Obiectiv: Cupa Mondială! Brazilia a spulberat Spania, scor 3-0, și a câștigat a treia Cupă a Confederațiilor la rând

Obiectiv: Cupa Mondială! Brazilia a spulberat Spania, scor 3-0, și a câștigat a treia Cupă a Confederațiilor la rând
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cu mai puțin de un an rămas până la startul Cupei Mondiale, Brazilia a surprins lumea fotbalului! A câștigat aseară de o manieră categorică finala Cupei Confederațiilor, scor 3-0, contra Spaniei.


Neymar nu a putut fi oprit fundașii spanioli. A provocat două galbene (Ramos și Arbeloa) și un roșu (Pique)

*Brazilia a devenit astfel prima echipă din istorie care câștigă de trei ori consecutiv Cupa Confederațiilor
*În timp ce naționala „carioca” se impunea clar în fața Spaniei, mii de brazilieni se băteau cu poliția în afara stadionului
*Spania nu mai pierduse de 29 de meciuri oficiale, din iunie 2010, 0-1 cu Elveția la CM din Africa de Sud

De 27 de ani nu se mai întâlniseră Spania și Brazilia într-un meci oficial. Atunci, la CM 1986, naționala „carioca” reușea să se impună în fața ibericilor cu 1-0, printr-un gol marcat de Socrates. Anii au trecut, iar cele două echipe s-au îndreptat în direcții diferite. Brazilienii au căzut pe locul 22 în lume înaintea Cupei Confederațiilor, în timp ce ibericii au câștigat două Campionate Europene și o Cupă Mondială în ultimii cinci ani! Suficient cât să fie favoriți și în finala de azi-noapte de pe „Maracana”, un stadion mai gol ca altădată din cauza faptului că suporterii au ales să se dueleze cu forțele de ordine în cele mai mari proteste din ultimii 20 de ani din Brazilia.


Spaniolilor nu le-a venit să creadă că au evoluat atât de slab

Brazilia OK, Spania KO

Însă polii de putere au părut că se schimbă! Măcar pentru primele 20 de minute ale partidei! O greșeală flagrantă comisă de trio-ul Pique-Arbeloa-Casillas l-a lăsat singur în șase metri pe Fred, care nu a iertat! Era abia minutul 2, iar atacantul dorit de Manchester City a înscris al optulea gol în ultimele zece meciuri pentru naționala „carioca”. Au urmat un șut milimetric pe lângă poartă al lui Oscar (8) și un lob al lui Paulinho respins în transversală de Casillas (15). Și, peste toate, o posesie de 56% a Braziliei în prima parte a partidei! Mulți credeau că sud-americanii vor cădea fizic din cauza pressingului agresiv impus de Scolari, care a blocat tiki-taka spaniolă. Însă Neymar&co. nu au făcut-o. Arbeloa și Ramos au scăpat ca prin urechile acului de eliminări după faulturi grosolane, iar Casillas a salvat Spania după ce Fred l-a luat la țintă din 12 metri (40). Dar ibericii nu au scăpat!
Deși David Luiz s-a remarcat, scoțând senzațional de pe linia porții un șut al lui Pedro (43), golul a venit tot la poarta lui Casillas. O combinație rapidă între Oscar și Neymar i-a lăsat cu ochii în soare pe fundașii spanioli, iar noul star al Barcei și-a justificat cele 50 de milioane de euro plătite de catalani cu un șut puternic la colțul scurt (44). A fost al 15-lea în acest sezon pentru naționala „carioca”, record absolut, și al patrulea în cinci meciuri la Cupa Confederațiilor. Era 2-0, iar recordul Spaniei, de 29 de meciuri oficiale consecutive fără înfrângere, era în pericol!


Fred a fost golgheterul competiției, cu 5 goluri, la egalitate cu Torres

Ramos, penalty ratat. Pique, eliminat

Probabil că Scolari și-a adus aminte la pauză că în 2009, la ultima finală a Cupei Confederațiilor, Brazilia era condusă cu 2-0 la pauză de Statele Unite, dar a revenit și a câștigat cu 3-2. Și-a motivat elevii să nu se culce pe o ureche, în ciuda cântecelor fredonate de suporteri în tribune. Iar Fred l-a ascultat pe selecționer și a făcut 3-0 cu un șut în cross la doar trei minute după reluare! A fost primul meci în care Spania a încasat trei goluri în ultimii trei ani, ultima dată când s-a întâplat acest lucru fiind la un amical cu Portugalia, pierdut cu 0-4, în noiembrie 2010. Cu moralul la pământ, spaniolii au dat semne de viață în minutul 52, când Jesus Navas a fost agățat în careu de Marcelo. Degeaba însă! Sergio Ramos a ratat penalty-ul, trimițând pe lâmgă poartă. A fost al 10-lea penalty ratat de iberici în mandatul lui del Bosque din cele 22 de care a beneficiat! Adică un procentaj uriaș, de 46%! Eliminarea lui Pique, după un fault criminal la Neymar, nici nu a mai contat. Spania oricum era la pământ. Însă are timp un an să își revină. La fel cum brazilienii, care sunt primii care câștigă de trei ori la rând Cupa Confederațiilor, au aceeași perioadă pentru a-și consolida echipa pornind de la acest succes remarcabil, în fața uneia dintre cele mai bune echipe din istorie.

Brazilia – Spania 3-0 (Fred 2 și 48, Neymar 44)

Brazilia: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho (87 Hernanes) – Hulk (73 Jadson), Oscar, Neymar – Fred (80 Jo).
Selecționer: Luiz Felipe Scolari

Spania: Casillas – Arbeloa (46 Azpilicueta), Pique, Ramos, Jordi Alba – Busquets,  Xavi, Iniesta, Pedro, Torres, Mata (52 Jesus Navas).
Selecționer: Vicente del Bosque


Min.87: Ultima schimbare în echipa Braziliei. Intră Hernanes, iese Paulinho.

Min.86: Villa pune în pericol poarta lui Cesar cu un șut în forță din careul brazilian, dar portarul gazdelor respinge excelent.

Min.80: Jo îi ia locul lui Fred în naționala Braziliei.

Min.72: Hulk e înlocuit cu Jadson!

Min.67: Spania rămâne în 10! Pique e eliminat după ce l-a faultat dur pe Neymar în postură de ultim apărător.

Min.59: Spania face și utlima schimbare! Iese Torres, intră Villa.

Min.55: Ramos ratează lovitura de la 11 metri! A tras pe lângă poartă!

Min.54: Jesus Navas obține penalty, după ce a fost agățat în careu de Marcelo!

Min.52: A doua schimbare la Spania. Iese Mata, șters, intră Jesus Navas.

Min.48: Fred face 3-0 cu un șut în cross din 16 metri. Meciul e aproape terminat!

Min.46: A început partea secundă!

Min.46: Del Bosque schimbă! Îl introduce pe Azpilicueta în locul lui Arbeloa, simțind că fundașul dreapta are probleme mari în fața lui Neymar.

Min.45+2: Kuipers fluieră finalul reprizei! Brazilia a dominat clar și merită să conducă cu două goluri!

Min.44: Neymar face 2-0! Lansat în careu de Oscar, starul Barcei a marcat cu un șut superb la colțul scurt!

Min.40: Brazilia rămâne în avantaj grație lui David Luiz! Fundașul lui Chelsea a scos incredibil, de pe linia porții. un șut al lui Pedro!

Min.30: Neymar îl deschide perfect pe Fred, dar atacantul brazilian îl ia la țintă pe Casillas! Ocazie uriașă ratată după o pasă genială a lui Neymar!

Min.29: Neymar îi mișcă mingea lui Hulk, însă atacantul lui Zenit trage la un metru peste poartă

Min.28: Contraatac-fulger al Braziliei, care scapă în superioritate 4 contra 3 spre poarta lui Casillas. Oscar e doborât de Ramos, iar fundașul central al ibericilor primește galben. Brazilia are lovitură liberă periculoasă de la19-20 de metri.

Min.23: Lovitură liberă de la 35 de metri a Spaniei, Ramos execută mult pe lângă poartă.

Min.20: Iniesta șutează periculos de la 25 de metri, Julio Cesar reușește să respingă în corner

Min.16: Cu siguranță, brazilianul a exagerat căderea, dar Arbeloa îl agățase!

Min.15: Scandal între cele două echipe la mijlocul terenului! Neymar e agățat de Arbeloa din postură de ultim apărător, dar spaniolul primește doar galben! S-ar fi impus roșu la această fază!

Min.13: Încă o mare ocazie pentru brazilieni! Casillas scoate cu greu un șut lobat al lui Paulinho! Brazilienii domină clar partida.

Min.8: Brazilia trece pe lângă 2-0! Oscar șuteaza puțin pe lângă din 10 metri!

Min.2: Start furibund al Braziliei!! Fred deschide scorul după o bâlbâială în defensiva iberică între Pique și Arbeloa. E 1-0, iar „Maracana” a izbucnit în urale.

Min.1: Arbitrul Bjorn Kuipers a fluierat startul partidei


Cei doi selecționeri au anunțat echipele de start:

Brazilia: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Hernanes, Paulinho, Oscar – Hulk, Fred, Neymar.

Spania: Casillas – Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba – Busquets,  Xavi, Iniesta, Pedro, Torres, Mata.

Reprezentativa antrenată de Vicente Del Bosque dă însă în ultimul act peste selecționata țării gazdă, Brazilia, care își dorește la rându-i să marcheze printr-un succes revenirea în fruntea fotbalului mondial, acolo unde s-a aflat ani la rând. Sud-americanii au ajuns în finala de pe Maracana după un succes obținut în fața Uruguayului în minutele de final ale timpului regulamentar (2-1), în vreme ce spaniolii au transpirat până la loviturile de departjare în fața Italiei, astfel că este de așteptat ca Neymar și colegii lui să arate mai proaspeți în fața propriilor suporteri.

Ce va fi însă, puteți afla din comentariul partidei în format LIVE TEXT, de pe www.prosport.ro, cu începere de la ora 1:00. Meciul este live pe TVR 1.

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…