Roy Hodgson, desfiinţat de un fost colaborator al Barcelonei: "E exemplul perfect de antrenor englez needucat. Un dinozaur!" Cazul "Sterling" a declanşat scandalul

15 oct 2014 584 afişări International
Roy Hodgson, desfiinţat de un fost colaborator al Barcelonei: "E exemplul perfect de antrenor englez needucat. Un dinozaur!" Cazul "Sterling" a declanşat scandalul

Raymond Verheijen, fost secund al naţionalei Ţării Galilor şi fost component al staff-ului celor de la Barcelona, Chelsea, Manchester City sau al naţionalei Olandei, îl atacă dur pe selecţionerul naţionalei Angliei, în urma scandalului legat de „odihnirea” lui Raheem Sterling în partida cu Estonia.

„Selecţionerul Angliei s-a arătat din nou extrem de prost. Este exemplul perfect de antrenor englez needucat”, a scris Verheijen pe Twitter. Mai mult, olandezul îl atacă pe Hodgson şi din cauza criticilor adresate de acesta managerului celor de la Liverpool, Brendan Rogers: „E ruşinos să îl vezi pe un dinozaur ca Hodgson criticându-i metodele unui antrenor deschis la minte ca Rogers. Incompetenţa sa trebuie să fie frustrantă pentru manageri educaţi ca Brendan Rogers.”

Selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, s-a arătat nemulţumit de faptul că jucătorii lui Liverpool au avut pretenţia să aibă două zile de odihnă după meciuri, fiind obişnuiţi astfel de la echipa de club. „Nu cred că există dovezi medicale care să justifice aceste două zile de odihnă. Sunt convins că germanii, pe care îi admiraţi atât de mult, nu se odihnesc. Mă aştept de la jucătorii mei să nu aibă pretenţii la aceste două zile de odihnă.”, a declarat Hodgson. Referitor la această declaraţie, Verheijen explică în detaliu de ce un jucător ca Raheem Sterling ar trebui să aibă parte de un tratament diferit, datorită vârstei sale fragede. „Un jucător de 19 ani nu este ajuns la maturitate, acumulează mai multă oboseală şi are nevoie de mai mult timp de revenire. În al doilea rând, Sterling este un jucător exploziv, iar muşchii săi îşi revin mai greu. Dacă se acumulează oboseală în muşchi, sistemul nervos devine mai lent, iar asta poate cauza accidentări grave în timp.”

Raymond Verhijen a fost consultant pe teme medicale la mai multe cluburi mari din Europa (Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, Zenit Sankt-Petersburg şi Chelsea). De asemenea, acesta a fost secundul naţionalei Ţării Galilor din februarie 2011 până în luna noiemrbie a aceluiaşi an. Odată cu sinuciderea selecţionerului Gary Speed (27 noiembrie 2011), Verheijen a devenit interimar, funcţie deţinută până în februarie 2012.

Articol scris de Mihai Moacă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.