De la „no greșeală” la „avem un cod”! Antrenorul român devenit viral cu discursul din Arabia Saudită, explicații fabuloase 😀 Care e „legătura” sa cu Mihai Eminescu: „Mulțumesc că m-ați făcut mare” | EXCLUSIV

De la „no greșeală” la „avem un cod”! Antrenorul român devenit viral cu discursul din Arabia Saudită, explicații fabuloase 😀 Care e „legătura” sa cu Mihai Eminescu: „Mulțumesc că m-ați făcut mare” | EXCLUSIV
  • Publicat:

Daniel Borugă antrenează grupa U15 a celor de la Ohod Al Medina din Arabia Saudită, iar în ultimele zile a devenit viral, fiind personajul principal într-un clip în care a ținut un discurs în fața elevilor săi și a combinat cuvinte din limba română, din limba engleză și din limba arabă.

Daniel Borugă, primele explicații despre clipul viral din Arabia Saudită!

ProSport vă prezintă, în exclusivitate, explicațiile antrenorului Daniel Borugă, care recunoaște că s-a amuzat și el de clip. Veți citi în rândurile următoare cum a ajuns clipul respectiv în presă, de ce se compară antrenorul cu Mihai Eminescu și de ce Mourinho, Guardiola, Gabriel Paraschiv și Lucian Dobre sunt antrenorii preferați ai lui Daniel Borugă!

– Bună ziua, domnule Borugă! Ați devenit viral cu ultimul discurs.
– Bună ziua. Mă amuză. Eu sunt un om pacifist.

– Când ați ajuns în Arabia Saudită?
– Pe 27 decembrie am avut biletul de avion. Pe 25 decembrie am primit oferta printr-un prieten din București, de la Juniorul, Mihai Trăistaru.

– În Arabia Saudită ați mers la grupa de U15 a celor de la Ohod?
– De când am ajuns acolo am preluat grupa U15.

– Înainte de Arabia Saudită unde ați mai antrenat?
– Am început fotbalul fără niciun fel de licență în Liga 4 București la Frăția, apoi la Sport Team. Am antrenat doar la seniori, niciodată la copii. Mi-am făcut clubul meu Royal Borussia București.

Explicațiile „romglezei” lui Borugă: „Avem un cod”

– Spuneți-mi ce s-a întâmplat cu acel discurs din vestiarul lui Ohod Al Medina U15.
– Jucam meciul cu Al-Nassr. Eram la pauza meciului, conduceam cu 1-0. Al-Nassr aici în zonă e cea mai bogată echipă după Al Ittihad, Al Shabab. Noi avem marja de selecție foarte mică și ne confruntăm cu mai multe probleme sociale, cu Ramadanul etc. La meciul respectiv copiii erau în Ramadan.

– Bun, era 1-0 la pauză, toată lumea era fericită. Ce ați vrut să le transmiteți copiilor prin acel discurs?
– Pentru că Al-Nassr e un club foarte puternic în zonă, președintele nostru mi-a spus să joc cu 5 fundași. Dar eu tactica defensivă am făcut-o în șase, mă apăram cu extremele. Aveam probleme pe zonele laterale și le explicam că o singură problemă avem. Dacă închidem foarte bine zonele laterale, chiar să triplăm, nu vom avea probleme, deși am luat gol în minutul 77 pe mingea a doua, după o fază fixă.

– Am văzut că ați combinat cumva româna cu engleza.
– Mimica și gesturile pe care le-am făcut le-am făcut pentru a ajunge cuvintele mai aproape de ei, bune sau rele. Puțină engleză, puțină română, staff-ul meu e tunisian, știe franceza, care e puțin asemănătoare cu limba română. Și am spus atunci „no greșeală” el înțelegând pentru că ne-am făcut niște coduri. Am compus alături de staff niște coduri în cele trei luni de când sunt la echipă.

– Elevii dumneavoastră din vestiar păreau că nu prea înțelegeau când le spuneați cuvintele în română „lateral” sau „greșeală”.
– Fiind în Ramadan efortul e foarte mare pentru ei. Ei așa stau pe gresia din vestiar pentru a atrage rece, cu toate că există aer condiționat în vestiar. Ei așa stau, pe jos. Au mai spus în presă că au și telefoane mobile. Nu-i adevărat. Aici se intră în cantonament cu o zi înainte și telefoanele le sunt luate, iar în ziua meciului pot da un telefon familiei. Atât.

Daniel Borugă

Comparația inedită cu Luceafărul lui Mihai Eminescu! 😀

– Am văzut că videoclipul respectiv a fost șters. Ce s-a întâmplat?
– Managerul meu a înregistrat, mi-a trimis mie, iar eu i-am dat cuiva clipul, iar acel cineva a dat către presă, dar nu e cu rea intenție. Mi-a făcut un bine, e prieten cu mine. Chiar dacă din afară se interpretează într-un alt mod eu îi mulțumesc pentru că așa aude și presa de mine, eu fiind nimeni în fotbal. Mulțumesc presei că m-a făcut mare, eram mic. Mulțumesc tuturor, sunt un om sociabil, voi răspunde tuturor. Limba română nu prea o trunchiez. Dacă și lui Mihai Eminescu i s-a acceptat pleonasmul din „Cobori în jos, luceafăr blând”, poate și lui „Boru” o să-i accepte cineva aceste erori. Știți cum e și cu gramatica limbii române, se mai schimbă cuvintele. Din „sînt” a devenit „sunt”.

– Cei din staff-ul dumneavoastră și oficialii clubului au aflat de viralizarea aceasta a clipului?
– Toată lumea este bucuroasă pentru că după meciul cu Al-Nassr am jucat la Al Ittihad, iar după ce în tur au luat bătaie cu 5-1, acum am condus cu 1-0 în minutul 85 și ne-au egalat printr-un gol dintr-o greșeală de marcaj.

– Dar cum vede conducerea clubului situația?
– Mi-au propus în urmă cu o lună prelungirea contractului, dar nu am dat niciun răspuns pentru că aici e o viață puțin mai dificilă și n-au respectat în totalitate problemele de aici. Mai sunt două-trei oferte tot din Arabia Saudită.

– Cum sunt condițiile de la nivelul juvenil din Arabia Saudită față de cele din România?
– Condițiile sunt excepționale aici, fantastice, incredibil! Dar mentalitatea copiilor e mult mai scăzută față de a copiilor noștri. Condițiile, terenul, baza de pregătire, unde stăm, apartamente, numai avioane și trenuri de mare viteză. Te simți cel puțin în Europa League. E foarte, foarte bine aici. Avem două terenuri anexe la terenul principal. Toate condițiile sunt favorabile sportului, dar mentalitatea copiilor e dificilă. De trei luni de când am venit au început copiii cu intensitatea la antrenamente, ceea ce nu se întâmpla până acum. Sunt pe locul 5 în Arabia Saudită și am preluat echipa de pe locul 5. Locul 4 e la o diferență mare de puncte. Am avut un parcurs cel puțin mulțumitor pentru președintele clubului.

Mourinho, Guardiola, Gabriel Paraschiv și Lucian Dobre, antrenorii preferați ai lui Daniel Borugă!

– Licența când ați obținut-o?
– S-a spus că am luat-o în mandatul domnului Burchel, dar nu e adevărat. Am luat pe vremea domnului Dan Apolzan. Am antrenat în naționala regală a României, unde nimeni nu jucase fotbal. Am adus 2-3 jucători de 18-19 ani, restul erau din Casa Regală, din jurnalism și văd că nu mi-au luat apărarea până acum, dar mai este timp (n.r. râde).

– Ce licență dețineți?
– Am licența A obținută în decembrie 2016. Am făcut-o când era domnul Dan Apolzan. Licența Pro este destul de scumpă, cu toate că eu nu trăiesc din fotbal, fac business din 2003 în România, am un en-gross. Știam că voi avea o problemă cu limba aici în Arabia Saudită. Multe cuvinte pe care le spun în videoclip au fost și în arabă. Mă mai învață copiii, îmi scriu pe caiet cuvintele importante.

– Pentru că nu sunteți foarte cunoscut publicului, vreau să-mi spuneți dacă aveți un antrenor de la care vă inspirați, un antrenor care vă place?
– Îmi plac Mourinho, Guardiola. Iar din România am foarte mulți antrenori cu care am făcut și licența. Gabriel Paraschiv de la Flacăra Moreni, Lucian Dobre din Reșița, Miron Ionuț Bogdan, cu care am fost antrenor secund în Liga 4. Am foarte mulți de la care m-am inspirat, de la fiecare am învățat câte ceva și se vede în rezultatele de aici.

„Le transmit românilor să fim puțin mai buni” – Daniel Borugă

 

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…