Drama neștiută a lui Cristiano Ronaldo! L-a salvat pe fratele său Hugo Aveiro de la consumul de alcool și de droguri și a plătit pentru tratamentul său de la dezintoxicare!

Drama neștiută a lui Cristiano Ronaldo! L-a salvat pe fratele său Hugo Aveiro de la consumul de alcool și de droguri și a plătit pentru tratamentul său de la dezintoxicare!
  • Publicat:

Puțină lume cunoaște drama lui Cristiano Ronaldo legată de viața lui Hugo Aveiro, fratele său, care este cu 10 ani mai mare decât el și pe care l-a salvat de patima alcoolului și a drogurilor.

Hugo, care a fost un fotbalist promițător în adolescență, nu a suportat prea ușor să trăiască în umbra superstarului din familia sa și a căzut într-o viață marcată de consumul de băutură și de stupefiante.

Norocul său s-a numit CR7, cel care a plătit sume importante pentru ca ruda să scape de dependența față de viciile sale.

Hugo Aveiro, fratele mai mare al lui Cristiano Ronaldo, a fost ajutat de starul lui Juventus să învingă dependența de alcool și de droguri

A fost o genă a dependenței care a „funcționat” în familie, cu regretatul lor tată Jose Dinis Aveiro, de asemenea, un alcoolic aflat în proces de recuperare.

Datorită sprijinului primit de la Cristiano Ronaldo, Hugo Aveiro, în vârstă de 46 de ani, este acum vindecat complet și se ocupă de  muzeul CR7, din Madeira, Portugalia.

Sunt mai aproape ca niciodată, merg împreună în vacanță, în timp ce Ronaldo este nașul fiului lui Hugo.

Hugo a făcut, de asemenea, parte din anturajul lui Cristiano și a urcat într-un avion privat pentru a se îndrepta împreună spre ceremonia Ballon d’Or, din 2017.

Promisiunea de la finala Ligii Campionilor

Totul a fost făcut public la finala Ligii Campionilor din 2014, atunci  când Ronaldo a fost protagonistul principal, în victoria cu 4-1 a celor de la Real Madrid, împotriva rivalilor de la Atletico Madrid, de pe Estadio da Luz.

O îmbrățișare emoționantă surprinsă de camerele TV între perechea de frați, care sărbătorea gloria supremă a lui Real Madrid, ar fi culminat cu un pact între cei doi.

Cristiano i-a spus lui Hugo că acum el și-a îndeplinit partea sa de înțelegere și a câștigat o Ligă a Campionilor pentru Los Blancos și acum este rândul fratelui său să nu mai bea alcool.

A fost o cerere grea pentru un bărbat care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale adulte luptându-se cu adicția față de alcool și droguri, dar a fost o dorință pe care Hugo a respectat-o din acel moment, cu sprijinul necondiționat al lui Cristiano.

A crescut fără tată, nu a terminat liceul și a muncit ca zugrav

Hugo Aveiro s-a născut în anul în care tatăl lor Jose Dinis a plecat în Angola, cu armata portugheză.

A părăsit școala înainte de a împlini 17 ani și a lucrat pentru o companie de aluminiu, înainte de a conduce mai târziu o echipă de zugravi.

Cu toate acestea, problemele au fost doar la un pas de Hugo, care a început apoi să abuzeze de substanțe stupefiante, potrivit scriitorului Guillem Balague, în biografia sa despre actuala vedetă de la Juventus.

Era considerat de unii mai talentat la fotbal decât Cristiano

În acel moment al vieții sale, Hugo juca „fotbal de stradă” și se spunea că este un jucător decent. Un atacant de picior stâng, care a jucat în ligile de stradă neoficiale, din Santo Antonio.

Deși juca alături de bărbați mai în vârstă decât el, prietenul copilăriei, Joel Santos, susține că Hugo s-a remarcat.

„Nu îl cunoșteam pe Hugo pe atunci. Dar toți cei care îl știau spun despre el că era un fotbalist mai bun decât Cristiano Ronaldo, a spus el.

Președintele C.S. Maritimo, Carlos Pereira, care l-a cunoscut pe Ronaldo pentru cea mai mare parte a vieții sale, a fost mai sceptic cu privire la abilitățile lui Hugo.

„În zilele noastre, oamenii spun că Hugo a fost un jucător bun, dar asta nu are nicio legătură cu tipul de fotbal pe care îl joacă Ronaldo”, a spus el.

„Hugo era un jucător de stradă. A jucat. A băut. A dormit. Când Ronaldo a început să joace, a jucat într-un club cu structură organizatorică, cu antrenori și directori. Este un alt tip de fotbal. Hugo poate că a fost iscusit, dar a fost ca un fotbalist de stradă, jucând împotriva prietenilor săi la nivel de amator. Nimic în comparație cu Ronaldo”, a adăugat Pereira.

