Caz şocant la FIFA! O naţională a fost EXCLUSĂ de la Cupa Mondială după ce s-au descoperit falsuri incredibile. Cum au încercat să "importe" jumătate de echipă din altă ţară

6 oct 2017 40114 afişări Comentează şi tu International
Caz şocant la FIFA! O naţională a fost EXCLUSĂ de la Cupa Mondială după ce s-au descoperit falsuri incredibile. Cum au încercat să "importe" jumătate de echipă din altă ţară

Naţionala feminină de fotbal a Guineei Ecuatoriale a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 după ce mai multe jucătoare au fost folosite ”pe fals”. Nu este însă prima tentativă de acest fel al Federaţiei din Guineea Ecuatorială.

Caz incredibil în Africa. Guineea Ecuatorială, o ţară mică, dar bogată în petrol, din Africa de Vest a încercat cu orice preţ să aibă rezultate cu naţionala feminină de fotbal. Însă FIFA a fost vigilentă şi a reacţionat dur. Naţionala de fete a Guineei Ecuatoriale a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 după ce FIFA a descoperit mai multe falsuri.

Concret, federaţia din ţara africană a plătit mai multe jucătoare din Brazilia să joace pentru Guineea Ecuatorială. Acestea n-aveau însă cetăţenie. Oficialii din federaţia de fotbal au încercat să treacă şi peste această problemă şi le-au făcut tinerelor acte false. Cazul a ajuns însă pe masa celor de la FIFA.

În urma acestui scandal, echipa feminină a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019, iar federaţia a primit o amendă de 102.000 de dolari. În plus, două jucătoare au fost suspendate pentru 10 meciuri. Dar există şanse mari ca sancţiunile să nu se oprească aici.

FIFA are o altă anchetă deschisă, de această dată este vorba despre Jocurile Olimpice din 2016. În calificări, Guineea Ecuatorială a folosit cu acte false nu mai puţin de 10 jucătoare, cele mai multe din Brazilia. De asemenea, Guineea Ecuatorială a fost exclusă din calificările pentru Jocurile Olimpice din 2020, după ce FIFA a descoperită că datele unei jucătoare nu se potriveau. Aceasta era din Brazilia, avea două certificate de naştere şi două paşapoarte, dar datele din ele nu coincideau.

Însă aceste probleme sunt obişnuite pentru federaţia din Guineea. Mai ales la naţionala de fete. Aceasta a fost exclusă şi de la Jocurile Olimpice din 2012 după ce s-a descoperit că a folosit o fotbalistă care n-avea drept de joc. Şi la băieţi sunt probleme, dar nu atât de grave. În 2013, naţionala masculină a pierdut un meci la masa verde, în campania de calificare la CM 2014, după ce s-a descoperit că a fost titularizat un jucător care nu era cetăţean al Guineei Ecuatoriale.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.