima schimbare, cu De Amorim în locul lui Boudjemaa.


21:56 Adi Popa intră în careu, șutează, Costa intră prin alunecare și blochează mingea cu mâna, dar arbitrul olandez nu acordă lovitură de la 11 metri.


21:53 CARTONAȘ ROȘU SPARTA PRAGA! Avertizat încă din prima repriză, Brabec îl faultează din spate pe Golubovic și arbitrul olandez Danny Makkelie îl trimite mai devreme la vestiare. Steaua rămâne cu poarta goală: are avantaj pe tabelă, publicul de partea ei și un om în plus. La Copenhaga, Cornelius înscrie, dar golul e anulat pentru ofsaid.


21:46 Au început cele două meciuri, iar Hamroun are o ocazie mare după doar 20 de secunde. Șutul algerianului de la 16 metri se duce câțiva centimetri pe lângă bară.


21:30 GOL COPENHAGA! Silviu Lung Junior evită dezastrul și respinge în corner o lovitură periculoasă de cap, dar nu scapă la faza imediat următoare. Apărarea Astrei doarme, Cornelius vine lansat, fără marcaj, se înalță și înscrie pentru 3-0, tot cu capul.

Pauză pe cele două stadioane, și Astra are toate șansele să plece cu sacul plin din Danemarca.


21:28 GOL ANULAT AL SPARTEI PRAGA! Steaua are din nou probleme la fazele fixe, Niță iese complet aiurea, dar are noroc cu Golubovic, care respinge de pe linia porții. Faza continuă, Dockal șutează slab, Lafata împinge mingea în poartă din apropiere, dar golul e anulat pentru ofsaid. 


21:26 Steaua are momente în care joacă entuziasmant. Nu se retrage după golul înscris și mai are o ocazie imensă. Stanciu a bătut inteligent o lovitură liberă din lateral dreapta, pe jos, Hamroun a venit nemarcat la 11 metri, dar a șutat în tribună dintr-o poziție perfectă. 40 de minute excelente făcute de echipa lui Reghecampf.


21:22 BARĂ‚ STEAUA! Am fi putut asista la un gol legendar înscris de fundaș! Lovitură liberă din propria jumătate pentru Steaua, prilejul perfect pentru Tamaș să încerce o execuție din altă lume. Fundașul a încercat să-l surprindă pe Bibik de la 60 de metri, a reușit, dar a avut ghinion și mingea a lovit doar bara. De aici a șutat Tamaș:


21:19 GOL COPENHAGA! Din păcate, Astra e dominată copios în Danemarca și șansele de calificare sunt infime. Defensiva lui Șumudică e vraiște, Falk creează o fază frumoasă, Augustinsson șutează slab, Fabricio respinge cum nu se poate mai prost și mingea ajunge la atacantul Santander, care înscrie calm, din apropiere.


21:16 GOOOOOL STEAUA! Adi Popa pune presiune pe fundașii adverși, mingea ajunge la Nicușor Stanciu, iar decarul Stelei înscrie un gol magnific. Vole cu dreptul, de la 25 de metri, din prima, direct sub bară! 


21:14 CEA MAI MARE OCAZIE A MECIULUI! Steaua domină, reușește să țină de minge și să pună presiune, iar rezultatele nu întârzie să apară. Hamroun centrează din flancul stâng, Enache vine nemarcat și lovește mingea cu capul, dar are ghinion și un fundaș ceh intervine și respinge în corner.


21:08 Astra scapă cu noroc! Aceeași scehmă, cu centrare din dreapta, aduce pericol la poarta lui Silviu Lung. De această dată, defensiva Astrei se bâlbâie, Cornelius pasează pentru Delaney, rămas nepermis de liber în centrul careului, dar marcatorul din meciul tur ratează de puțin ținta, la o execuție la care Silviu Lung era bătut.


21:03 Steaua se mută în ofensivă, iar o gafă în defensiva cehilor îi dă lui Hamroun șansa golului. Algerianul finalizează prost, dar recuperează și centrează, mingea e respinsă și Pintilii, aflat în poziție bună, șutează peste poartă. La Copenhaga, Astra e aproape de 0-2, dar are noroc cu reluarea imprecisă a lui Zanka. De altfel, marile probleme ale giurgiuvenilor vin la fazele fixe.


20:59 GOL COPENHAGA! Fază simplă a danezilor, cu centrare din dreapta pentru Cornelius și lucrurile devin simple. Alexandru Stan e prins într-un duel aerian inegal cu Cornelius, vârful danez reia cu capul din câțiva metri și Silviu Lung nu mai are ce face. 1-0, dar situația nu se schimbă foarte mult pentru Astra, care trebuie să înscrie.


20:56 Apar primele situații periculoase. Momcilovic recuperează, Hamroun pasează pentru Stanciu, dar execuția mijlocașului ofensiv e reținută ușor de Bicik. La fel se întâmplă și la poarta adversă, cu șutul lui Lafata prins fără probleme de Niță.


20:51 Steaua începe alert și Stanciu trmite primul șut spre poartă după doar două minute. Am uitat să menționăm: Marius Șumudică a ales să nu stea pe bancă nici la Copenhaga, unde Astra joacă în roșu.


20:45 Au început cele două meciuri. Dacă gazonul de la București e perfect, la Copenhaga sunt unele mici probleme cu terenul de joc.


20:35 Arena Națională, cu 10 minute înaintea meciului:


20:30 Dacă Steaua e ușot favorită la pariuri în meciul cu Sparta Praga, misiunea foarte grea a Astrei în Danemarca se vede din plin și la acest capitol. Cotele pe victoria danezilor scad de ceva vreme, în timp ce un succes al giurgiuvenilor e văzut ca o mare, mare surpriză.

 


20:20 Cei trei „ucigași” – Hamroun, Popa și Stanciu -, sunt oamenii de încredere ai lui Becali în această seară. Patronul Stelei a sosit la Arena Națională, și-a mai trecut în palmares o baie de mulțime și ne-a anunțat că Steaua va bate fără probleme. 


20:05 Cu mai puțin de o oră înaintea meciului, peluza Stelei e aproape goală, cu toate că Gigi Becali anunța, în urmă cu o săptămână, că a făcut rost de o nouă galerie care va crea o atmosferă impresionantă. Cojocaru și Niță au ieșit la încălzire. De altfel, cam acesta e și potențialul maxim al lui Valentin Cojocaru, să-l încălzească așa cum trebuie pe titularul de drept.


19:55 Așa cum v-am promis, revenim cu echipele de start de la FC Copenhaga – Astra. Săpunaru e titular și, probabil, va juca la închidere alături de Lovin. Șumudică intră cu o formație ofensivă și, de data asta, are și un atacant pe teren, Daniel Niculae.

 


19:45 A apărut și echipa de start a cehilor. În scurt timp vom vedea și cele două echipe trimise în teren la Copenhaga.


19:30 Avem echipa de start a Stelei. Chiar dacă Laurențiu Reghecampf anunța, la conferința de presă, că nu crede că jurnaliștii vor ghici formula de start, nu le-a pregătit nicio surpriză cehilor. Steaua joacă 4-2-3-1-ul clasic.


19:15 Discutăm LIVE pe Facebook despre meciul Steaua – Sparta Praga.


19:05 Tabela de pe Arena Națională arată în acest moment scorul pe care milioanele de fani ai Stelei l-ar dori și la finalul meciului. 


18:45 Așa arată Arena Națională înaintea meciului decisiv pentru acest sezon. Gazonul arată bine, îngrijitorii se ocupă să-l ude cum și cât trebuie, totul pentru a le crea lui Stanciu și compania condițiile perfecte pentru a lega pasele.


18:29 Bună seara! În două ore și 15 minute Astra și Steaua vor da bătăliile decisive pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Sunt Cristian Voicu și mă voi îngriji ca voi să aveți toate detaliile și informațiile interesante de dinaintea și din timpul meciului. Colegul Cristi Scutariu se află la Arena Națională și ne va ajuta de acolo.


Steaua și Astra dispută în această seară partide capitale pentru viitorul celor două formații din Liga 1. Roș-albaștrii primesc vizita celor de la Sparta Praga, în timp ce Astra s-a deplasat în Danemarca pentru confruntarea cu FC Copenhaga. Ambele meciuri, ce vor începe de la ora 20:45, contează pentru manșa secundă a turului trei preliminar al UEFA Champions League și pornesc de la scorul de 1-1.

Similitudinile se opresc însă aici. Steaua are șanse mai mari de a se califica în play-off-ul competiției dat fiind faptul că a marcat în deplasarea din Cehia, în timp ce echipa lui Șumudică este obligată să înscrie pe terenul celor de la Copenhaga pentru a se califica.

Laurențiu Reghecampf, antrenorul Stelei, a declarat că nu va juca „la alibi”, la 0-0, ci va încerca să marcheze și să câștige partida. Roș-albaștrii sunt însă pregătiți pentru orice scenariu, inclusiv pentru varianta loviturilor de la 11 metri.

De partea cealaltă, Astra încearcă să dea lovitura în Copenhaga fără antrenorul Marius Șumudică. Chiar dacă a făcut deplasarea în Danemarca, antrenorul giurgiuvenilor nu va risca și nu va lua loc pe bancă.

Ambele echipe au anunțat că vor juca pe prime importante. Atât jucătorii Stelei, cât și cei de la Astra vor primi câte 15.000 de euro dacă vor obține calificarea în această seară.

Steaua – Sparta Praga și FC Copenhaga – Astra încep de la ora 20:45 și vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe www.prosport.ro.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen