Atât de greu de judecat! Porumboiu şi Balaj, scandal după penalty-ul controversat primit de Real: "Nu se dă niciodată" vs. "Decizia e corectă". Insinuări în direct: "Nu critică UEFA pentru că vrea să fie observator acolo!"

12 apr 2018 39276 afişări Liga Campionilor
Atât de greu de judecat! Porumboiu şi Balaj, scandal după penalty-ul controversat primit de Real: "Nu se dă niciodată" vs. "Decizia e corectă". Insinuări în direct: "Nu critică UEFA pentru că vrea să fie observator acolo!"

Fostul aribtru şi finanţator de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, l-a criticat dur pe arbitrul Michael Oliver pentru decizia luată în ultimele secunde ale meciului Real Madrid - Juventus, când a ales să dicteze lovitură de pedepasă la un duel între Benatia şi Lucas Vazquez. La puţin timp, Porumboiu a fost contrazis de Cristi Balaj, fostul central considerând că lovitura de la 11 metri e corect acordată.

"Nu se dă niciodată penalty la această fază! Trebuie să fie clar, ca lumina zilei, ca să dai penalty. Atacantul Realului s-a aruncat înainte să fie atins. După s-a repezit să dea cartonaş roşu... Nu e posibil să faci aşa ceva, la nivelul ăsta. A fost distrus mitul arbitrilor englezi, care nu fluieră orice. E greu de crezut că s-a întâmplat asta. Ar fi o imprudenţă a apărătorului, dar nu se poate acorda penalty. Poate cu lupa să se vadă ceva... Aşa arbitru, aşa observator (n.r observatorul meciului a fost Alexandru Deaconu, vicepreşedintele CCA). După părerea mea nu este 11 metri! La baschet era fault, la fotbal niciodată. Depinde cine îl ţine în braţe la UEFA, nici acolo nu-i mânăstire de maici. Şi acolo e destulă corupţie", a spus Adrian Porumboiu, pentru Telekom Sport.

Apoi, a venit rândul lui Cristi Balaj să fie întrebat despre cea mai controversată fază a meciului. Şi, surpriză, Balaj consideră că Oliver a fost acoperit de regulament: "Decizia de penalty trebuie acordată! Atacantul e în faţa porţii, iar în momentul în care doreşte să lovească mingea este dezechilibrat de apărător, care vine în viteză, astfel că decizia corectă este lovitură de pedeapsă. Este o nelgijenţă, cea mai simplă formă de fault. Dacă Buffon a fost eliminat, probabil că i-a adresat injurii arbitrului. Dacă această fază ar fi avut loc în minutul 5, sau în minutul 10, nu ar mai fi existat aceste discuţii. Este trist că apar astfel de situaţii, dar arbitrul a trebuit să ia o decizie. Avea numai două variante, să dea penalty, sau să nu dea penalty. Nu putem vorbi despre o greşeală imensă a arbitrului, dacă nu acordă penalty, pentru că a fost o neglijenţă", a opinat Balaj.

Iar părerea lui Balaj l-a făcut pe Porumboiu să ceară să intre din nou prin telefon şi să-l acuze pe fostul arbitru din Baia Mare că nu e obiectiv atunci când judecă faza. De ce? Pentru că, susţine Porumboiu, Balaj ar "vâna" un post de observator la UEFA: "Dacă îmi arată şi mie o mână pe jucător, doar atunci vorbim despre neglijenţă! Nu doar aşa, clişee...să audă cei de la UEFA că cineva care vrea să fie observator în viitor a vorbit urât despre o fază. Dacă critici un arbitru la nivel de UEFA, află UEFA şi lor nu le plac astfel de lucruri...", a completat Porumboiu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.