Invazie pe străzile Vienei

29 iun 2008 8 afişări International
Invazie pe străzile Vienei Dacă suporterii cei mai norocoşi s-au căţărat pe statuile vieneze în aşteptarea finalei, alţii au trebuit să inventeze fel de fel de oferte pentru a obţine un bilet 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7957/2747543/2/sexticketsa.jpg

Pentru ultima dată, capitala Austriei a fost sub ocupaţie străină, fiind invadată de dansatoare de flamenco şi de tineri bavarezi în costumele lor populare, iar muzica clasică a fost înlocuită cu sunetul goarnelor şi al tobelor.

În centrul oraşului, de la Stephansdom până la Primărie, zeci de mii de suporteri ai Spaniei şi ai Germaniei şi-au disputat propria lor finală. Ibericii, exuberanţi şi zgomotoşi, au cântat „Viva España!” şi au arborat capete de porc pentru a-l ironiza pe Schweinsteiger.

Nemţii, siguri pe sine şi bine motivaţi de tonele de bere consumate, au adaptat refrenul spaniol în „Viva Allemagna!” şi au cântat apoi imnul Germaniei în faţa Muzeului Prinţesei Sisi, acompaniaţi de o fanfară. În tot acest timp, poliţiştii austriecii priveau impasibili cum fanii escaladau monumentele lor preţioase sau se răcoreau în fântânile oraşului.

Printre miile de fani nemţi şi spanioli am zărit câteva tricouri ale naţionalei noastre, iar întrebarea s-a născut spontan: şi dacă eram noi? Probabil că eram la fel de mulţi şi de haioşi, iar mărturie au stat străzile Zürichului şi ale Bernei, cândva îngălbenite de români.

Bilet de 850 de euro la peluză

Probabil că sunt austrieci care au implorat încheierea turneului final. Cei cărora liniştea le-a fost tulburată de fani sau cei care au avut de strâns tonele de gunoaie lăsate în urmă de aceştia. Pe de altă parte, comercianţii şi-au făcut deja norma pe anul acesta. Nu mai vorbim de micii speculanţi. Îndrăzneţii bişniţari cereau ieri pe un bilet la peluză chiar şi 850 de euro, e drept, fără prea mare succes la acest preţ.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.