Istoria urâtă a fotbalului. Fotbalişti de clasă, gesturi de maidan. Cele mai celebre cazuri în care cei mai iubiţi jucători şi-au pierdut cumpătul

20 sep 2018 1830 afişări Fotbal Extern
Istoria urâtă a fotbalului. Fotbalişti de clasă, gesturi de maidan. Cele mai celebre cazuri în care cei mai iubiţi jucători şi-au pierdut cumpătul
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA
Sportul rege are din păcate şi momentele sale urâte, acţiuni care sub nicio formă nu ar trebui să aibă loc pe terenul de fotbal, dar care, dintr-un motiv sau altul, nu se opresc şi probabil nici nu se vor opri.
 
În indelungata istorie a fotbalului, am avut parte de multe incidente nesportive, unele dea dreptul înjositoare. Probabil cel mai urat gest pe care un fotbalist, până la urmă orice om, îl poate face, este acela de a scuipa o persoană. 
 
Cea mai recentă întâmplare a avut loc chiar weekend-ul trecut, în meciul Juventus - Sassuolo, când într-un exces de furie, al cărui motiv nu a fost încă dezvăluit de Douglas Costa, şi-a scuipat adversarul fără nicio reţinere. Evident, gestul său a avut repercusiuni, primind o amendă uriaşă din partea clubui său, de 100.000 €, dar şi o suspendare drastică din partea Federaţiei Italiene de Fotbal, de 5 etape.
 
Aşa cum am menţionat mai sus, din păcate, cazul lui Douglas Costa nu este singular, în trecut jucători imenşi precum Rijkaard, Patrick Vieira sau Totti pur şi simplu şi-au pierdut capul.
 
Iată mai jos cele mai urâte gesturi din istoria fotbalului:
 
  1. Frank Rijkaard, Olanda vs Germania, 1990​

La Cupa Mondială găzduită de Italia, în 1990, unul dintre cele mai celebre cazuri de acest gen îl are în rolul principal pe faimosul olandez Frank Rijkaard. După un tackle efectuat de olandez asupra lui Voller, Rijkaard şi-a vărsat frustrarea pe adversarul său în cel mai urât mod posibil

Sursă: Reddit

       2. Patrick Vieira, West Ham vs Arsenal, 1999         

Patrick Vieira şi-a pierdut cumpătul după ce a fost eliminat de către arbitru, având o disputa apoi mai intensă cu Neil Ruddock, deznodământul aducându-i în final lui Vieira o amendă de 30.000 de lire.

Sursă: Gool FM

       3. Francesco Totti, Italia vs Danemarca, 2004

Chiar şi cei mai iubiţi şi apreciaţi jucători îşi pierd uneori cumpătul. Este şi cazul lui Francesco Totti, legenda echipei AS Roma, care, la Euro 2004, a decis că Christian Poulsen este ţinta perfectă pentru a-şi vărsa nervii.

Sursă: HuffPost

        4. Cristiano Ronaldo, Derby vs Manchester United, 2009

Nu contează că este unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, până şi Cristiano Ronaldo a avut un gest mizerabil la adresa unui adversar, Robbie Savage, chiar înainte de a pleca la Real Madrid, unde a scris istorie. Poate este o surpriză apariţia lui Ronaldo în acest top, dar ştim că uneori acesta îşi pierde cumpătul, ultimul exemplu fiind chiar eliminarea de miercuri seară, din meciul cu Valencia, după ce şi-a tras adversarul de păr

Sursă: Telegraph

        5.Lionel Messi, Malaga vs Barcelona, 2008

Aici putem vorbi despre o adevărată surpriză, faptul ca Lionel Messi, cel mai iubit fotbalist de pe planetă, a putut avea un asemenea gest. Într-adevăr, când avea doar 21 de ani, însă gestul său nu poate fi şters cu buretele, indiferent de vârstă sau nume. Spre bucuria noastră, a reuşit să scrie istorie şi să ne încânte cu golurile şi talentul său, chiar dacă într-un duel cu Malaga, a avut cel puţin intenţia de a-l scuipa pe Duda.

Sursă: Youtube

Avem şi noi cazul nostru, în care, din păcate, un jucător român a fost scuipat pe teren. Este vorba despre binecunoscutul conflict dintre Adrian Mutu şi Mihajlovic, într-un duel Lazio-Chelsea. Conform spuselor lui Mutu, se pare că Mihajlovic era doar ”nervos” pe jucătorul român, fiindcă Adrian ar fi răspuns ironic la ameninţările croatului.


Articol scris de Alexandru MONE

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.