„Game, set, match”. FCSB trece fără emoții de modesta Rudar Velenje, cu 6-0 la general. Meci de senzație pentru Moruțan și formă de vis pentru Florinel Coman

Redactor:
Andrei Pal
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – Rudar Velenje 4-0 (Tănase 22, Moruțan 49, Coman 68, Benzar 90+3)

  • FCSB: Bălgrădean – Ov. Popescu, Planic, Bălașa, Morais – Pintilii (Qaka 59), Nedelcu – Jakolis, Fl. Tănase (Gnohere 46), Moruțan – