LIVE BLOG | FCSB – Viktoria Plzen 2-2. 90 de minute în care Dică a fost mereu în urmă! Cehii au preluat conducerea de două ori, dar golurile superbe ale lui Budescu și Teixeira mențin șansele pentru retur

Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | FCSB - Viktoria Plzen 2-2. 90 de minute în care Dică a fost mereu în urmă! Cehii au preluat conducerea de două ori, dar golurile superbe ale lui Budescu și Teixeira mențin șansele pentru retur
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Viktoria Plzen 2-2 (Budescu 37, Teixeira 61 / Krmencik 23, Kopic 53)

Echipele de start:

  • FCSB: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic – Pintilii, J. Morais – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Alibec
  • RezerveStăncioiu, Gnohere, Achim, Ov. Popescu, Grecu, De Amorim, Man
  • Viktoria Plzen: Bolek – Limbersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulic, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopic – Krmencik
  • RezerveHruska, Mateju, Horava, Zeman, Bakos, Ivanschitz, Reznicek

22:21 FINAL! FCSB – PLZEN 2-2


22:12 Mingile, care în sfârșit au ajuns la Gnohere, au fost irosite chiar de atacant. Momcilovic a dat dovadă din nou de precizie și i-a centrat mingea pe frunte „Bizonului”, dar acesta, fără marcaj, a reluat paralel cu poarta. La faza imediat următoare, Teixeira a centrat în mijlocul careului, acolo unde a apărut Gnohere, dar execuția acestuia a fost din nou dezamăgitoare. 


22:06 Cornerele și centrările venite din benzile terenului sunt controlate perfect de cehi, care resping fără probleme și pleacă pe contraatac, dar Bălașa și Larie nu au mai comis greșelile din prima repriză.


21:59 FCSB a echilibrat jocul în actul secund, iar elevii lui Dică nu mai pierd mijlocul terenului, acolo unde cehii au speculat foarte bine în prima repriză. În aceste momente, vicecampioana caută golul care i-ar aduce un ușor avantaj în returul din Cehia, dar Gnohere nu ajunge la mingile trimise de colegii săi din flancuri.


21:51 Alarmă pentru Dică! Budescu a pasat prea tare pentru Momcilovic și imediat a acuzat o durere între tibie și gleznă. Numărul 11 a fost înlocuit cu Achim, iar imediat antrenorul lui Plzen a mutat și el. Golgheterul sezonului trecut, Krmencik, a fost schimbat cu al doilea golgheter al echipei cu 8 goluri, Bakos. 


21:47 GOOOOOOOOOL FCSB! Ce meci avem pe Arena Națională! FCSB revine încă o dată în meci, după ce Teixeira a plutit superb în careu și a trimis cu capul la colțul scurt din centrarea perfectă dată de Momcilovic. 


21:43 A doua schimbare pe care o face Dică. Alibec și Gnohere continuă să fie rulați nici în această seară FCSB nu va avea doi atacanți pe teren. Căpitanul este înlocuit de „Bizon”. 


21:38 GOOOOOOOOOL PLZEN! Cehii au avut un nou început bun de repriză și în actul secund. Un fotbalist al oaspeților a pătruns pe mijloc fără marcaj, a ajuns în marginea careului și a tras pe bara a doua. Niță a respins în mijlocul careului, acolo unde a apărut Kopic, acesta marcând cu poarta goală. 2-1 Plzen


21:32 FCSB-iștii ies mult mai motivați de la cabine, iar cel mai vârstnic jucător de pe teren, Teixeira, a recuperat la 30 de metri de poarta adversă, a pasat în dreapta la Budescu, în timp ce Alibec și fotbalistul portughez s-au dus în careu. Numărul 11 a simulat o centrare, l-a întors pe fundașul stânga al lui Plzen, iar apoi a centrat pe bara a doua, acolo unde nu s-a mai aflat Alibec, cel care ar fi fost surprins în poziție de offside. 


21:31 A început repriza secundă fără Tănase pe teren. Dică a simțit că atacantul nu le-a făcut față fundașilor adverși și l-a introdus pe De Amorim în locul său. 


21:16 PAUZĂ‚! FCSB – PLZEN 1-1, după o primă repriză în care cehii au condus, dar au fost egalați de golul fantastic al lui Budescu din lovitură liberă. Vicecampionii României puteau intra în avantaj la cabine, dar șutul-centrare trimis de Morais a fost scos cu o mână de Bolek, iar balonul trimis de Alibec la colțul scurt, de la 25 de metri, a fost scos cu vârful degetelor de portarul cehilor. 


21:06 GOOOOOOOOOOL FCSB! Revenirea vine din piciorul magic al lui Budescu. Alibec a obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, Budescu și-a asumat execuția, iar efectul pe care i l-a imprimat mingii l-a păcălit Bolek, cel care a rămas țintuit în colțul opus. 


21:01 Golul marcat în deplasare de cehi i-a scos la joc pe elevii lui Dică. Fază pe repede înainte a FCSB-ului, Teixeira a ajuns până în careul cehilor, a avut doi metri față de un adversar, dar a fost cumva ajuns și blocat în momentul șutului cu piciorul stâng. Fanii au cerut penalty, dar reluările au arătat că balonul l-a izbit în burtă. 


20:53 GOOOOOOOOOOL PLZEN! Pericolul numărul 1 din tabăra cehilor a ieșit la rampă și a deschis scorul în minutul 23. Totul cu aportul serios al fundașilor FCSB-ului. La o minge aruncată pe sus în marginea careului, Enache s-a ferit de duelul cu adversarul, mingea a fost deviată până la Krmencik, care l-a întors pe toate fețele pe Larie și a marcat pentru 1-0 Plzen.


20:40 Plzen accelerează pe mijloc, Pintilii și Junior Morais nu se sincronizează la închidere, iar Kolar șutează direct în brațele lui Niță de la 25 de metri. Primul șut pe poartă le aparține cehilor, iar echipa lui Dică pare surprinsă de tactica abordată de cehi la turul de la București.


20:37 Cehii au pus stăpânire pe startul partidei și au avut deja primele acțiuni ofensive în jumătatea vicecampionilor României. Plzen a obținut două cornere, dar oamenii lui Dică au respins mingile aruncate în careu. FCSB a contat doar prin două sprinturi, dar Tănase și Momcilovic au fost prea izolați, nu au primit sprijin din partea colegilor și au fost conduși spre exteriorul terenului. 


20:30 A început prima aventură europeană a lui Nicolae Dică din postura de antrenor al FCSB-ului. Arena Națională e aproape plină, cu peste 40.000 de fani ai vicecampioanei și cu câțiva zeci de suporteri ai cehilor. 


20:10 Becali a ajuns în urmă cu câteva minute la stadion și recunoaște că nu știe în totalitate primul „11”:  „N-am vorbit încă cu ei. Nu știu dacă joacă Teixeira sau Man. E meci de calificare, de zeci de milioane. Nu e adevărat, e mai bine că se ia cu 10 meciuri în urmă. Rețeta finananciară… Plus patru puncte pentru Cupa Campionilor”. 


19:25 Avem echipa de start a FCSB-ului, iar Nicolae Dică nu surprinde cu nimic. Așa cum ProSport a anticipat încă de luni, tânărul antrenor începe în 4-2-3-1, cu Morais la închidere și mizează pe Teixeira în linia ofensivă, Man rămânând pe banca de rezerve.

De cealaltă parte, cehii încep tot în 4-2-3-1, iar Krmencik, omul pe care majoritatea specialiștilor l-au identificat drept marele pericol, e titular în atac.


19:06 Ultrașii cehi nu pot spune că au amintiri foarte plăcute din România, după ce au pățit cu galeria Petrolului, în 2014. „Lupii gabeni” au întâlnit Plzen, în turul trei preliminar al Europa League, și au obținut calificarea în play-off, după 5-2 la general. În partida tur, ultrașii ploieșteni au capturat un banner al adversarilor. La trei ani distanță, doar câteva sute de suporteri cehi vor face deplasarea la București. 


18:01 Viktoria Plzen a anunțat că problemele privind transmiterea meciului cu FCSB s-au rezolvat, iar partida va fi urmărită și în Cehia, pe canalul CT Sport.


17:38 În preliminariile europene, fie că a fost vorba despre cele din Europa League, fie din Liga Campionilor, defensiva FCSB-ului a avut în față atacanți în mare formă. În 2015, în turul trei preliminar al Champions League, au fost Zivkovic și Babovic (Patizan). A urmat play-off-ul pentru Europa League în care a venit atacantul celor de la Rosenborg, Alexander Soderlund. Anul trecut, cei mai periculoși au fost David Lafata (Sparta Praga) și Kun Aguero (Manchester City).

25 iulie 2017. Omul identificat ca fiind cel mai periculos este Michael Krmencik, atacant de 1.90 de metri, selecționat în naționala Cehiei. Bogdan Vătăjelu, adversarul său din campionat, l-a caracterizat: „E un jucător foarte bun în jocul aerian, protejează mingea foarte bine. Nu excelează la capitolul viteză, dar are cam fiecare calitate pe care trebuie să o aibă un atacant. per ansamblu e un jucător foarte bun, un jucător masiv”. 


16:30 Nicolae Dică are de gând să joace și în această seară cu Junior Morais la închidere, dar alegerea sa nu e văzută cu ochi prea buni de unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din istoria clubului roș-albastru. Întrebat despre prestația brazilianului la Timișoara, Iosif Rotariu nu s-a ferit să critice alegerea tânărului antrenor al FCSB-ului: „Junior Morais era ca un pește pe uscat ca mijlocaș central, e doar o improvizație. E postul pe care am jucat eu și am observat din tribună cum stătea în teren”, a spus Rotariu, după ce l-a văzut pe viu la lucru pe fotbalistul de 31 de ani.


14:15 Viktoria Plzen a anunțat prin intermediul paginii oficiale de Facebook că meciul FCSB – Viktoria Plzen nu va putea fi urmărit LIVE în Cehia. În România, partida e transmisă de ProTV, însă cehii susțin că FCSB a „refuzat să ofere semnal internațional”.

„Clubul român FCSB a refuzat să ofere semnal intențaional, iar telespectacorii din Cehia nu vor putea urmări meciul la TV”, au anunțat cehii pe pagina oficială de Facebook

Ce s-a întâmplat de fapt? Din informațiile ProSport, FCSB ar fi fost dispusă să vândă drepturile TV pentru Cehia pentru o sumă relativ mică, de aproximativ 5000 de euro, însă nicio televiziune nu a  făcut o ofertă concretă pentru a retransmite meciul. Viktoria Plzen este o echipă fără prea mulți fani în Cehia și abia în ultimii ani a început să fie un nume important dintr-un fotbal în care marile nume sunt reprezentate încă de cluburile din Praga, Sparta și Slavia.


12:45 Meciul dintre FCSB și Viktoria Plzen, partidă contând pentru manșa tur a turului trei preliminar al UEFA Champions League, se va disputa pe Arena Națională, cu acoperișul tras.


Visul european, varianta 2017. Vicecampioana României începe parcursul în preliminariile Ligii Campionilor cu un prim duel puternic. FCSB primește acasă, pe Național Arena, replica cehilor de la Viktoria Plzen. Echipa care a terminat pe poziția secundă campionatul Cehiei în sezonul trecut este unul dintre adversarii abordabili ieșiți din urnă pentru turul trei preliminar, însă sunt departe de a putea fi considerați o victimă sigură pentru echipa lui Nicolae Dică. Ba din contră. Viktoria este recomandată în fotbalul european de performanțele din întrecerea internă, dar și de parcursul european din sezonul trecut, atunci când după ce au părăsit Liga Campionilor în playoff după o dublă manșă cu Ludogoreț au jucat în grupele Europa League fiind adversara Astrei, cu care au remizat în deplasare (1-1) și au pierdut pe teren propriu (1-2), părăsind totuși întrecerea în această fază.

Nicolae Dică este în fața primului său test cu adevărat important după două etape din Liga 1 în care FCSB s-a chinuit să își găsească ritmul cu FC Voluntari și cu ACS Poli. Antrenorul are misiunea de a găsi formula prin care vedeta transferată de la Astra, Constantin Budescu, să își găsească ritmul de joc în parteneriat cu celălalt reper important din ofensiva roș-albastră, Denis Alibec. În Banat nu a fost cazul, în special din cauza jocului șters făcut de atacant, însă sunt mici șansele ca Dică să îl păstreze pe Alibec pe bancă pentru a-l titulariza pe Gnohere, francez care a salvat FCSB la Timișoara. Semnele de întrebare asupra primului „11” rămân și în ceea ce privește alcătuirea compartimentelor defensiv și median, acolo unde după plecarea lui Jakolis lucrurile s-au complicat. Gabi Enache pare sigur de un post de titular, însă dilema este dată de locul pe teren, în dreapta apărării sau în aceeași parte a terenului, dar în zona de mijloc. Mai mult, prestația bună a lui Momcilovic la Timișoara îl obligă pe Dică să nu îl schimbe pe sârb, iar asta ar însemna o posibilă nouă titularizare a lui Junior Morais la centru, în cuplu cu Pintilii, poziție pe care brazilianul a întârziat să impresioneze chiar și contra modestului adversar din Liga 1.

Din echipă va „sări”, aproape sigur, juniorul Dennis Man. Folosit în primele două etape din postura de titular pentru a respecta regulamentele interne ale competiției, Man are șanse mici să înceapă și jocul cu Viktoria Plzen. Așa cum Becali i-a indicat lui Dică inclusiv prin intervenții publice, Teixeira este fotbalistul pe care finanțatorul FCSB îl vrea titular în meciurile europene, astfel că portughezul ar putea asigura o extremă, iar Florin Tănase pe cealaltă.

Studiul lui Dică asupra adversarului

Antrenorul FCSB și-a terminat perioada de studiere a adversarului și a prezentat, în conferința de presă care a precedat partida, câteva detalii despre Viktoria Plzen. „Sunt agresivi, au jucători care pot face diferența de la mijloc în sus. Important e să fim pregătiți pentru aceste meciuri și cred că băieții vor fi pregătiți. Mi-aș dori să câștigăm jocul. Dacă nu vom primi gol va fi cu atât mai bine. Trebuie să avem concentrare mai mare la fazele fixe, ei sunt o echipă cu talie și trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru. Și anul trecut erau jucători buni, de echipă națională, dar le trebuie și lor timp pentru a se adapta„, a spus fostul decar din Ghencea.

FCSB, favorita caselor de pariuri

Analiștii celor mai importante case de pariuri o văd favorită pe echipa antrenată de Nicolae Dică. În duelul de marți seară, FCSB are cote la victorie între 2.30 (Betfair) și 2.40 (Unibet). Un rezultat de egalitate în prima manșă este creditat cu cote între 3.10 (Fortuna) și 3.15 (Winmasters), iar o victorie a vicecampioanei Cehiei are cote între 3.00 (Unibet) și 3.20 (NetBet).

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup