Începe Cupa Naţiunilor din Golful Persic

13 nov 2014 73 afişări International
Începe Cupa Naţiunilor din Golful Persic

În perioada 13-26 noiembrie se va desfăşura cea de-a 22-a ediţie a Cupei Naţiunilor Golfului Persic, un turneu regional, disputat între 8 echipe naţionale, din zona Golfului Persic. Turneul se va desfăşura în Arabia Saudită, pe două stadioane din capitala Ryad. Ediţia precedentă, disputată anul trecut, în Bahrain, a fost câştigată de naţionala Emiratelor Arabe Unite, care a învins Irakul în finală, cu scorul de 2-1 (după prelungiri). Favorite pentru câştigarea ediţiei din acest an sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi naţionala Qatarului. Iată care este componenţa celor două grupe:

Grupa A: Arabia Saudită, Yemen, Bahrain, Qatar

Grupa B: Emiratele Arabe Unite, Irak, Kuweit, Oman

Cupa Naţiunilor din Golful Persic se desfăşuară din 1970. Cea mai titrată naţională este cea a Kuweitului, cu 10 titluri, urmată de Arabia Saudită şi Irak, cu 3 titluri fiecare.

Articol scris de Mihai Moacă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.