VIDEO "Revoluţia Franceză"! Cantona se implică în rezolvarea crizei! Vezi ce soluţie INCREDIBILĂ propune!

21 nov 2010 20 afişări International
VIDEO "Revoluţia Franceză"! Cantona se implică în rezolvarea crizei! Vezi ce soluţie INCREDIBILĂ propune! no title

Pentru cei care încă nu ştiau, Eric Cantona a rămas acelaşirebel care oferea faze memorabile pe când încânta publicul diniarbă. Acum, fostul mare jucător al lui Manchester United vrea sădeclanşeze o adevărată revoluţie, ca reacţie la criza financiarăcare a zguduit lumea. Cantona propune o formă inedită de proteste,care ar putea avea un impact mult mai mare decât grevele.

Într-un interviu acordat celor de la Presse Ocean, francezul vinecu o soluţie prin care oamenii de rând ar putea fi luaţi mai multîn seamă de bănci, principalele instrumente care controleazăeconomia mondială. Mai exact, Cantona propune ca cetăţenii statelorlovite de criză să-şi extragă în masă banii depuşi în bănci, ceeace ar duce automat la un impas al instituţiilor financiare:"Trebuie să ne apărăm motivele. Nu trebuie să ieşim cuarmele în mână şi să începem să ucidem, pentru a începe orevoluţie, acest lucru este foarte uşor de făcut în zilelenoastre.

Un sistem este condus de bănci şi noi trebuie să facemîn aşa fel încât sistemul să nu mai înceapă cu băncile. Să zicemînsă că trei milioane de oameni pe străzi, care merg spre băncipentru a-şi extrage banii. Acestea vor intra în colaps. Treimilioane, 10 milioane de oameni şi băncile vor intra în impas. Oadevărată revoluţie. Trebuie să mergem la bancă. Nu este deloccomplicat. Fără arme, fără sânge sau lucruri de genul ăsta. Dupăaceasta, băncile ne vor asculta altfel".

Occidentalilor nu le-a luat însă prea mult să recepţioneze mesajultransmis de Cantona. Deja în Franţa se pregătesc acest gen deproteste, însă şi cetăţenii altor state se gândesc la asemeneamăsuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.