Champions League | PSG – Barcelona 1-3. Suarez a marcat două goluri de generic. FC Porto – Bayern Munchen 3-1. Guardiola, ruinat de gafele defensivei

Champions League | PSG - Barcelona 1-3. Suarez a marcat două goluri de generic. FC Porto - Bayern Munchen 3-1. Guardiola, ruinat de gafele defensivei
  • Publicat:
  • Actualizat:

PSG – Barcelona 1-3 (Mathieu aut. 82 / Neymar 19, Suarez 67, 79)

  • PSG: Sirigu – Van der Wiel, Thiago Silva (David Luiz 21), Marquinhos, Maxwell –   Cabaye, Rabiot (Lucas Moura 65), Matuidi –  Pastore, Cavani, Lavezzi
     
  • Barcelona: Ter Stegen –  Montoya (Adriano 82),   Piqué, Mascherano, Jordi Alba –  Rakitic (Mathieu 74), Busquets, Iniesta (Xavi 53) –   Messi, Suárez, Neymar.

FC Porto – Bayern Munchen 3-1 (Quaresma pen. 3, 10, J. Martinez 65  / Thiago Alcantara 28)

  • FC Porto: Fabiano –  Danilo, Maicon, Martins Indi,   Alex Sandro –   Casemiro, Herrera, Oliver – Quaresma (Evandro 84), Martinez, Brahimi (Hernani 79)
     
  • Bayern Munchen:   Neuer – Rafinha, Boateng, Dante,   Bernat – Alonso (Badstuber 74),   Lahm, Thiago – Müller, Lewandowski, Gotze (  Rode 56)

23:35 S-au terminat meciurile din Portugalia și Franța. Pe Dragao, gazdele s-au impus cu 3-1, după dubla lui Quaresma și golul lui Jackson Martinez și reușita lui Thiago Alcantara, care a redus din diferență în minutul 28. FC Porto ia astfel o opțiune serioasă la calificarea în penultimul act al competiției, iar Guardiola rămâne cu mari semne de întrebare cu privire la linia defensivă.

La Paris, Barcelona a condus la pauză cu 1-0, după golul lui Neymar. Partea a doua i-a aparținut lui Suarez, care a înscris două goluri senzaționale. Autogolul lui Mathieu a stabilit scorul final, 3-1 pentru catalani, care devin mari favoriți în perspectiva duelului de pe Camp Nou.


23:32 Cam așa poate fi descrisă cel mai bine prestația lui David Luiz din această seară.


23:28 Al doilea gol marcat de Luis Suarez contra lui PSG este al 400-lea al Barcelonei în Liga Campionilor.


23:26 GOOOOOOOOOOOL PSG (AUTOGOL MATHIEU). Francezii reacționează imediat după reușita lui Suarez și reduc din diferență. Van der Wiel șutează de la distanță, iar Mathieu, introdus pe teren în locul lui Rakitic, deviază mingea în propria poartă.


23:23 GOOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (LUIS SUAREZ). Fostul atacant de la Liverpool lovește din nou. La fel de frumos și după un nou dribling de excepție în fața lui David Luiz. Vârful Barcelonei l-a ridiculizat pur și simplu pe fundașul brazilian, a scăpat singur cu Sirigu și a șutat în vinclul porții italianului. E 3-0 pentru Barcelona, iar calificarea pare jucată încă din prima manșă.


23:11 GOOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (LUIS SUAREZ). Uruguayanul marchează unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei ediții a Ligii Campionilor. Pornește din banda dreaptă, îl ridiculizează pe David Luiz, trece apoi de Marquinhos și Van der Wiel și, în cele din urmă, îl învinge pe Sirigu.


23:08 GOOOOOOOOOOOOOOL FC PORTO (JACKSON MARTINEZ). Defensiva îl trădează din nou pe Guardiola. E rândul lui Jerome Boateng să gafeze, după ce Xabi Alonso și Dante au pe conștiință primul gol, iar Jackson Martinez, scăpat singur cu Neuer, driblează cu calm și trimite mingea în poarta goală. E 3-1 pentru gazde, scor la care au șanse mari la calificarea în semifinalele competiției.

Atacantul columbian ajunge la șase reușite în șapte meciuri în acest sezon de Liga Campionilor.


23:03 Xavi a intrat pe teren în minutul 53 al partidei de la Paris, în locul accidentatului Iniesta, și ia astfel parte pentru a 169-a oară la un meci din cupele europene, depășindu-l pe legendarul Paolo Maldini, cu care era la egalitate până astăzi.


22:54 PSG începe bine repriza secundă. Mai întâi Pastore, apoi Rabiot șutează de la distanță, dar de fiecare dată Ter Stegen e atent și reține.


22:50 Pentru a ne da seama cât de slabă a fost prima repriză pentru Bayern e de ajuns să spunem că un singur jucător de la Porto, Brahimi, a reușit șase driblinguri, cu două mai mult decât toți elevii lui Guardiola.


22:49 S-au reluat partidele de pe cele două stadioane. Niciun nume nou în cele patru echipe.


22:44 Poza de mai jos datează din 1996, când Barcelona câștiga Cupa Regelui Spaniei. Printre componenții echipei se numărau toți cei patru antrenori din această seară: Julen Lopetegui (FC Porto), Pep Guardiola (Bayern), Luis Enrique (Barcelona) și Laurent Blanc (PSG).


22:42 Statistica e de partea catalanilor. Barcelona a pierdut un singur meci dintre ultimele 65 în care a condus la pauză. Performera e Arsenal, care a întors scorul în 2011.


22:32 Pauză pe Dragao și Parc des Princes. Barcelona conduce în capitala Franței, grație golului înscris de Neymar, în timp ce Porto are un avantaj de un gol în fața Bayern-ului, datorită dublei reușite de Ricardo Quaresma în primele 10 minute ale partidei. Pentru bavarezi a marcat Thiago Alcantara, care a redus din diferență în minutul 28.

Ne recitim peste aproximativ 15 minute.


22:29 Porto poate marca pentru a treia oară într-o singură repriză. Același Quaresma, cel mai bun fotbalist al primelor 45 de minute, a centrat din lovitură liberă, dar lovitura de cap trimisă de Casemiro, mijlocașul defensiv împrumutat de la Real Madrid, a trecut peste poarta lui Neuer.


22:14 GOOOOOOOOOOOL BAYERN (THIAGO ALCANTARA). Bavarezii revin în joc și în cărțile calificării grație mijlocașului revenit pe teren după o perioadă foarte lungă în care a fost măcinat de accidentări. Boateng a centrat din flancul drept, Gotze a sărit peste minge, iar ibericul a îndeplinit o simplă formalitate.


22:11 Nu degeaba Messi e considerat de multe voci ale fotbalului mondial cel mai bun jucător al planetei. Prin pasa decisivă oferită lui Neymar a ajuns la 70 de reușite în care a fost implicat în acest sezon: 45 de goluri și 25 de assist-uri.


22:10 Veștile proaste continuă pentru Blanc. Imediat după primirea golului Thiago Silva a ieșit accidentat. A intrat David Luiz, un alt jucător cu probleme fizice înaintea meciului.


22:06 GOOOOOOOOOOOOL BARCELONA (NEYMAR). Am vrut o seară spectaculoasă și iată că o avem. Barcelona deschide scorul pe Parc des Princes, după o acțiune construită de Messi și finalzată de Neymar. Brazilianul a profitat de greșeala lui Van der Wiel, a scăpat singur cu Sirigu și a finalizat calm, la colțul lung.


22:03 Porto are un start de meci incredibil. Quaresma e într-o formă foarte bună, iar fanii din tribune sunt cu siguranță mulțumiți. E adevărat că și ei și-au făcut datoria din plin față de echipă. Priviți ce coregrafie frumoasă au realizat.


22:00 Bară Messi! La capătiș a 14 minute liniștite, starul argentinian iese pentru prima dată la rampă. Primelte mingea de la Suarez și șutează de la marginea careului, cu piciorul stâng, dar execuția sa întâlnește bara porții lui Sirigu.


21:56 GOOOOOOOOOOOL FC PORTO (QUARESMA). Fundașii lui Guardiola sunt de nerecunoscut. Dante face și el o gafă de proporții, iar Quaresma scapă singur spre poarta lui Neuer și nu ratează. Este 2-0 pentru gazde după primele 10 minute de joc. Guardiola trebuie să gândească ceva. Rapid.


21:50 GOOOOOOOOOOOL FC PORTO (QUARESMA). Portughezii încep cum nu se poate mai bine meciul și conduc după doar trei minute de joc. Quaresma a transformat sigur lovitura de pedeapsă obținută de Jackson Martinez, iar problemele lui Guardiola devin și mai mari.

