Gigi Becali likes this. Cu ce a ajuns să se ocupe Valentin Iliev, fostul fundaş din Ghencea pe care Becali îl voia "pe viaţă la Steaua"

19 feb 2018 6542 afişări Fotbal Extern
Gigi Becali likes this. Cu ce a ajuns să se ocupe Valentin Iliev, fostul fundaş din Ghencea pe care Becali îl voia "pe viaţă la Steaua"

Valentin Iliev a ajuns la 37 de ani, este antrenor în liga a treia din Bulgaria, la echipa suporterilor lui ŢSKA Sofia, iar timpul liber şi-l petrece într-un mod aparte pentru un fotbalist. Fundaşul bulgar, recunoscut pentru credinţa sa, este ajutor la biserica Sfântul Gheorghe din localitatea bulgară Bistriţa.

În 2011, Gigi Becali era "cucerit" de Iliev şi-l lăuda pe fundaşul bulgar pentru apropierea de Dumnezeu: "L-as ţine toată viaţa la Steaua! Se gândeşte mereu la Dumnezeu, mi-a cerut voie să plece din cantonament să se spovedească de Sfântă Mărie", spunea finanţatorul vicecampioanei, în urmă cu şapte ani.

Acum, viaţa lui Iliev a luat o altă turnură. După ce a renunţat la cariera de fotbalist, stoperul a rămas un om credincios, iar în ultima vreme şi-a dedicat timpul liber credinţei, devenind ajutor într-o biserică din Bistriţa, o micuţă localitate din Bulgarie: "Activităţile prin care îl ajut pe părintele Victor sunt doar o mică expresie a gratitudinii pentru Dumnezeu şi pentru tot ceea ce face El pentru noi. Ar trebui să fim oameni! Când eşti un om serios, lucrul ăsta se transpune şi pe teren", a declarat Iliev, în presa din Buglaria.

Crescut de Botev Vraţa, Iliev a jucat, de-a lungul carierei, la ŢSKA Sofia, Metalurg Zaporoje, Terek Groznăi şi Volin Luţk, iar contactul cu fotbalul românesc a însemnat o aventură la Universitatea Craiova, între 2009 şi 2011, urmată de un sezon şi jumătate la Steaua, între februarie 2011 şi iulie 2012, şi de o întoarcere în Bănie, la CS U Craiova, între 2015 şi 2016.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.