LIVE BLOG | Grupă infernală pentru România în preliminariile CM Rusia 2018. Ne duelăm cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 25 Jul. 2015, 20:25 Actualizat: 25 Jul. 2015, 20:26 International

19:42 ZONA EUROPA. România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru CM 2018. Din păcate, am picat într-o grupă foarte dificilă, cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia și Kazahstan.

Grupa A
Olanda
Franța
Suedia
Bulgaria
Belarus
Luxemburg

Grupa B
Portugalia
Elveția
Ungaria
Insulele Feroe
Letonia
Andorra

Grupa C
Germania
Cehia
Irlanda de Nord
Norvegia
Azerbaijan
San Marino

Grupa D
Țara Galilor
Austria
Serbia
Irlanda
Moldova
Georgia

Grupa E
România
Danemarca
Polonia
Muntenegru
Armenia
Kazahstan

Grupa F
Anglia
Slovacia
Scoția
Slovenia
Lituania
Malta

Grupa G
Spania
Italia
Albania
Israel
Macedonia
Liechtenstein

Grupa H
Belgia
Bosnia&Herzegovina
Grecia
Estonia
Cipru

Grupa I
Croația
Islanda
Ucraina
Turcia
Finlanda


19:41 Încep emoțiile pentru noi. Se vor trage la sorți grupele pentru preliminariile CM 2018, zona Europa. România este cap de serie și poate prinde o grupă ușoară. Europa va avea 14 locuri în CM 2018, 13 din preliminarii plus Rusia. Vor fi nouă grupe, 7 de șase echipe, două de 5 echipe. Primele clasate merg direct, cele mai bune opt locuri secunde merg la baraj pentru pozițiile rămase. Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda vor intra în grupe de 6. Primele echipe trase la sorți vor fi cele cu coeficientul cel mai mic, astfel că România printre ultimele adversarele.


19:20 ZONA AMERICII DE SUD. 10 naționale se vor lupta pentru patru locuri care duc direct la CM și unul la barajul cu reprezentanta Oceaniei. Cele 10 naționale vor intra într-o singură grupă și vor juca între ele. Primele patru clasate sunt calificate direct, locul cinci merge la baraj.

Tragerea la sorți a pozițiilor pentru fiecare națională. Argentina și Brazilia au primit din start pozițiile 4 și 5

1. Columbia
2. Chile
3. Paraguay
4. Argentina
5. Brazilia
6. Ecuador
7. Venezuela
8. Bolivia
9. Peru
10. Uruguay

Programul primelor meciuri:

Argentina – Ecuador
Columbia – Peru
Chile – Brazilia
Bolivia – Uruguay
Venezuela – Paraguay


19:11 ZONA OCEANIA. 11 naționale se bat pentru un loc la barajul intercontinental cu locul 5 din grupa Americii de Sud

Grupa A
Tahiti
Noua Caledonie
Câștigătoarea Rundei 1
Papua Noua Guinee

Grupa B
Noua Zeelandă
Insulele Solomon
Fiji
Vanuatu


18:54 ZONA CONCACAF. Aici 35 de naționale care se bat în cinci runde (s-au jucat deja două runde) pentru trei locuri care duc direct la Cupa Mondială. Al patrulea duce la barajul cu reprezentanta zonei Asia

Runda a III-a

Curacao – El Salvador
Canada – Belize
Grenada – Haiti
Jamaica – Nicaragua
St. Vincent – Aruba
Antigua și Barbuda – Guatemala

Runda a IV-a

Grupa A

Mexic
Honduras
Curacao / El Salvador
Canada / Belize

Grupa B

Costa Rica
Panama
Grenada / Haiti
Jamaica / Nicaragua

Grupa C

SUA
Trinidad&Tobago
St. Vincent / Aruba
Antigua și Barbuda / Guatemala

Primele două echipe din fiecare grupă merg în runda a V-a, unde vor juca între ele. Primele trei merg direct la CM, iar locul patru merge la baraj


18:52 Asia are patru locuri la Cupa Mondială și unul la baraj, pe care-l va disputa cu reprezentanta zonei CONCACAF. Preliminariile CM 2018 din zona Asia au început deja


18:47 Urmează un nou moment artistic, înainte de tragerea la sorți pentru zona Asia. Emoțiile pentru noi vor începe la 19:30, când în urne vor intra naționalele din zona Europa.

Urnele pentru zona Europa:


18:28 ZONA AFRICA, runda I. Câștigătoarea dintre Somania și Algeria va juca în runda a doua cu Camerun și tot așa.

Runda I:

Somalia / Nigeria – Camerun
Sudanul de Sud / Mauritania – Tunisia
Gambia / Namibia – Guineea
Sao Tome e Principe / Ethiopia – Congo
Ciad / Sierra Leone – Egipt
Comoros / Lesothe – Ghana
Djibouti / Swaziland – Algeria
Eritrea / Botswana – Mali
Seychelles / Burundi – RD Congo
Liberia / Guineea-Bissau – Coasta de Fildeș
Republica Central Africană / Madagascar – Senegal
Mauritius / Kenya – Insulele Capului Verde
Tanzania / Malawi – Algeria

Runda a II-a

Sudan – Zambia
Libia – Rwanda
Maroc – Guineea Ecuatorială
Mozambique – Gabon
Benin – Burkina Faso
Togo – Uganda
Angola – Africa de Sud


18:28 În acest moment se trag la sorți preliminariile pentru zona Africa. 53 de naționale se vor lupta pentru cele 5 locuri pe care Africa le are la Cupa Mondială. Tragerea la sorți va fi efectuată de Samuel Eto’o, legenda fotbalului camerunez.


18:23  S-au tras la sorți cele două baraje intercontinentale. Reprezentanta Americii de Nord, Centrale și Zonei Caraibelor va juca baraj contra reprezentantei Asiei. Reprezentanta Oceaniei va juca împotriva celei din America de Sud.


18:20 Englezul Gary Lineker, golgheterul CM din 1986, a reacționat pe twitter, la vederea „chimiei” dintre Blatter și Putin. „Fotbalul e pe mâini sigure”


18:19 Atmosfera e înviorată pe scena din Sankt Petersburg cu un moment artistic al corpului de balet al Teatrului din oraș.


18:20 Fostul fundaș al echipei Statelor Unite, Alexi Lalas, comentează pe twitter, mai în glumă, mai în serios, strângerea de mână dintre Putin și Blatter de la finalul discursurilor de pe scenă.


18:15 Sepp Blatter gesticulează ca un actor și încearcă să capteze atenția tuturor. „Mai sunt 181 de echipa naționale care visează să ajungă la capătul acestei faze și să evoleuze pentru Cupa Mondială. La fiecare patru ani, jumătate din Plantetă celebrează fotbalul. E mai mult decât un joc, construiește punți, distrează oameni. Campionatul Mondial e sărbătoare a sportului”.

„Sute de mii oameni vor veni pentru prima dată în Rusia. Președintele Rusiei ne-a spus că vor fi întâmpinați cu căldură. Vor descoperi moștenirea culturală a celor 11 orașe”, completează Blatter 


18:10 Gazda Putin, prietenul românului Marius Vizer, are cuvintele la el: „Pentru Rusia e o adevărată provocare organizarea acestei competiții. Avem plăcerea imensă să organizăm acest Campionat Mondial și sperăm ca toate delegațiile să se simtă extraordinar la noi. Rusia are o mare tradiție în fotbal și toate cele 11 orașe vor fi pregătite”


18:05 Amfitrionii ceremoniei i-au invitat pe scenă pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, care ține un discurs și pe controversatul Sepp Blatter


18:00 La Sankt-Petersburg, orașul în care în decembrie 2005 naționala de handbal feminin a României cucerea argintul, a început festivitatea pentru tragerea la sorți a preliminariilor CM 2018 din Rusia.


17:37 O altă statistică interesantă. Mexic a reușit cele mai multe goluri în istoria preliminariilor CM 2018


17:23 Au început să sosească și selecționerii. România este reprezentată la tragerea la sorți de la Sankt Petersburg de Anghel Iordănescu și Răzvan Burleanu


17:10 La ceremonie va fi prezent și Vladimir Putin, unul dintre cei mai controversați lideri mondiali. FIFA este suspectată de luare de mită în acordarea Rusiei a organizării CM 2018.


17:06 Stadionul din Sankt Petersburg va fi cel mai scump din lume, cu investiții estimate la 1,4 miliarde de dolari. Cu o capacitate de 66,881 de locuri, ar fi trebuit să fie gata în 2008. Următorul termen dat a fost 2011, însă acum se estimează că în 2016 va fi inaugurat


16:53 Ne este prezentată și o statistică interesantă. În istoria preliminariilor pentru Cupa Mondială, s-au jucat în total 6.529 de meciuri și au fost marcate 19.052 de goluri


16:46 Fabio Cannavaro și Oliver Bierhoff s-au fotografiat înainte de tragerea la sorți. Fostul fundaș al Italiei a reușit să câștige Balonul de Aur după ce a câștigat Cupa Mondială din 2006


16:30 Tragerea la sorți va fi găzduită de somptuosul palat Constantin, din Sankt Petersburg, una dintre cele mai elegante clădiri din Rusia și din Europa.  Proiectul acestui palat a fost inițiat în 1720, la inițiativa țarului Petru cel Mare, care și-a dorit o reședință suburbană. Lucrările au fost oprite în 1725, după ce Petru a trecut în neființă. Mai târziu, în 1797, Constantin Pavlovic a decis să continue visul lui Petru și i-a desemnat pe arhitecții A. Voronikhin și Luigi Rusca să se ocupe de reluarea lucrărilor. După moartea lui Pavlovic, împaratul Nicolae I i-a cedat moșia fiului său, Constantin Nikolaevic și acesta a reușit să-i dea strălucirea cu care se mândrește acum. În 1990 a intrat în patrimoniul UNESCO, iar în 2001 a fost renovat complet.


Atacantul brazilian Hulk, italianul Fabio Cannavaro, camerunezul Samuel Eto’o și jucătorul rus Aleksander Kerjakov vor participa la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din Rusia, care va avea loc, sâmbătă, la Sank Petersbug și la care România este cap de serie.

FIFA a anunțat că mai multe personalități îl vor asista pe secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, la evenimentul de sâmbătă, programat la ora 18.00, printre care și uruguayanul Diego Forlan, fostul portar rus Rinat Dassaev sau germanul Oliver Bierhoff.

Potrivit forului mondial, tragerea la sorți va fi transmisă în 164 de țări.

Reprezentativa României se va afla în prima urnă valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, sâmbătă, la Sankt Petersburg, eveniment la care vor fi prezenți președintele FRF Răzvan Burleanu și selecționerul Anghel Iordănescu.

Cele 52 de reprezentative care vor evolua în preliminarii vor fi împărțite în nouă grupe (7 grupe de câte 6 și două grupe de 5). Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce opt din selecționatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă.

UEFA a solicitat ca Anglia, Franța, Germania, Italia, Spania și Olanda să fie repartizate în grupe de câte șase echipe.

Urnele la tragerea la sorți vor fi următoarele:

Urna 1: Germania, Belgia, Olanda, Portugalia, România, Anglia, Țara Galilor, Spania, Croația

Urna 2: Slovacia, Austria, Italia, Elveția, Cehia, Franța, Islanda, Danemarca, Bosnia-Herțegovina

Urna 3: Ucraina, Scoția, Polonia, Ungaria, Suedia, Albania, Irlanda de Nord, Serbia, Grecia

Urna 4: Turcia, Slovenia, Israel, Irlanda, Norvegia, Bulgaria, Feroe, Muntenegru, Estonia

Urna 5: Cipru, Letonia, Armenia, Finlanda, Belarus, Macedonia, Azerbaijan, Lituania, Moldova

Urna 6: Kazahstan, Luxemburg, Liechtenstein, Georgia, Malta, San Marino, Andorra.

Preliminariile Cupei Mondiale din 2018 vor începe în septembrie 2016 și se vor încheia în noiembrie 2017.