Mai există o discuție. Dacă Neuer merita eliminat la faza penalty-ului, când a faultat din poziție de ultim apărător. Eu zic că trebuia trimis mai repede la cabine.


21:47 Au început meciurile. Penalty pentru FC Porto după doar un minut de joc. Xabi Alonso greșește grav, Jackson Martinez îl deposedează, iar Neuer nu-l poate opri decât prin fault.


21:38 O imagine superbă de pe același stadion al lui PSG. Terenul e pregătit, fanii sunt gata, noi la fel. Nu ne rămâne decât să sperăm că spectacolul nu ne va ocoli.


21:20 Parc des Princes cu 25 de minute înaintea începerii meciului.


21:11 Așa arată o comparație a jucătorilor care vor asigura spectacolul în PSG – Barcelona. Fără Veratti, Ibrahimovic și Lucas Moura, greul în ofensiva pariziană va cădea pe umerii lui Cavani, care va fi ajutat din cele două benzi de Pastore și Lavezzi.


21:00 Știrea zilei în fotbalul european îl are ca protagonist pe Jurgen Klopp, care a anuțat că se va despărți de Borussia Dortmund la finalul acestui sezon. Fostă finalistă a competiției cu două sezoane în urmă, când era învinsă de Bayern, Borussia a pierdut în fața lui Juventus în optimile de finală ale actualei ediții. Puteți citi mai jos despre plecarea lui Klopp.


20:56 PSG – Barcelona e meciul echipelor care plătesc unele dintre cele mai mari salarii din fotbalul mondial. Mai jos un grafic interesant în acest sens.


20:39 Echipele de la meciul Porto – Bayern.

FC Porto: Fabiano – Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro – Casemiro, Herrera, Oliver – Quaresma, Martinez, Brahimi

Bayern Munchen: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Bernat – Alonso, Lahm, Thiago – Götze – Müller, Lewandowski


20:34 Au apărut echipele de start trimise în teren de Laurent Blanc și Luis Enrique pentru meciul de pe Parc des Princes.

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Thiago Silva (C), Marquinhos, Maxwell – Cabaye, Rabiot, Matuidi –  Pastore, Lavezzi, Cavani.

Barcelona: Ter Stegen –  Montoya, Piqué, Mascherano, Jordi Alba –  Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.


20:30 Porto are avantajul terenului propriu și pe cel al numeroaselor absențe din echipa lui Bayern, dar și Guardiola are un as în mânecă. Este vorba despre Thomas Muller, neamțul campion mondial în 2014, care în ultimele cinci meciuri din Liga Campionilor a marcat de tot atâtea ori și a oferit o pasă decisivă.


20:20 Trecem puțin la meciul de pe Dragao. Guardiola are probleme mari de lot înaintea meciului cu FC Porto. Bayern se va putea pe doar 14 jucători apți de joc, dar, chiar și ala, valoarea fotbaliștilor face ca antrenorul spaniol să poată alinia un prim 11 valoros. Vorbind despre portughezi, aceștia au o serie impresionantă pe teren propriu în Liga Campionilor. N-au pierdut de nouă meciuri, în care au marcat de 20 de ori și au primit doar cinci goluri.


20:14 PSG – Barcelona sau Barcelona – PSG tinde să devină un clasic al ultimilor ani în fotbalul european. Cele două echipe s-au întâlnit de cinci ori în decursul ultimelor două sezoane, iar în această ediție a Ligii Campionilor au stat față în față deja de două ori, în faza grupelor. Francezii s-au impus pe teren propriu, scor 3-2, în timp ce echipa antrenată de Luis Enrique s-a revanșat în retur, când a câștigat cu 3-1. Mai jos, o statistică interesantă a meciurilor dintre cele două echipe în cea mai importantă competiție intercluburi a lumii.


20:09 Laurent Blanc nu se va putea baza contra Barcelonei pe cinci jucători titulari. Evident, cea mai importantă absență este cea a lui Zlatan Ibrahimovic, starul suedez suspendat după cartonașul roșu încasat ăn returul optimilor de finală cu Chelsea. Există și vești bune, însă, pentru francezi. N-au pierdut niciodată în acest sezon în partidele în care Ibra nu s-a aflat în primul 11. Și au fost 17 astfel de cazuri. Deloc puține, as zice.


20:03 Salut! Ne recitim după ce aseară am urmărit împreună Atletico – Real 0-0 și Juve – Monaco 1-0, două meciuri care au oferit puțin spectacol și un singur gol, marcat de Vidal după un penalty controversat. Astăzi avem în program manșa tur a partidelor dintre PSG și Barcelona, respectiv FC Porto și Bayern, unele care, sper eu, vor oferi mai multe goluri decât meciurile de marți seară.


A doua seară din sferturile UEFA Champions League propune două partide care cel puțin la prima vedere promit să ofere mai mult spectacol decât au făcut-o Atletico – Real și Juventus – AS Monaco. PSG – Barcelona și FC Porto – Bayern Munchen sunt confruntările din această seară.

PSG și Barcelona se întâlnesc pentru a cincea oară în ultimele două sezoane și pentru a treia oară în acest sezon al Ligii Campionilor, diseară, pe Parc des Princes (ora 21:45, Digi 1). Fără cinci titulari, PSG caută o nouă performanță bună în fața echipei catalane, care vine după un 2-2 neașteptat la Sevilla.

Duelul dintre PSG și Barcelona are toate șansele să se transforme într-un Clasic al Ligii Campionilor. Sau, în opinia unora, un adevărat Cashico, pentru că atât echipa pariziană, cât și cea catalană, au legături strânse cu statul qatarez. Parizienii sunt controlați de Qatar Sports Investments (QSI), în timp ce pe tricourile Barcei stă scris mândru Qatar Airways. Însă similitudinile se opresc, oarecum, aici. Pentru că PSG nu ar fi fost nicăieri dacă QSI n-ar fi investit serios în ultimii ani. Iar ambițiile sunt mari. O victorie în fața Barcelonei, o eliminare a catalanilor ar confirma evoluția fulminantă a parizienilor, care au eliminat-o surprinzător pe Chelsea în turul precedent.

Cinci titulari, pe bară la PSG

Iar Messi, marcator în trei din cele patru meciuri jucate între cele două echipe în ultimele două sezoane, are toate șansele să înscrie și în această seară. Pentru că PSG pare o echipă cu adevărat ruptă, din cauza unor accidentări și a suspendărilor după calificarea cu Chelsea. Revelația Aurier nu va juca în banda dreaptă a defensivei pariziene, în timp ce Marco Verratti, unul dintre cei mai importanți mijlocași, și Ibrahimovic sunt suspendați. Thiago Motta și David Luiz au fost incluși în lotul lui Laurent Blanc, dar șansele ca ei să evolueze vreun minut în această seară sunt minime.

Echipele probabile:

  • PSG: Sirigu – van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell – Cabaye, Rabiot, Matuidi – Pastore, Cavani, Lavezzi
  • Barcelona: Ter Stegen – Montoya, Mascherano, Pique, Jordi Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

FC Porto – Bayern Munchen părea în urmă cu câteva zile o confruntare cu un singur câștigător. În lumina ultimelor evenimente însă meciul de pe Dragao pare o partidă extrem de echilibrată.

Pep Guardiola se confruntă cu probleme serioase de lot, Bayern având la ora jocului o listă interminabilă de accidentați. Ribery, Robben, Alaba, Schweinsteiger și Javi Martinez sunt indisponibili pentru meciul de miercuri seară. Lor li s-ar mai putea adăuga și Thiago care a revenit după o accidentare, însă a părăsit terenul la meciul cu Eintracht Frankfurt cu serioase probleme.

„Celor de la Porto le lipsesc câteva degete de la o mână, nouă ne lipsesc ambele mâini. E o chestiune de adaptare, suntem oarecum obișnuiți. În ultimele săptămâni am avut parte de foarte multe accidentări, dar este o situație pe care o tot întâlnim de doi ani”, a declarat Pep Guardiola înaintea meciului.

Cele „două degete” lipsă ale lui Porto de care vorbea Guardiola sunt Tello și Marcano; primul este accidentat, iar al doilea este suspendat. Porto ar mai putea fi privată și de aportul lui Jackson Martinez care este incert pentru meciul cu Bayern.

Echipe probabile:

  • FC Porto: Fabiano – Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro – Casemiro, Herrera, Oliver Torress – Quaresma, Brahimi, Aboubakar
  • Bayern Munchen: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Bernat – Xabi Alonso, Lahm – Muller, Thiago, Goetze – Lewandowski

PSG – Barcelona și FC Porto – Bayern Munchen se vor disputa cu începere de la ora 21:45.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…