Fotbalul columbian, pe lista neagră a FBI

Publicat: 07 Jul. 2008, 16:48 Actualizat: 29 Jul. 2008, 14:05 International
Fotbalul columbian, pe lista neagră a FBI

 

America de Cali, cea mai iubită grupare din Columbia, se regăsește pe un "onorant" loc 6536 în "Lista lui Clinton", document aprobat si făcut public pe vremea primului mandat al președintelui omonim.

Respectivul document prezintă firme dubioase și nume ale unor cetățeni, americani sau străini, considerați pericole iminente la adresa securității americanilor.
Mai mult decat atât, șeful executivului dă mână liberă FBI să interpeleze orice persoană bănuită a fi încălcat embargoul economic impus împotriva tuturor subiecților aflați pe listă.

Interesant de remarcat este că echipa sudamericană se învecinează cu gruparea teroristă Al-Qaeda, numărul 6365, dar și cu liderul acesteia, Ossama Ben-Laden, regăsit la poziția 6389.

Practic, membrii consiliului de administrație al clubului sunt acuzati de trafic de droguri și spălare de bani și pot fi arestați imediat dacă pătrund pe teritoriul SUA.

De altfel, presa din Cali precizează că finanțele clubului sunt la pământ din cauza boicotului impus de "Unchiul Sam" și că numai preluarea acestora de către un consorțiu străin ar putea salva de la un faliment iminent multipla campioană a Columbiei.

 

articol de Octavian METONI

 

Publicat: 07 Jul. 2008, 16:48 Actualizat: 29 Jul. 2008, 14:05 International
Pe aceeași temă