Autor: Ciprian Poloni Publicat: 25 Jul. 2015, 20:25 Actualizat: 25 Jul. 2015, 20:26 International
Pe aceeași temă
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
Cu ce se va ocupa Gabi Firea de acum, după ce a pierdut primăria Capitalei. S-a întâmplat ceea ce toată lumea bănuia!
Mircea Lucescu, direct în istorie: Performanţa sa a făcut înconjurul lumii
Mircea Lucescu, direct în istorie: Performanţa sa a făcut înconjurul lumii
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui Biroului Electoral Sector 1. PSD cere reluarea votului
Scandal post-alegeri fără precedent în Capitală. Încăperea cu materiale electorale, desigilată la cererea preşedintelui ...
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” Ce spune despre descoperirile facute in lot
Mihai Stoica a plans in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” ...
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Imagini-bombă în showbiz-ul românesc! Faimoasa prezentatoare TV, prinsă iubindu-se cu amantul în pădure
Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
Povestea fabuloasă a celui mai bogat român din SUA. A plecat din ţară „vândut” la preţul unei vaci
E OFICIAL! Nu se va mai ieși din case după 22:00
E OFICIAL! Nu se va mai ieși din case după 22:00
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit la iveală. „Este HALUCINANT”
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit la iveală. „Este HALUCINANT”
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Adevărul despre Toni Iuruc! Răsturnare de situație! Mai face nuntă cu Simona Halep? Filmarea care spune tot VIDEO
Adevărul despre Toni Iuruc! Răsturnare de situație! Mai face nuntă cu Simona Halep? Filmarea care spune tot VIDEO
E pe MOARTE! Vedeta își ia adio de la familie. Ce diagnostic crunt a primit de la medici
E pe MOARTE! Vedeta își ia adio de la familie. Ce diagnostic crunt a primit de la medici
Interviu spectaculos cu Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, care nu are cetăţenie română
Interviu spectaculos cu Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei, care nu are cetăţenie română
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Imagini COMPROMIȚĂOARE filmate chiar în trafic, în TAXI. Ce făceau doi tineri pe bancheta din spate - VIDEO
Imagini COMPROMIȚĂOARE filmate chiar în trafic, în TAXI. Ce făceau doi tineri pe bancheta din spate - VIDEO
Echipajul elicopterului de tip „SMURD” a intrat în clădire. Când s-au întors, au încremenit: Dumnezeule!
Echipajul elicopterului de tip „SMURD” a intrat în clădire. Când s-au întors, au încremenit: Dumnezeule!
Pacientul din Berlin, prima persoană vindecată de HIV, a murit de cancer
Pacientul din Berlin, prima persoană vindecată de HIV, a murit de cancer
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
Obiceiuri și tradiții de Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciuni puternice de rostit azi
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
INTERZIS minorilor! Topul vedetelor care s-au atins în locuri interzise, fără rușine!
Andreea Antonescu a dat de pamant cu George Burcea. Ce a putut sa spuna despre divortul de Andreea Balan! A scos la iveala detalii INCENDIARE
Andreea Antonescu a dat de pamant cu George Burcea. Ce a putut sa spuna despre divortul de Andreea Balan! A scos la iveala ...
Atenţie, şoferi! Se schimbă TOTAL regulile pentru toţi şoferii din România. Ce făceau până acum este istorie, noile reguli se aplică de astăzi
Atenţie, şoferi! Se schimbă TOTAL regulile pentru toţi şoferii din România. Ce făceau până acum este istorie, noile ...
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. VINE PRĂPĂDUL. Zonele afectate
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. VINE PRĂPĂDUL. Zonele afectate
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
De ce avem nevoie pentru a ne întoarce în siguranţă la birou?
Sunt cele mai IEFTINE mașini second hand de pe piață. Ce se ascunde sub prețul mic de vânzare?
Sunt cele mai IEFTINE mașini second hand de pe piață. Ce se ascunde sub prețul mic de vânzare?
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Loredana Groza s-a fotografiat dezbrăcată în pat! Cum au reacţionat fanii când i-au văzut bustul complet
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat