FOTO: Calificare în zăpadă! Galatasaray a scos-o pe Juventus din Ligă pe un teren jalnic!

FOTO: Calificare în zăpadă! Galatasaray a scos-o pe Juventus din Ligă pe un teren jalnic!
  • Publicat:
  • Actualizat:

După un meci care a durat aproape o zi, Galatasaray a reușit să o elimine pe Juventus din Liga Campionilor. Turcii au câștigat cu 1-0, grație golului lui Sneijder și continuă în optimile competiției, în timp ce Juve va juca în Europa League

*Disputat pe un teren care a semănat cu o mocirlă, meciul Galatasaray – Juventus a început marți seară la 21:45 și s-a încheiat miercuri, la 16:20
*Galata va primi 5,5 milioane de euro pentru calificare, exact cât salariul anual pe care îl are Sneijder, marcatorul golului



Jucătorii Galatei s-au bucurat ca niște copii după sfârșitul meciului

Duelul dintre Galatasaray și Juventus pare unul blestemat. Cum poate fi caracterizat altfel un meci care s-a amânat pentru a treia oară? Prima dată, în 1998, când jocul a fost reprogramat peste o săptămână din cauza protestelor de la Istanbul, provocate de arestarea teroristului Abdullah Ocalan în Italia. Episodul cu numărul doi s-a petrecut în 2003, când meciul s-a disputat la Dortmund , după ce fusese amânat o săptămână din cauza atentatelor teroriste din Istanbul. Însă marți seară, la meciul decisiv de calificare în optimile Ligii Campionilor, totul părea că este în regulă. Deși meteorologii anunțau o ninsoare puternică, vremea a ținut cu fotbalul. Până în minutul 23, când s-a declanșat iadul! Timp de opt minute, ninsoarea a transformat terenul într-un adevărat patinoar. Iar arbitrul Pedro Proenca nu a avut ce să facă, oprind jocul în minutul 31, cu promisiunea reluării jocului marți, la ora 15:00.


Drogba și Sneidjer, aduși special pentru a reuși din nou calificarea în fazele superioare ale Ligii, și-au făcut treaba

Sneijder, un transfer de milioane

La presiunile UEFA, meciul s-a și reluat, deși terenul arăta ca o adevărată orezărie, după ce fusese deszăpezit peste noapte. Iar asta s-a văzut și în calitatea jocului. Alunecări, greșeli numeroase și calitate tehnică aproape de zero. Cam la asta s-a rezumat meciul până în ultimele 20 de minute, când Mancini și-a împins jucătorii în ofensivă. Iar tactica a dat rezultate! La o fază care nu anunța nimic, Sneijder a pătruns în careu și l-a învins pe Buffon cu un șut în cross (86). A fost golul izbăvirii și cel care a aprins „Turk Telekom Arena”, convingându-i pe fani să renunțe la haine, în ciuda frigului pătrunzător. Și cel care a scos campioana Italiei din Ligă pentru a doua oară în ultimii patru ani! 


Fotbalul nu e drept. Nu poate fi jucat pe un astfel de teren, e imposibil. 
Antonio Conte, antrenor Juventus


UPDATE 16:20: S-a terminat meciul! Galatasaray produce o surpriză uriașă și o elimină pe Juventus, după ce câștigă cu 1-0! Final de meci epic, după ce partida fusese întreruptă aseară din cauza ninsorii la scorul de 0-0!


UPDATE 16:10: SURPRIZĂ‚ URIAȘĂ‚! Sneijder înscrie cu un șut în cross din interiorul careului, iar stadionul explodează! E minutul 86, iar turcii sunt calificați la acest scor.


UPDATE 15:58: Meciul s-a mai animat, iar ninsoare pare să se mai fi potolit. Însă scorul rămâne 0-0, cu 20 de minute înainte de final.


UPDATE 15:44: Ocazie uriașă a Galatei! Drogba pătrunde în careu, șutează pe jos, însă Buffon are un reflex excelent!


UPDATE 15:40: Condițiile vitrege în care se dispută meciul au fost surprinse de fotografii de la Daily Mail. Tabloidul englez susține pe Twitter că terenul arată ca în anii 1970!


UPDATE 15:32: S-a reluat partea secundă. Terenul a fost din nou curățat de zăpadă.


UPDATE 15:16: După 15 minute fără niciun eveniment, arbitrul Pedro Proenca fluieră finalul primei reprize. Antonio Conte, antrenorul lui Juve, discută aprins cu centralul portughez.


UPDATE 15:08: Juventus a început mai bine meciul, însă rezultatul continuă să rămână egal, scor 0-0. Mingea a fost schimbată cu una portocalie, pentru a evita confuziile. 


UPDATE 15:01: Zăpada a început deja să se aștearnă pe gazonul arenei „Turk Telekom”. Să fie meciul iar în pericol de suspendare?


UPDATE 15:00: Arbitrul Pedro Proenca a fluierat startul partidei. Jocul s-a reluat din minutul 31 pe o nouă ninsoare puternică. Situația meteo nu s-a îmbunătățit, dar terenul este curățat de zăpadă în acest moment.


UPDATE 14:43: Cele două echipe au ieșit la încălzire. 


UPDATE 14:13: După inspecția terenului, Pedro Proenca s-a retras la vestiare, iar lumea așteaptă acum decizia portughezului


UPDATE 14:07: Arbitrul Pedro Proenca a hotărât reluarea jocului dintre Galatasaray și Juventus la ora 15:00, deși terenul de pe „Turk Telekom Arena” arată jalnic. Partida se va relua din minutul 31, de la scorul de 0-0


UPDATE 10.21– Meciul Galatasaray – Juventus, din ultima etapă a Grupei B a Ligii Campionilor, întrerupt marți seară în minutul 31 din cauza ninsorii abundente, se va relua miercuri de la ora 15.00 și nu de la ora 14.00 cum s-a anunțat inițial, informează UEFA, citată de AFP. Forul european nu a precizat de ce a schimbat ora de reluare a partidei, dar presa turcă a scris că decizia a fost luată la cererea poliției din Istanbul care a invocat motive de securitate.

Meciul se va relua din minutul 31, de la scorul de 0-0, înregistrat în momentul întreruperii, conform regulamentului Ligii Campionilor.

Întâlnirea de la Istanbul este decisivă pentru stabilirea celei de-a doua echipe din Grupa B calificată în optimile Ligii Campionilor, unde a acces deja Real Madrid. Juventus are nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate pentru a merge mai departe, în timp ce Galatasaray trebuie să câștige pentru a accede în optimi.


UPDATE 23:15 – Oficialii partidei Galatasaray – Juventus au luat decizia finală. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri, la ora 14.00


UPDATE 23:05 – O decizie finală va fi luată peste 20 de minute. Regulamentar, meciul ar trebui să se joace în interval de 24 de ore de la momentul întreruperii.


Contrar așteptărilor, condițiile meteo au jucat feste în seara de marți a Ligii Campionilor acolo unde nu se aștepta nimeni: la Istanbul!

O ninsoare mai puternică decât cea din timpul partidei dintre Steaua și Schalke (0-0) a întrerupt meciul dintre Galatasaray și Juventus, în minutul 30, la scorul de 0-0.

Dacă la început vizibilitatea era una rezonabilă, pe parcurs starea vremii s-a înrăutățit și centralul portughez Pedro Proenca a decis să trimită cele două echipe la vestiare.

Ca o comparație, în Danemarca, acolo unde au jucat FC Copenhaga și Real Madrid, vremea a fost una care să permită disputarea jocului în condiții normale.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup