Dan Petrescu, reţinut în Qatar: "Nu pot să plec!". Antrenorul român concediat de Al Arabi crede că îşi va petrece ziua de naştere acolo

20 dec 2014 6886 afişări International
Dan Petrescu, reţinut în Qatar: "Nu pot să plec!". Antrenorul român concediat de Al Arabi crede că îşi va petrece ziua de naştere acolo
  • Dan Petrescu este blocat în Qatar. Dat afară de la Al Arabi ca urmare a rezultatelor slabe, tehnicianul va petrece, cel mai probabil, sărbătorile departe de casă.

Şeicii de la Al Arabi au decis acum aproximativ două săptămâni să îl demită pe fostul fundaş dreapta al naţionalei, dezamăgiţi de rezultatele obţinute de club. Deşi preluase echipa în vară, conducătorii nu au mai avut răbdare, comportându-se asemănător cu diriguitorii fotbalului românesc.

Dar nu asta este dezamăgirea cea mare a lui Dan Petrescu, antrenorul urmând să se aleagă, potrivit informaţiilor apropiaţilor, cu o sumă importantă în momentul rezilierii. Totuşi, cel poreclit "Bursucul" nu se poate întoarce în ţară din cauza regulamentului rigid din zona Golfului. Actele care să parafeze despărţirea nu au fost înregistrate încă, problema fiind probabil legată de despăgubiri. Iar în astfel de situaţii, regulamentul e clar: Petrescu nu poate părăsi Qatarul.

"Banii s-au dat mai rar la clubul meu. Au fost probleme cu banii şi sunt probleme. Deocamdată sunt tot aici, încă n-am reuşit să închei amiabil contractul şi aştept să se rezolve situaţia. De trei etape e alt antrenor pe bancă. Mai aşteptăm, şi eu şi antrenorii secunzi. Se pare că ziua de naştere, care va fi pe 22, o voi petrece în Qatar. Nu pot să plec, aşa sunt regulile aici. Trebuie să închei ca să poţi să pleci", a dezvăluit tehnicianul, la DigiSport.

Dan Petrescu a vorbit şi despre dezamăgirea pe care conducătorii clubului i-au creat-o, deşi aceştia iniţial îi promiseseră susţinere totală.

"Dacă n-ai rezultate se poate întâmpla orice, la prima înfrângere poţi să fii dat afară. Aşa a fost şi situaţia mea. Am reuşit în alte părţi, asta e. Eu cred că şi aici reuşeam, dacă eram lăsat. Mi s-a dat doi ani contract ca să fiu lăsat 10 meciuri. N-am înţeles! După ce am plecat, din trei meciuri au pierdut două şi au făcut un egal, deci nu cred că era problema la antrenor. Au jucat cu echipe foarte slabe şi au pierdut. Altele sunt problemele aici", a mai spus fostul mare internaţional.

După ce îşi făcuse un nume în Europa, antrenând în Rusia, Petrescu a ales cu "buzunarul". Totuşi, acum pare mai decis ca niciodată să revină în fotbalul mare şi aşteaptă cu nerăbdare următoarea oportunitate.

"Aşteptăm să vedem dacă cineva ne vrea să antrenăm. Dacă nu, stăm acasă. Nu mai vreau să mă grăbesc, să iau o decizie pripită. Încă mai cred că am multe de spus în fotbal, ca antrenor, iar dacă oferta e bună şi clubul e bun, normal că voi accepta. Sper să găsesc cât mai repede", a concluzionat Petrescu.

Dănciulescu, Coporan şi Bastos au trecut prin episoade asemănătoare

În urmă cu aproape două decenii, un caz asemănător s-a întâmplat cu Dănciulescu şi Coporan, care s-au transferat de la Dinamo în Turcia, la Altay. Cei doi n-au prins echipa acolo şi au vrut să plece, dar turcii le-au confiscat paşapoartele şi nu le-au dat voie să se întoarcă în România!

Mai recent, argentinianul Rafael Bastos, fost atacant la CFR Cluj, a ajuns într-o situaţie similară tot în Qatar, unde sunt reţinuţi şi Dan Petrescu şi cei din stafful său. Bastos ajunsese în situaţia de a trimite mesaje disperate pe reţelele de socializare, cerând ajutor pentru a putea să scape din ţara arabă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.