De ce a fost "prea tare" Manchester? Tactica lui Ando l-a lăsat mască şi pe Ferguson: "A fost absolut şocant!" Patru cauze ale eşecului

4 oct 2012 10252 afişări Liga Campionilor
De ce a fost "prea tare" Manchester? Tactica lui Ando l-a lăsat mască şi pe Ferguson: "A fost absolut şocant!" Patru cauze ale eşecului De ce a fost "prea tare" Manchester? Tactica lui Ando l-a lăsat mască şi pe Ferguson: "A fost şocant, absolut şocant!" Patru cauze ale eşecului

Cadu a declarat la finalul partidei cu United că englezii i-au copleşit pe cei de la CFR. ProSport face o analiză şi vă prezintă motivele pentru care campioana României nu a putut scoate nici măcar un punct în partida de marţi

Clujenii au plătit tribut cu United erorilor individuale şi accidentărilor
Şefii dau vina pe accidentările lui Sougou şi Kapetanos, dar şi pe diferenţa imensă de valoare dintre cele două loturi


CFR Cluj a pierdut cu 2-1 meciul de marţi cu Manchester United, deşi a condus încă din minutul 15, după reuşita lui Kapetanos. La finalul partidei, căpitanul Cadu a spus că United are o forţă incredibilă şi crede că nimeni din România nu i-ar putea face faţă. "După golul lui Kapetanos, Manchester ne-a dominat clar şi noi n-am putut rezista. Cred că e o echipă prea tare, prea bună pentru oricine din România", a spus Cadu.

ProSport a făcut o analiză a jocului şi vă prezintă principalele cauze pentru care CFR n-a făcut faţă cu Manchester.

1. Greşeli individuale
O mare parte din vina pentru eşecul cu Manchester a fost aruncată pe umerii portarului Felgueiras, care a ieşit greşit la ambele goluri, şi pe Rada, care l-a scăpat din marcaj pe Van Persie la al doilea gol. "Dumnezeule, ce căuta Felgueiras ieşit la 8 metri? E principalul vinovat pentru eşec", a exclamat după meci Dumitru Dragomir, preşedintele LPF. "Manchester nu te iartă când iei goluri parabile", a completat şi Ioan Andone.

2. Joc prea defensiv
De asemenea, mai multă lume, în frunte cu Sir Alex Ferguson, a acuzat maniera în care CFR a abordat meciul, mai ales după ce a deschis scorul. Andone şi-a aşezat jucătorii pe două linii, mizând tot pe cartea contraatacului, la fel ca la meciul de la Braga. "Modul în care am primit golul a fost şocant, absolut şocant. Ei au o singură tactică: toţi în spatele balonului ... Stau în apărare şi speră să greşim", s-a plâns Ferguson la pauza meciului, potrivit publicaţiilor din Albion.

3. Accidentările lui Sougou şi Kapetanos
Ioan Andone şi şefii campioanei au dat vina pentru înfrângerea cu Manchester şi pe accidentările lui Sougou şi Kapetanos. Senegalezul a părăsit terenul în minutul 24, după ce a primit o lovitură în cap, iar grecul în minutul 60, acuzând dureri la spate. "Cu Sougou şi Kapetanos în teren altul era rezultatul", a opinat Mureşan, completat de Paszkany: "Totul s-a pierdut după ieşirea lui Sougou, suntem dependenţi de el în ofensivă".

4. Manchester a schimbat cinci titulari, CFR numai doi
Un motiv important în economia partidei a fost şi diferenţa imensă dintre cele două loturi. Englezii aveau o cotă de piaţă de peste 12 ori mai mare decât campionii României. Ferguson a schimbat cinci jucători faţă de meciul cu Tottenham, de sâmbătă seara, iar Andone doar doi. "Au fost mai proaspeţi ca noi", a spus după meci tehnicianul CFR-ului. Andone se poate plânge şi de numeroşii accidentaţi pe care i-a avut în această toamnă. "Dacă îi aveam pe Deac, Ronny sau Sare cu totul altfel era meciul cu Manchester", au mai spus şefii CFR-ului.

CIFRELE PARTIDEI CFR/Man­chester
Şuturi la poartă 12/14
Şuturi pe poartă 7/7
Faulturi comise 12/8
Posesie (%) 33/67

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.