Brazilia şi-a "închiriat" naţionala! Cine se ocupă de fapt de cea mai titrată echipă din lume: detalii incredibile

18 mai 2015 3431 afişări International
Brazilia şi-a "închiriat" naţionala! Cine se ocupă de fapt de cea mai titrată echipă din lume: detalii incredibile

Antrenorul naţionalei Braziliei are un rol pur decorativ. Cel puţin aşa susţine publicaţia Estadao care afirmă că selecţiile sunt făcute de o firmă de marketing pe baza cotei de piaţă a jucătorilor.

Sursa citată a intrat în posesia unui contract semnat de Federaţia Braziliană cu ISE, o firmă cu sediul în Insulele Cayman. ISE este de fapt un paravan pentru compania Dallah Al-Baraka, o firmă puternică din Arabia Saudită. Potrivit înţelegerii dintre federaţia sud-americană şi ISE, firma din Insulele Cayman decide ce jucători sunt convocaţi la prima reprezentativă în funcţie de cota de piaţă a fotbaliştilor. De asemenea, se ia în calcul şi profitul pe care îl vor încasa cluburile în urma selecţionerii şi a vânzării ulterioare a anumitor jucători.

Parteneriatul dintre federaţia braziliană şi ISE a fost semnat în 2006, iar de atunci, potrivit Estadao, selecţionerii brazilieni nu au avut un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte selecţia. Documentul prevede că doar sponsorii naţionalei pot decide ce jucători vin la naţională, iar dacă selecţionerul este nevoit să aducă un alţi fotbalişti decât cei agreaţi, din pricina accidentărilor sau a altor probleme, atunci trebuie să trimită o cerere către ISE. Jucătorii care vin să-i înlocuiască pe cei agreaţi trebuie să aibă o cotă de piaţă măcar apropiată cu a celor pe care îi înlocuiesc.

Contractul dintre federaţia braziliană şi ISE a fost semnat în 2006 şi avea o valabilitate de 10 ani, dar înţelegerea a fost prelungită pentru încă patru ani de Ricardo Teixeira, fostul preşedinte al forului brazilian.

Interesant este că ISE, firma al cărui nume este scos în faţă, nu are nici măcar un angajat, această societate fiind doar un paravan pentru Dallah Al-Baraka. Compania din Arabia Saudită are afaceri în domeniul bancar, financiar, în sectorul medical şi în cel industrial.

Ultimul titlu mondial obţinut de Brazilia a fost în 2002. În 2006 a triumfat Italia, în 2010 a câştigat titlul Spania, iar în 2014 campioană a fost Germania.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.