Final de coşmar pentru "Grupa Morţii" din Champions League. Calcule | Trei echipe cu 5 puncte, doar Bayern e sigură de calificare

26 nov 2014 6931 afişări Liga Campionilor
Final de coşmar pentru "Grupa Morţii" din Champions League. Calcule | Trei echipe cu 5 puncte, doar Bayern e sigură de calificare

Situaţie extrem de complicată în Grupa E a Ligii Campionilor, unde doar Bayern Munchen e sigură de calificare. Celelalte trei echipe au fiecare câte cinci puncte, iar a doua calificată se va decide în ultima etapă

  • Rezultatele din runda a 5-a - City - Bayern 3-2 şi ŢSKA - Roma 1-1 - au pregătit terenul pentru o ultimă etapă electrizantă

Numită "Grupa Morţii" înainte de startul sezonului, grupa din care fac parte Bayern Munchen, AS Roma, Manchester City şi ŢSKA Moscova îşi va decide ultima calificată după etapa a şasea, iar toate cele trei echipe aflate în urma campioanei Germaniei au şanse să ajungă în optimile Champions League.


Meciurile din ultima etapă:

  • Bayern Munchen - ŢSKA Moscova
  • AS Roma - Manchester City

Clasament Grupa E după 5 etape

  • 1. Bayern Munchen 12 pct
  • 2. Manchester City 5 pct (golaveraj -1)
  • 3. AS Roma 5 pct (g. -4)
  • 4. ŢSKA Moscova 5 pct (g. -4)

*În cazul în care două echipe termină la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare e reprezentat de meciurile directe. Dacă egalitatea persistă, golaveraul e cel care va face diferenţa.

Rezultate directe

  • AS Roma - ŢSKA Moscova 5-1   ŢSKA Moscova - AS Roma 1-1   (Avantaj AS Roma)
  • ŢSKA Moscova - Manchester City 2-2 Manchester - ŢSKA Moscova 1-2 (Avantaj ŢSKA Moscova)
  • Manchester City - AS Roma 1-1  AS Roma - Manchester City x-x  (?)

AS Roma e sigură de calificare în cazul unei victorii, dar o poate face şi cu un 0-0
O victorie obţinută de AS Roma în faţa lui City, în ultima etapă, îi garantează formaţiei din Capitala Italiei calificarea în primăvara Champions League. Chiar dacă ŢSKA se va impune în faţa lui Bayern, cele două echipe vor termina cu câte 8 puncte, dar AS Roma are avantajul rezultatelor din meciurile directe.

În plus, AS Roma se poate califica în optimi şi cu un rezultat de egalitate în ultima etapă, cu condiţia să fie unul fără goluri, 0-0. E nevoie însă ca ŢSKA Moscova să nu câştige la Munchen. Dar, dacă moscoviţii reuşesc un egal, Roma se poate califica cu orice egal, fiind un clasament în trei.

În acest caz, Roma, ŢSKA şi City ar termina grupa cu câte 6 puncte, dar italienii ar sta cel mai bine în cazul unui clasament în 3, cu 6 puncte, câte ar strânge şi ŢSKA, dar cu un golaveraj superior.

Manchester City, calificare la orice egal cu goluri, dacă ŢSKA pierde în Germania
În cazul lui Manchester City, situaţia este mult mai complicată. Englezii se pot califica teoretic şi cu un egal, cu condiţia să marcheze măcar un gol, iar ŢSKA să piardă în Germania. În acest caz, City şi Roma ar termina la egalitate de puncte, dar englezii au golaveraj superior (-1 faţă de -4).

Dacă Manchester City câştigă la Roma, englezii merg mai departe doar dacă ŢSKA nu se impune la Munchen.

Victoria nu e suficientă pentru ŢSKA
ŢSKA Moscova are nevoie de o victorie pentru a mai spera la calificare, dar această condiţie nu e suficientă. În cazul în care AS Roma se impune în meciul cu City, ruşii vor merge doar în Europa League din cauza rezultatelor directe (Roma şi ŢSKA ar tremina cu câte 8 puncte). Totuşi, dacă City câştigă în Italia sau obţine un rezultat de egalitate, ŢSKA va fi echipa care va evolua în optimile UCL.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.