LIVE BLOG Liga Campionilor. Messi o califică pe Barca în sferturi și stabilește un nou record. Barcelona – City 2-1 și PSG – Leverkusen 2-1

LIVE BLOG Liga Campionilor. Messi o califică pe Barca în sferturi și stabilește un nou record. Barcelona - City 2-1 și PSG - Leverkusen 2-1
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Barcelona – Manchester City 2-1  (Messi 67, Dani Alves 90+1 / Kompany 89)
  • PSG – Leverkusen 2-1 (Marquinhos 13, Lavezzi 55 / Sam 6)
  • FINAL Atletico Madrid – Milan 4-1 (D. Costa 4, 85, Arda Turan 41, R. Garcia 73 / Kaka 27)
  • FINAL Bayern Munchen – Arsenal 1-1 (Schweinsteiger 55 / Podolski 57)

23:36 Cele două meciuri din această seară s-au încheiat cu același scor, 2-1! Barcelona, Bayern Munchen, Atletico Madrid și PSG sunt echipele calificate până acum în sferturile Ligii Campionilor


 

23:34 GOOOOL BARCELONA! Barca vrea să câștige meciul, iar Alves face 2-1, după o pasă a lui Iniesta!


  

23:33 Cu siguranță, e prea târziu, dar City egalează prin Kompany!


 

23:23 Arbitrul Lannoy  nu acordă penalty după un fault al lui Pique asupra lui Dzeko! Zabaleta se enervează, protestează, și vede al doilea galben. Argentinianul și-a lăsat echipa în zece!


23:18 Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o singură echipă în Liga Campionilor, 67, depășindu-l pe Raul, cu 66.


 

23:12 GOOOOOOOOOL Barcelona!!! Da, Messi înscrie pentru catalani, care fac 3-0 la general și închid subiectul calificării! A fost al 67-lea gol pentru argentinian în Ligă, care ajunge la 3 reușite de recordul absolut, deținut de Raul.


 

23:10 Emre Can vede roșu pentru Leverkusen! Mijlocașul german a fost avertizat pentru a doua oară și a fost eliminat în minutul 67


 

23:03 Stilul Barcei lui Martino este total schimbat. Catalanii nu mai pasează atât de mult, ba chiar cedează posesia. O schimbare de filosofie totală pentru formația blaugrana, care pare că a uitat era „tiki-taka”. Deocamdată, raportul paselor e apropiat, 329-272 pentru catalani.


 

23:01 Leverkusen nu știe să câștige meciuri eliminatorii în Liga Campionilor! Le-a pierdut pe ultimele șase la rând și a marcat doar 5 goluri, încasând 22!


 

22:55 GOOOOOL PSG! Parizienii preiau conducerea prin Lavezzi!


 

22:54 Fază superbă pentru Messi! Argentinianul driblează frumos în careul lui City, însă șutul său în cross lovește bara! Cea mai mare ocazie a partidei.


ț

22:51 Potrivit Sky Sports, Aguero ar fi suferit o recidivă la accidentarea la bicepsul femural! A fost un sezon plin de probleme pentru argentinian!


 

22:50 Aguero nu atinsese decât de șase ori mingea în prima repriză, nefiind deloc periculos!


22:48 Aguero e înlocuit la pauză cu Dzeko! Surprinzătoare modificare din partea lui Pellegrini, mai ales că echipa sa a fost dominată de Barcelona


22:32 Rezultate de egalitate pe cele două stadioane la pauză! Barcelona – City e 0-0, iar „cetățenii” speră în continuare la calificare. În schimb, PSG – Leverkusen e 1-1, iar nemții sunt ca și eliminați.


 

22:28 Fază superbă și pentru City, însă Nasri îl ia la țintă pe Valdes din 16 metri! Ar fi fost un gol superb și care ar fi dat speranțe lui City în repriza secundă!


22:25 Mare ocazie pentru Neymar! Brazilianul preia cu capul, profită de alunecarea lui Kolarov, dar șutează în plasa laterală!


22:24 Cât ghinion pentru Andres Iniesta! Se pare că mijlocașul spaniol s-a accidentat la genunchi după un duel cu Kompany! Soția lui Iniesta tocmai a pierdut sarcina în urmă cu câteva zile.


22:20 Doar un gol lipsește meciului dintre Barcelona și City. Au existat ocazii, ritmul e foarte bun, însă niciuna dintre echipe nu și-a creat o ocazie uriașă de a marca. 


 

22:15 Penalty pentru Leverkusen, însă Sirigu reușește să pareze lovitura lui Rofles! Scorul rămâne 1-1 pe Parc des Princes.


22:05 Gol pentru Barcelona, însă reușita e anulată pentru ofsaid! Alba centrase perfect pentru Neymar, însă arbitrul ridicase deja fanionul.


22:00 Atacul parizienilor funcționează perfect, reușind să marcheze de fiecare dată în ultimele 16 meciuri în Liga Campionilor!


 

21:57 GOOOOOL PSG! Fundașul central Marquinhos egalează pentru parizieni după un corner. 5-1 la general, iar Leverkusen are din nou nevoie de cinci goluri pentru calificare.


 

21:56 Pe contul oficial de Twitter al berii Heineken, Ruud Gullit e invitat special și analizează meciurile din această seară. Fostul internațional olandez crede că City poate rezista cu greu contraatacurilor Barcei, din cauza terenului foarte larg.


 

21:55 PSG nu a mai pierdut de șapte ani pe teren propriu în Europa, de 27 de partide. E un record pentru o echipă din Franța.


21:51 Surpriză mare pe Parc des Princes! Leverkusen deschide scorul prin Sam! Germanul de 26 de ani, care va pleca la Schalke din vară, a reluat cu capul în plasa lui Sirigu


21:49 Din 327 de rezultate de 2-0 înregistrate în meciuri eliminatorii în cupele europene, doar de opt ori s-a înregistrat o revenire a gazdelor din primul meci în retur. Adică un procent de 2,4%! Și niciodată în Liga Campionilor.


21:47 Au început cele două meciuri din această seară!


21:44 Arena „Camp Nou” este plină până la refuz pentru meciul din această seară.


21:16 Xavi devine al doilea cel mai selecționat jucător din istoria Ligii Campionilor, cu 145 de prezențe în tricoul Barcelonei, cu una mai mult decât Raul. Lider continuă să fie Ryan Giggs, cu 149 de prezențe.


 

 

21:13 Nicio echipă nu a reușit să întoarcă un deficit de două goluri fără să fi marcat un gol pe teren propriu în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor și să se califice în faza următoare a competiției.


21:00 Selecționerii Italiei și Argentinei, Cesare Prandelli, respectiv Alejandro Sabella, sunt pe „Camp Nou” pentru a viziona partida. 


 


20:56 Dacă Barcelona se califică în sferturi, va fi pentru al șaptelea an consecutiv. Catalanii au fost eliminați în optimi ultima dată în 2007, de Liverpool.


 

 

20:52 Marco Verratti nu va juca diseară la PSG. Motivul? Mijlocașul italian a devenit tată, iar Blanc i-a oferit o zi liberă, la adăpostul succesului cu 4-0 din tur.


 

ECHIPELE DE START

Barcelona: Víctor Valdés – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Sergio Busquets, Xavi, Iniesta – Messi, Cesc, Neymar.

Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – Fernandinho, Toure – Milner, Silva, Nasri – Aguero


ECHIPELE DE START

 

PSG: Sirigu – Jallet, Thiago Silva, Marquinhos, Digne – Rabiot, Cabaye, Pastore – Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi

Leverkusen: Leno – Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado – Reinartz, Rolfes, Can – Castro, Derdiyok, Sam


 

20:41 Destul de bizar modul în care Joe Hart s-a antrenat pentru întâlnirea cu Barcelona din această seară!


Catalanii nu trec prin cea mai bună perioadă după două înfrângeri consecutive în deplasare, în La Liga. După aceste rezultate, echipa azulgrana este la patru puncte în spatele lui Real Madrid, iar presa din Spania vorbește din nou despre o criză la Barcelona. 

„Lăsați-ne să ajungem în luna mai. Mai așteptați puțin până să ne puneți la zid. Când a început sezonul, ne gândeam la finale și la cum trebuie să facem ca să câștigăm campionatul. Mai avem două luni și trebuie să apăsăm accelerația pentru a ne atinge obiectivele. Avem o șansă uriașă de a ajunge în sferturile Ligii Campionilor și suntem la patru puncte de lider, în campionat. Lucrurile nu sunt chiar atât de rele pe care le face presa să pară.

Nu aș putea spune eu dacă Martino face o treabă bună sau nu. Ar fi ilogic! Eu cred doar că nu ar trebui să îl desconsiderați. Este un antrenor care a obținut rezultate foarte bune în cariera sa.

Ne așteptăm ca City să fie o echipă foarte ofensivă, chiar mai ofensivă decât este de obicei”
Javier Mascherano, fundaș Barcelona

„Nimic nu este mai palpitant decât să lupți pentru o cauză pe care unii o consideră pierdută. Suntem foarte conectați la acest meci. Dacă ar fi să ne gândim la forma de moment a Barcelonei, s-ar putea să dăm de niște bestii pe teren. Ne-am uitat pe înregistrarea meciului tur și am sesizat că făcusem un joc bun până în momentul în care am rămas în 10 oameni. Acest meci s-ar putea să fie ultima noastră șansă de a arăta cât de buni suntem.

Mă gândesc mai mult la atacanții noștri decât la ai lor pentru că eu consider că dacă reușim să marcăm, avem o șansă. E mai rău să nu marchezi decât să primești gol”
Vincent Kompany, fundaș Manchester City


Lucrurile par a fi decise în meciul dintre PSG și Leverkusen. Nemții traveresează o perioadă foarte dificilă, în timp ce PSG se bucură de o formă incredibilă. În acest sezon, parizienii au marcat în 40 din cele 41 de partide pe care le-au jucat

„Leverkusen va cauta răzbunare și trebuie să fim atenți. Intrăm pe teren pentru a câștiga fiecare meci. Tratăm jocul foarte serios, este ceva ce pregătim de luni. Ibrahimovic va juca în această seară chiar dacă a avut anumite probleme medicale. În schimb, Verratti și Matuidi nu vor fi pe teren. 

Nu știu cine va câștiga Liga Campionilor. E clar că nouă ne este foarte greu, dar pot să vă spun că vom încerca să îi ajungem din urmă pe ceilalți”
Laurent Blanc, antrenor PSG

„Nu este nevoie să îmi motivez jucătorii într-un meci de Liga Campionilor. Pot spune că sunt supărat de faptul că am avut trei meciuri importante în această competiție și am fost învinși categoric de fiecare dată. Nu am reușit să ne concentrăm și să ne ridicăm la adevăratul nivel. Nu o să am pretenția să câștigăm cu 5-0, dar vreau să îi văd pe jucătorii mei jucând cu plăcere”. 
Sami Hyypia, antrenor Leverkusen


S-au încheiat cele două partide. Atletico Madrid și Bayern sunt primele calificate în sferturile de finale ale Ligii Campionilor


23:35 Bayern ratează un penalty prin Thomas Muller. Șutul neamțului este agățat cu piciorul de Fabianski și mingea rămâne pe linia porții până când portarul lui Arsenal reușește să îndepărteze pericolul


23:25 GOOOL ATLETICO! Diego Costa marchează al doilea gol al său în această seară. Madrilenii fac spectacol


23:15 GOOOL ATLETICO! Raul Garcia închide meciul. Spaniolii sunt în sferturile de finală. Milan mai speră doar la un miracol


23:02 Cum s-au marcat cele două goluri


22:59 GOOOOOL ARSENAL! Podolski egalează după o fază ciudată. Atacantul lui Arsenal l-a împins pe Lahm, a recuperat mingea și a șutat la vinclul porții lui Neuer. Nemții au cerut fault în atac


22:57 GOOOOL BAYERN! Ribery se distrează cu Sagna și pasează în mijlocul careului, de unde Schweinsteiger deschide scorul, cu un șut sec


A început repriza a doua pe cele două stadioane


22:45 Mertesacker are 100% pase reușite și 100% procentajul duelurile aeriene caștigate. Se pare ca Wenger are un fundaș excelent în această seară


22:41 Mai mult de jumătate din atacurile lui Bayern s-au desfășurat pe flancul drept, acolo unde Vermaelen are dificultăți


Pauză pe cele două stadioane


22:27 GOOOL ATLETICO! Arda Turan reușește să își ducă echipa din nou în avantaj printr-un șut din marginea careului. 


22:21 Cu reușita din această seară, Kaka a ajuns la cota 30 în Liga Campionilor și este cel mai bun marcator brazilian în această competiției


22:14 GOOOOL MILAN! Kaka egalează printr-o lovitură de cap, iar italienii trag speranțe că se pot califica. La general,scorul este 2-1, pentru Atletico


22:10 Speranța nu este foarte mare în tabara lui Leverkusen după 0-4, în tur, pe teren propriu. „Nu am pretenția să câștigăm cu 5-0”, a spus antrenorul nemților, Sami Hyypia


22:04 Mare ocazie pentru Bayern. Ribery a pătruns pe partea stângă, a centrat în careu de unde Robben a reluat peste poartă


22:00 Bayern controlează meciul cu Arsenal oferind un joc de pase obositor. Elevii lui Wenger merg pe contraatac


21:49 GOOOL Atletico! Diego Costa deschide scorul, iar lucrurile devin mai clare în privința calificării. Spaniolii conduc 2-0, la general


21:45 Au început cele două meciuri


21:39 Arsenal a trecut printr-un moment neplăcut înaintea meciului retur, cu Bayern. Wenger îl trecuse pe foaia de joc și pe Miyachi, doar că japonezul nu are drept de joc în cupele europene. Într-un final, un oficial al lui Arsenal a sesizat eroare și l-a scos pe fotbalist din lot. 


21:29 Bayern și Atletico Madrid sunt considerate favorite certe în această seară. Conform ESPN, Arsenal are 1% șanse să se califice în timp ce Milan are 9%


21:21 Arsenal a învins la două goluri diferență, în deplasare, doar de două ori în istoria participărilor în Liga Campionilor. 


21:19 Rio Ferdinand are încredere că Arsenal poate învinge în această seară, dar insuficient pentru a se califica. Totuși, fundașul lui United le ține pumnii londonezilor


20:51 O comparație între cele două echipe în acest sezon de Liga Campionilor


20:49 Echipele de start

Bayern: Neuer – Lahm, Dante, Martinez, Alaba – Schweinsteiger, Thiago – Ribery, Gotze, Robben – Mandzukic

Arsenal: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Arteta, Ox, Cazorla, Özil, Podolski, Giroud


20:42 Echipa lui Arsenal a ajuns la stadion. Londonezii au pierdut meciul tur, 0-2, și păstrează șanse mici să se califice în sferturile de finală


Echipele de start:

Atl. Madrid: Courtois, Godín, Filipe Luís, Juanfran, Miranda, Mario Suárez, Koke, Raúl García, Arda Turan, Gabi, Diego Costa

Milan: Abbiati, Rami, Abate, Bonera, Essien, Poli, Emanuelson, de Jong, Kaká, Taarabt, Balotelli


20:37 În meciul tur, Bayern a expediat 27 de șuturi spre poarta lui Arsenal, mai mult decât a trimis Arsenal în ultimele trei deplasări în Liga Campionilor


Marți, de la ora 21:45, vom afla primele două echipe calificate în sferturile Ligii Campionilor. Atletico Madrid – AC Milan și Bayern Munchen – Arsenal sunt primele meciuri din manșa retur a optimilor.

Atletico Madrid – AC Milan, în tur 1-0
Misiune extrem de grea pentru milanezi, singura echipă din Italia rămasă în Liga Campionilor. Atletico a câștigat meciul tur cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Diego Costa. Venirea olandezului Clarence Seedorf nu a revitalizat echipa „diavolilor”, în ultima etapă Milan pierzând meciul cu Udinese, scor 1-0. Milan nu se poate baza pe căpitanul Riccardo Montolivo, suspendat pentru acest meci.

De partea cealaltă, Atletico are un moral excelent după victoria cu 2-0 în meciul cu Celta Vigo. Profitând de înfrângerea Barcelonei, Atletico a urcat pe locul 2 în Spania și se află în continuare în lupta pentru titlu. Simeone nu se va baza pe Tiago și Javier Manquillo.

Echipele probabile
Atletico Madrid: Courtois – Godin, Filipe Luis, Juanfran ,Insua – Raul Garcia ,Gabriel Fernandez – Arda Turan, Koke ,Villa – Costa
AC Milan: Abbiati – Zapata, Bonera, Mexes, Abate – Essien, Nigel De Jong – Taarabt, Kaka, Robinho – Balotelli

Bayern Munchen – Arsenal, în tur 2-0
Bayern și-a învățat lecția după ce sezonul trecut doar golurile marcate în deplasare au făcut ca nemții să se califice în fața lui Arsenal.

„Dacă le vom lăsa mingea, vom avea mari, mari probleme”, a spus Guardiola la conferința de presă de dinaintea meciului. În campionat, Bayern a trecut în ultima etapă de Wolfsburg cu 6-1, iar bavarezii sunt neînvinși de 49 de meciuri, record în Bundesliga. Arsenal a câștigat cu 4-1 meciul cu Everton din Cupa Angliei și s-a calificat în semifinalele competiției.

Echipele probabile
FC Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Martínez, Alaba – Lahm, Schweinsteiger – Robben, Thiago, Ribéry – MandžukiÇ
Arsenal: Fabianski – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen – Flamini, Arteta – Oxlade-Chamberlain, Özil, Rosicky – Giroud

Programul meciurilor din optimi:

  • Atletico Madrid – AC Milan, în tur 1-0
  • Bayern Munchen – Arsenal, în tur 2-0
  • PSG – Bayer Leverkusen, în tur 4-0
  • Barcelona – Manchester City, în tur 2-0
  • Chelsea – Galatasaray, în tur 1-1
  • Real Madrid – Schalke, în tur 6-1
  • Manchester United – Olympiacos, în tur 0-2
  • Dortmund – Zenit, în tur 4-2
Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…