UTA și-a luat atacant muntenegrean, dar își marginalizează golgheterul: „Otele a refuzat cea mai bună ofertă din istoria clubului!”

Redactor:
Călin Mnerie
UTA și-a luat atacant muntenegrean, dar își marginalizează golgheterul: „Otele a refuzat cea mai bună ofertă din istoria clubului!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Așa cum Prosport v-a informat în prima parte a zilei, UTA a bătut palma atacantul muntenegrean, Stefan Milosevic.

Fotbalistul de 26 de ani și 1,90 metri a fost prezentat de team-managerul Sorin Botiș, în cadrul unei conferințe de presă organizată de gruparea arădeană înainte de primul antrenament al anului condus de Laszlo Balint și colegii săi pe terenul „ICRTI”. De mâine, „roș-albii” zboară în Antalya, iar în lotul de cantonament se află și Milosevic.

Campion al Letoniei și câștigător al Cupei în Muntenegru

Acesta și-a început cariera la Buducnost, după care a evoluat la alte patru echipe în Muntenegru: Rudar, Lovcen, Kom şi Iskra. În ianuarie 2019, Stefan Milosevic s-a transferat la Beveren, în Belgia, iar în septembrie 2020 a plecat sub formă împrumut la Riga, în Letonia. În vara lui 2021 s-a transferat definitiv la Kiryat Shmona, în Israel, pentru suma de 400 de mii de euro, dar în februarie 2022 a revenit în țara natală, la Buducnost, formație cu care a obținutu locul 2.

Cotat la 350 de mii de euro, are şi două selecṭii la naṭionala mare a Muntenegrului, ambele în amicale, disputate în vara lui 2021. A jucat pentru Muntenegru şi la U17, U19 şi U21. În total în carieră are 70 de goluri şi 10 pase decisive în 226 meciuri. În actualul sezon, a marcat 5 goluri în 21 de partide. Milosevic a jucat cu Vukcevic o repriză la naționala Muntenegrului și a fiost coleg la Shmona cu Willie Barbosa, fără – însă – să apară pe gazon împreună în vreun meci oficial. Milosevic a câștigat și două trofee în carieră, un titlu cu Riga, în Letonia, în anul 2020, când a fost coleg cu ex. utistul Roger și o cupă a Muntenegrului, în 2016, cu Rudar.

„Marko Vukcevic mi-a mai spus că oamenii din oraș sunt nebuni după fotbal”

În ziua în care a semnat cu UTA până în vara lui 2024, cu opțiune de prelungire a contractului pe încă un an, Stefan Milosevic nu s-a întâlnit la Arad cu Marko Vukcevic. Fundașul arădenilor are o infecție des întâlnită la copii („gură-mană-picior”) și va rata startul cantonamentului din Antalya. Însă, Milosevic a recunoscut că recomandarea conaționalului său a fost importantă.

„Am vorbit cu Marko acum câteva zile, este prietenul meu și am jucat împreună la echipa națională. Mi-a spus că UTA este unul dintre cele mai importante cluburi din România, cu șase titluri și două cupe. Mi-a mai spus că oamenii din oraș sunt nebuni după fotbal, sunt fanatici, sunt foarte fericit că am ajuns aici. Sunt un jucător care marchează goluri, sunt bun din punct de vedere fizic, pot să înscriu cu ambele picioare, dar și cu capul. Sunt la un nivel ridicat și din punct de vedere tehnic, așadar cred că pot oferi mult acestei echipe. Sunt un număr 9 clasic, nu joc pe vreun alt post”, a spus „vârful” muntenegrean la startul aventurii sale la Arad.

Nu-l sperie concurența cu Keseru și Postolachi

Milosevic îi are concurenți pe post pe fostul internațional român Claudiu Keseru, dar și pe internaționalul basarabean, Virgiliu Postolachi.

„Am auzit de Keșeru, știu că e un jucător important în România, care a jucat la mai multe cluburi mari. Pe Postolachi îl cunosc din Belgia, când jucam eu acolo el evolua la Mouscron. Nu îi cunosc personal, dar am auzit de ei. Pentru orice jucător concurența este importantă, ei mă vor ajuta să devin mai bun, iar eu voi face același lucru pentru ei. E bine că există concurență, cel mai bun va juca”, a mai afirmat ultima achiziție a arădenilor.

Atacantul muntenegrean se afla în vederile lui Laszlo Balint pentru un transfer la UTA încă de acum doi ani, când era coechipier cu Roger Junio la Riga, dar atunci belgienii de la Beveren cereau bani în contul transferului său. De altfel, în vara lui 2021 au și obținut 400 de mii de euro de la israelienii de la Ironi Kiryat Shmona în schimbul său.

Otele nu și-a prelungit contractul cu UTA și: „E pe lista de transferuri”

UTA și-a făcut lotul pe care-l va deplasa în cantonamentul din Antalya, iar din el nu fac parte mijlocașii de bandă stânga, Philip Otele și Wesley Jobello. Nigerianul a refuzat prelungirea contractului cu arădenii și nu mai este considerat conectat la ceea ce are de făcut în „alb-roșu” în ultimele 6 luni de contract, în timp ce francezul nu face parte din planurile tehnico-tactice ale lui Laszlo Balint.

Team-managerul Sorin Botiș a încercat să facă o radiografie cât mai fidelă a „cazului Otele”, unul care – orice s-ar spune – agită puțin apele la UTA. Până la urmă, vorbim despre golgheterul la zi al arădenilor în Superligă, cu 5 reușite, fotbalist de 23 de ani cotat la 750 de mii de euro pe transfermarkt, de care Laszlo Balint a decis să se dispenseze după ce chiar el a avut discuții fără rezultat privind încrederea în proiectul de la Arad. Și asta în condițiile în care, nigerianul ar fi urmat să câștige, conform unor informații, 14 mii de euro la UTA începând din luna iulie a acestui an.

„Otele este un jucător foarte important pentru noi, de viitor, cu care nu am reușit să ajungem la o înțelegere privind semnarea unui nou contract. Pe parcursul ultimelor două luni de zile i-am înaintat mai multe oferte, una dintre ele fiind cea mai bună din istoria clubului, dar tot nu am ajuns la un acord. Otele este, încă, jucătorul UTA-ei, a intrat în ultimele șase luni de contract, dar nu am primit niciun răspuns la oferta înaintată, semn că nu a acceptat-o. Am discutat cu el, eu îl consider un prieten, i-am spus să se mai gândească, deoarece UTA este clubul care i-a pus la dispoziție toate condițiile pentru a se dezvolta. Personal, îmi doresc să revină, dar în acest moment Otele e pe lista de transferuri și așteptăm eventuale oferte pentru el. Atât noi, cât și stafful tehnic considerăm că e important ca jucătorii care vin și se pregătesc să fie conectați la interesele clubului, nu la cele individuale. Nu de alta, dar se neglijează, astfel, obiectivele clubului”, a menționat Sorin Botiș.

Ca să poată înregistra noile transferuri, până azi cele ale lui brazilianului Willie Barbosa și a muntenegreanului Stefan Milosevic, UTA are de achitat aproximativ 50 de mii de euro în contul lituanienilor de la Kauno Zalgiris, reprezentând chiar grila de formare a lui lui Philip Otele.

25 de jucători pleacă în Antalya, criză la nivelul fundașilor dreapta

În lumina ultimelor evenimente, Laszlo Balint a optat pentru 25 de jucători care încep de mâine aventura în Turcia. Ademi și Matei și-au reziliat contractele pe cale amiabilă, iar Otele, Jobello, Maxim și Negoescu nu mai fac parte din planurile staffului tehnic. Nigerianul pentru că nu dorește să-și prelungească înțelegerea cu gruparea arădeană, iar ceilalți trei pentru că nu se ridică la pretențiile antrenorilor arădeni în acest moment. Nici Marko Vukcevic nu pleacă la Side, în Antalya și asta pentru că s-a ales cu o boală infecțiosă des întâlnită la copii („gură-mană-picior”), în timp ce sârbul de origine bosniacă, Milan Lazarevic (25 de ani) nu și-a rezolvat încă situația la Vojvodina și e greu de crezut că mai prinde charterul de Turcia.

Până una alta, e îmbucurător faptul că Andrei Chindriș și Erico da Silva par să fi depășit problemele de ordin medical și sunt apți să revină la antrenamente, în timp ce brazilianul Willie Barbosa nu a mai apucat să se antreneze cu noii colegi la Arad și asta pentru că a ajuns doar în jurul orei 15 la Budapesta și în cursul serii în orașul nostru. Așa cum vă informam zilele trecute, noutatea la capitolul juniori este Hunor Sarkozi, fundașul dreapta de 18 ani ani care a făcut un tur bun de campionat în Liga 3-a, la Progresul Pecica.

Lotul pentru cantonamentul din Antalya:

Dragoș Balauru, Florin Iacob, Haralambie Mociu – portari

Alexandru Benga, Andrei Chindriș, Erion Hoxhallari, Erico da Silva, Aly Abeid, Mihai Dobrescu, Marco Bota, Hunor Sarkozi – fundași

Idriz Batha, Paul Anton, Juan Cascini, Damian Isac, Rareș Pop, Raul Șteau, Desley Ubbink, Willie Barbosa, Albert Stahl, Fabiano Cibi – mijlocași

Claudiu Keșeru, Virgiliu Postolachi, Stefan Milosevic, Joseph Godwin – atacanți

De miercuri seara, stabilimentul de lux, „Star Resort”, din Side, va deveni gazda utiștilor până pe 14 ianuarie. Între antrenamente, multe dintre ele și cu caracter fizic, sunt programate și amicalele cu TSV 1860 Munchen (locul 6 în liga a III-a germană), pe 8 ianuarie, la Regnum (o localitate aflată la aproximativ 35 kilometri de Side) și Kyzylzhar (n.a. – locul 10 în Kazakhstan), pe 13 ianuarie, probabil în aceeași locație.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen