LIVE BLOG Liga Campionilor. Olympiacos, prima victorie a gazdelor în optimi după șase meciuri. Primele trei echipe engleze care au jucat în Ligă au pierdut cu 2-0

LIVE BLOG Liga Campionilor. Olympiacos, prima victorie a gazdelor în optimi după șase meciuri. Primele trei echipe engleze care au jucat în Ligă au pierdut cu 2-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul cu Olympiacos din turul optimilor de finală a Ligii Campionilor de marți seară (ora 21:45, Digi 1, Dolce 1)  reprezintă primul pas către ultima șansă a lui Manchester United spre un trofeu în acest sezon. În celălalt meci al serii, Dortmund a câștigat cu 4-2 pe terenul lui Zenit

  • ZENIT – DORTMUND 2-4 (Șatov 58, Hulk 69 – pen. / Mkhitarian 4, Reus 5, Lewandowski 61 și 71)
     
  • OLYMPIACOS – MANCHESTER UNITED 2-0 (Dominguez 38, Campbell 55)

23:56 A fost și prima victorie a gazdelor în optimile Ligii, după ce Bayern, Barcelona, PSG, Dortmund și Atletico Madrid au câștigat în deplasare.


23:56 Olympiacos are 17 victorii și 3 egaluri în ultimele 20 de meciuri. Ultimul eșec al echipei lui Michel a venit  în noiembrie, contra lui PSG!


23:55 Deși a avut o posesie mai mare (60%), United nu a tras decât un singur șut pe poartă în 90 de minute pe „Karaiskakis”


23:53 Michel a devenit al cincilea antrenor spaniol care câștigă contra lui Manchester United în Liga Campionilor după Villalonga, Vicente del Bosque, Javier Irureta și Pep Guardiola.


23:50 Eșecul de marți seară a fost al șaselea pentru United în 12 meciuri în 2014!


23:37 Patru echipe din Anglia s-au calificat în această fază a competiției. Primele trei au pierdut cu 2-0! Arsenal a cedat acasă în fața lui Bayern, Manchester City în fața Barcelonei, iar în această seară United s-a văzut învinsă pe terenul lui Olympiacos!


23:34 Final de meci! Olympiacos reușește să câștige cu 2-0 și pare favorită la calificarea în sferturi!


23:25 Până în minutul 85, United nu a tras nici măcar un șut pe poartă!


23:21 Doar 16,6% din centrările expediate în careul lui Olympiacos au fost reușite!


23:12 E clar deja că David Moyes nu e mulțumit de evoluția jucătorilor săi. Imaginea de mai jos spune totul.


23:06 United are probleme mari la mijloc, acolo unde Cleverley și Carrick nu au câștigat niciun duel până în acest moment și nu au reușit vreo intercepție.


23:03 Deși e condusă cu 2-0, United abia reușește să completeze câteva pase în terenul advers, construind eficient doar în propria jumătate.


22:56 GOOOOOOOOOOOL OLYMPIACOS!!! Campbell, costaricanul împrumutat în acest sezon de la Arsenal, driblează superb și înscrie cu un șut plasat. „Diavolii” au probleme uriașe în acest moment!


22:46 Repriza secundă se reia cu o nouă eroare a „diavolilor”, care cedează posesia în doar 20 de secunde! Și nicio schimbare din partea lui Moyes, deși echipa engleză nu a funcționat absolut deloc.


22:45 Fostul internațional englez Gary Lineker scrie pe Twitter că United are probleme în defensivă, însă principala problemă a „diavolilor” este mijlocul care e prea imobil și mult prea ușor de prezis.


22:40 Surprinzător este și că Adnan Januzaj, jucătorul care a impresionat cel mai mult la United în acest sezon, nu e nici măcar rezervă. O nouă decizie controversată a lui David Moyes, care ar putea avea efect de bumerang împotriva managerului scoțian.


22:33 Ce săptămână are Olympiacos! Azi poate să o învingă pe United, iar la sfârșitul săptămânii poate deveni campioană! Dacă învinge în derby-ul cu Panathinaikos, iar PAOK nu câștigă la Ergotelis, Olympiacos e campioană! Cu șapte etape înainte de final! Deocamdată, echipa lui Michel are 20 de puncte în frunte după 26 de etape, având doar două egaluri: în deplsare cu Atromitos și Panetolikos.


22:31 Surpriză mare la Pireu! După 45 de minute, Olympiacos conduce și pare că e echipa mai bună! Moyes va avea, cu siguranță, probleme la pauză în a-și trezi elevii.


22:22 A fost primul gol primit de „diavoli” după 412 minute în Liga Campionilor!


22:22 GOOOOOOOOOOOOOOL OLYMPIACOS!!! Ce surpriză pe „Karaiskakis”! Șutul lui Maniatis e deviat de Dominguez cu glezna, iar mingea intră în poartă! E 1-0 pentru greci, care încep să spere la calificare.


22:15 Gabriele Marcotti, jurnalist care colaborează cu ESPN sau „The Times”, scrie pe Twitter că meciul are un ritm foarte slab. „Dacă jucătorii se mișcă mai încet, ar putea să fie în marșarier”, scrie Marcotti. Într-adevăr, meciul e extrem de slab, iar United pare mulțumită cu un 0-0!


22:12 Fanii lui Olympiacos au afișat în această seară un banner în memoria celor 96 de suporteri ai lui Liverpool, decedați în tragedia de la Hillsborough.


22:06 Carrick are deja trei intercepții, una mai mult decât întreaga echipă a grecilor.


21:57 Atmosfera de pe „Karaiskakis” e infernală, iar United încă nu pare suficient de puternică să pună probleme la poarta lui Roberto.


21:46 A început meciul dintre Olympiacos și United! Evra ia deja un cartonaș galben în minutul 3 pentru un henț.


21:45 Spectacol total făcut de fanii greci, care au realizat o coregrafie impresionantă înaintea fluierului de start al partidei


20:45 ECHIPELE DE START

Olympiacos: Roberto – Leandro Salino, Manolas, Marcano, Holebas – Maniatis, N’Dinga – Campbell, Perez, Chori Dominguez – Olaitan

Manchester United: De Gea – Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra – Carrick, Cleverley – Valencia, Rooney, Young – Van Persie.


20:47 „Dubla” lui Lewandowski a adus victoria lui Dortmund, după un meci pe care nemții l-au dominat clar. Reus a fost și el excelent, fiind decisiv în cadrul primelor două goluri ale germanilor.

Statistica meciului


20:39 Cam așa au arătat jucătorii lui Zenit în această seară: fără concentrare și fără nerv în apărare.


20:36 Atacantul polonez al lui Dortmund se află deja la al 17-lea gol în Liga Campionilor, la al 26-lea meci în competiție. Doar Del Piero și van Nisterlooy au avut nevoie de mai puține jocuri pentru a atinge acest număr de goluri.


20:34 E a doua dublă a lui Lewandowski în acest sezon al Ligii Campionilor, după cea reușită în meciul din grupă cu Marseille!


20:29 GOOOOL DORTMUND! Lewandowski înscrie cu un șut la colțul lung din careul lui Zenit! Spalletti e înlemnit pe margine, după ce echipa sa a primit din nou gol la doar două minute după ce redusese din handicap.


20:27 GOOOL ZENIT!! Hulk trage puternic, sub transversală, iar Zenit reduce din handicap.


20:26 Fază confuză în careul lui Zenit. Piszczek îl faultează pe Faizulin, iar arbitrul dictează penalty!


20:25 Klopp l-a pupat părintește pe Papastathopoulos, sperând că grecul poate continua. Iar cu binecuvântarea antrenorului, grecul a revenit pe teren.


20:21 Noi probleme defensive pentru Dortmund! Sokratis Papastathopoulos s-a accidentat și pare că nu mai poate continua partida. Grecul abia poate călca în pământ, dar pare că ar putea continua partida.


20:20 GOOOOOL DORTMUND! Doar trei minute a rezistat Zenit! O combinație Piszczek – Lewandowski a fost finalizată de atacantul polonez care a făcut 3-1. Dortmund e aproape calificată în sferturi.


20:18 Fragilitatea defensivă a lui Dortmund a fost demonstrată încă o dată. De doar două ori în ultimele 11 meciuri ale nemților au reușit jucătorii Borussiei să nu primească gol.


20:17 A fost, însă, ofsaid, în primă fază, când Rondon a fost angajat de Witsel.


20:15 GOOOOOL ZENIT!! Rușii reduc din handicap după o fază confuză. Rondon nu reușește să reia din 6 metri, mingea ajunge însă la Șatov, care marchează cu un șut din 10 metri!


20:09 Zenit nu a câștigat niciun meci pe teren propriu în această ediție a Ligii Campionilor. Se pare că nici azi situația nu se va schimba.


20:03 S-a reluat partida de pe „Petrovski”.


19:47 E pauză la Sankt Petersburg! Agonia gazdelor în optimile competiției continuă, după ce săptămâna trecută, în cele patru partide jucate, gazdele nu au marcat niciun gol și au pierdut de fiecare dată.


19:42 Meciul e echilibrat din punct de vedere al posesiei, însă Dortmund a fost mai bună în treimea adversă, având ocaziile mai mari.


19:33 Fanii lui Dortmund fac spectacol în peluza în care au fost repartizați. Scorul îi ajută pe nemți, care sunt virtual calificați la acest scor.


19:23 Dortmund a devenit prima echipă din ultimii patru ani și jumătate care marchează de două ori în primele 5 minute. Precedenta echipă fusese Standard Liege, într-un meci contra lui Arsenal.


19:21 Nervos, Spalletti a făcut deja și prima modificare. L-a scos pe Andrei Arșavin, care nu mai dă randamentul așteptat, și l-a introdus pe mijlocașul defensiva Anatoli Timoșciuk.


19:20 Luciano Spalletti privește deznădăjduit de pe banca lui Zenit. Italianul nu se gândea că echipa sa va primi două goluri în primele 6 minute!


19:09 Zenit nu pierduse decât un meci împotriva adversarilor germani în Europa, reușind patru victorii și trei egaluri în opt meciuri! Se pare că acesta va fi al doilea eșec al rușilor.


19:07 GOOOOOL DORTMUND! Zenit e la pământ! Fază superbă creată de Șahin, a cărui pasă excelentă ajunge la Grosskreutz, mijlocașul lui Dortmund lasă pentru Reus, care înscrie cu un șut fără preluare!


19:06 GOOOOOOOOL DORTMUND! Reus face o cursă excelentă în banda stângă, driblează un adversar, iar mingea ajunge la Mkhitarian, care face 1-0!


19:03 Dortmund are probleme mari de lot. Nemții nu pot conta pe Hummels, Subotic, Bender și Blazczykowski din cauza accidentărilor.


19:00 A început meciul de pe stadionul „Petrovski”! Suporterii lui Dortmund, crica 1.000, sunt prezenți la meci.


18:22 ECHIPELE DE START

Zenit: Lodigin – Aniukov, Lombaerts, Neto, Criscito – Witsel, Șatov, Faizulin – Arșavin, Hulk – Rondo
 
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Friedrich, Sokratis, Schmelzer – Kehl, Sahin – Grosskreutz, Mkhitarian, Reus – Lewandowski

18:15 Venezueleanul Salomon Rondon este gata să joace primul meci oficial în tricoul lui Zenit. Atacantul de 24 de ani a fost adus pentru 12 milioane de euro de la Rubin Kazan în această iarnă.


18:09 Probleme destul de mari înaintea meciului. Presa rusă a anunțat că un grup de 50 de suporteri oaspete au fost alergați de gazde prin centrul orașului Sankt Petersburg. Din fericire, nu au existat victime.


17:40 Se lasă seara peste stadionul „Petrovski”, unde în mai puțin de 80 de minute va începe meciul dintre Zenit și Borussia Dortmund. 


17:05 Robert Lewandowski a fost implicat în 18 din ultimele 35 de goluri marcate în ultimele două sezoane ale Ligii de Dortmund. Polonezul a marcat de 14 ori și a dat 4 pase decisive.


16:45 Zenit este echipa care s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor având cel mai mic punctaj dintre echipele care ajung în această fază a competiției. Rușii au câștigat un singur meci din cele cinci. 


16:30 Fanii lui Olympiakos așteaptă meciul din această seară, de la ora 21:45. Stadionul Karaiskakis va fi arhiplin pentru întâlnirea cu echipa lui David Moyes


Eliminată prematur din Cupa Angliei și din Cupa Ligii Angliei și situată doar pe locul 6 în campionat, la 15 puncte de liderul Chelsea, Manchester United se află la cel mai slab sezon din ultimii 20 de ani. Iar singura șansă pentru ca „diavolii” să nu rateze participarea în Liga Campionilor în viitorul sezon pare a fi, în acest moment, câștigarea trofeului în finala ce se va disputa pe 24 mai, la Lisabona. E greu de crezut însă că echipa lui Moyes se poate metamorfoza în scurt timp, mai ales că nu îl poate folosi pe Juan Mata, jucător care nu are drept de joc, după ce a evoluat la Chelsea în grupele competiției. Însă duelul din optimi cu Olympiacos, al cărui tur are loc marți (ora 21:45, Digi 1 și Dolce 1), nu pare o misiune extrem de dificilă pentru „diavoli”. Însă orice pas greșit contează enorm din punct de vedere financiar pentru echipa de pe „Old Trafford”.


Rooney tocmai a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, cu un salariu de 360.000 de euro pe săptămână

Sunt cotați la 1,82 miliarde euro
Pentru că în cazul în care nu merge la anul în grupele Ligii, United va pierde peste 30 de milioane de euro. Adică cu 11 milioane mai puțin decât îi plătesc „diavolii” anual lui Wayne Rooney. Asta în condițiile în care acțiunile societății care administrează echipa lui David Moyes sunt în cădere liberă pe Bursa din New York. Dacă în momentul în care „diavolii” au câștigat campionatul cu Sir Alex Ferguson pe bancă, pe 2 mai 2013, o acțiune era cotată la 19,04 dolari, lucrurile stau total diferit în această lună.

 

Prețul unei acțiuni la bursa de la New York a societății care administrează clubul de pe „Old Trafford”, este în acest moment de 14,55 de dolari, în scădere cu 5 dolari față de mai 2013


Moyes a părut deseori surprins de evoluțiile echipei sale în acest sezon

Potrivit ziarului „The Guardian”, prețul unei acțiuni la bursa de la New York a societății care administrează clubul de pe „Old Trafford”, este în acest moment de 14,55 de dolari. Ceea ce înseamnă că în mai puțin de un an, valoarea clubului din Manchester a scăzut cu aproape 300 de milioane de euro. „Rezultatele slabe de pe teren s-au transpus și în valoarea echipei. Au pierdut aproape 300 de milioane de euro. Nu este vorba despre cash, ci despre o sumă importantă, pe care United va încerca să o controleze”, a declarat Keith Harris, un consultant financiar, pentru tabloidul „The Sun”. Totuși, scăderea valorii clubului, care e estimat la 1,82 miliarde euro, nu i-a împiedicat pe șefii lui United să îi ofere un contract de 19 milioane de euro pe an lui Wayne Rooney, care a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League.

United i-a oferit un salariu de 19 milioane de euro pe an lui Wayne Rooney, cel mai mare din Premier League

Vom face tot ce e regulamentar posibil pentru a o elimina pe Manchester United
Michel, antrenor Olympiacos

Klopp are probleme de lot

Celălalt meci al serii este între Zenit și Borussia Dortmund. Singurul lucru pentru care se mai luptă nemții în acest sezon este chiar Liga Campionilor, având în vedere că sunt la 20 de puncte în spatele lui Bayern Munchen. Pentru meciul de la ora 19, Klopp are mari probleme de lot. Gundogan, Hummels, Subotic, Blaszczykowski și Bender nu vor putea fi folosiți, iar antrenorului lui Dortmund se vede din nou nevoit să improvizeze. „E ca atunci când ți se strică mașina de spălat, iar a doua zi vezi că nici uscătorul de păr nu merge. Dacă se întâmplă așa, să fii sigur că a treia zi nu o să mai ai nici televizor”, a fost comparația lui Klopp vizavi de problemele pe care le are în lot.  

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…