Bayern Munchen va primi 45 de milioane de euro pentru participarea în LC

15 apr 2009 13 afişări Liga Campionilor
Bayern Munchen va primi 45 de milioane de euro pentru participarea în LC

Potrivit L'Equipe, gruparea Bayern Munchen, eliminată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor de FC Barcelona, va obţine cel puţin 45 milioane de euro din prime de participare şi drepturi de televizare graţie campaniei sale europene.

Pentru accederea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Bayern Munchen va primi de la UEFA 12,1 milioane de euro. În plus, gruparea germană va primi aproximativ 20 de milioane de euro, reprezentând repartiţia sa din drepturile TV, şi 13 milioane de euro, în funcţie de audienţele realizate la meciurile disputate în această competiţie.

Veniturile obţinute din vânzarea biletelor la meciurile disputate pe arena proprie, Allianz-Arena, nu sunt incluse în această cifră.

Bayern Munchen ar putea investi această sumă în transferuri de jucători. "Trebuie să analizăm lotul şi să-l îmbunătăţim în vederea viitorului sezon competiţional, dacă dorim să depăşim faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor", a declarat antrenorul Jurgen Klinsmann.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.