Ronaldo, distrus de moartea tatălui său, cauzată de consumul excesiv de alcool! „Ar fi plătit oricât ca el să se lase de băutură”

Influența tatălui lui Cristiano, cunoscut mai mult sub numele de Dinis, a lăsat o amprentă de lungă durată asupra ambilor băieți care au crescut.

În timp ce Cristiano și-a propus să devină un profesionist, jurând să nu bea niciodată după ce a văzut cum alcoolul i-a distrus propria familie, Hugo a cedat acelorași demoni ca și tatăl său.

Dinis a murit de insuficiență hepatică când Ronaldo avea doar 20 de ani și nu a reușit să vadă ascensiunea fulminantă a fiului său.

Ronaldo a rămas marcat pe viață de acest eveniment tragic, potrivit mamei sale Dolores:

„Cristiano a văzut ce pot face băutura și drogurile oamenilor apropiați. Și face parte din motivul pentru care a devenit cine este astăzi”.

Tot ea a continuat: „Dinis s-a îngropat singur, de tânăr, din cauza alcoolului, lucru care l-a lăsat pe Cristiano devastat. În repetate rânduri, Cristiano s-a oferit să plătească pentru a-i oferi tratament de specialitate, dar Dinis a continuat să bea.

Era încă atât de tânăr, avea doar 52 de ani, când a murit. Cristiano era foarte apropiat de tatăl său. Ar fi dat orice ca Dinis să fie încă în preajma noastră pentru a vedea jucătorul care este astăzi Cristiano. Este foarte trist”.

În copilărie, Cristiano și tatăl său erau nedespărțiți.

În ciuda morții tatălui său din 2005, Ronaldo a dezvăluit că părintele său l-a încurajat să devină cel mai bun:

„Evident că moartea tatălui meu a influențat totul. Știam că durerea va trece și cel mai important lucru era ca eu să continui cu munca mea”.

Mama lor a făcut un împrumut, iar Cristiano a dat din banii de la Sporting pentru tratamentul lui Hugo împotriva drogurilor

Când Cristiano Ronaldo s-a mutat la Lisabona la vârsta de 11 ani, câștigând 200 de euro pe lună ca ucenic, viața lui Hugo a început, de asemenea, să scape de sub control.

Mama celor doi, Dolores Aveiro, și-a dat seama că trebuie făcut ceva și l-a internat la reabilitare.

Am plătit pentru a-l trimite pe Hugo la o clinică specializată pentru tratament de dezintoxicare. Lucram ca agent de curățenie, câștigând doar 500 de euro pe lună și a trebuit să iau un împrumut, a spus ea.

Dar Hugo s-a întors curând la vechile sale obiceiuri și de data aceasta fratele său a intervenit pentru a-l salva și a plătit pentru un tratament mult mai costisitor.

„Cristiano avea 16 ani atunci. Câștiga mai mult și a plătit pentru tratamentul fratelui său. Fără îndoială că banii lui l-au ajutat să-l salveze pe Hugo. Lucrurile s-ar fi putut dovedi mult diferite dacă atunci Cristiano nu ar fi fost fotbalist profesionist”, a explicat Dolores Aveiro.

Viața în cartierul marginaș l-a transformat într-un dependent: „Era înconjurat de toți droțaii! A furat din casă pentru a consuma stupefiante”

Într-un documentar din 2015 despre atacantul portughez, Hugo și-a abordat pe scurt propriile probleme pe care le-a avut cu alcoolul și drogurile.

El a dezvăluit că lucrul cu tatăl său în construcții a fost catalizatorul problemelor sale.

Hugo a recunoscut, de asemenea, că a fost influențat de traficanții de droguri, în timp ce a crescut într-un cartier plin de stupefiante.

„În timp ce Hugo creștea și era fratele mai mare, cele două surori ale lui Ronaldo erau mult mai aproape de fratele lor mai mic decât de el, pentru că Hugo devenea ca tatăl său”, a dezvăluit prietenul său apropiat Pereira.

„Băieții care erau în jurul lui Hugo erau un gen diferit de oameni, drogații cartierului. Toți luau droguri și consumau alcool”, s-a mai spus în documentar.

Și acesta este un sentiment pe care l-a împărtășit și fostul vecin Joao Ornelas, care a văzut cum cei doi frați au mers pe drumuri diferite.

Ronaldo a avut noroc, iar Hugo a avut ghinion. El a încercat droguri și a fost prins de asta. O dată sau de două ori a furat lucruri de acasă pentru a vinde și a cumpăra droguri, dar acum este bine. Este un tip drăguț. Este curat acum. Diferența este că Hugo a trăit întotdeauna aici, în cartier. Ronaldo a plecat la Lisabona când avea doar 12 ani”, a concluzionat Ornelas.

Alex Popescu / Autor
Iubește sportul din copilărie, în special fotbalul internațional, și scrisul este marea lui pasiune. A absolvit Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și apoi a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, dar dragostea pentru fotbal ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte de Paște
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen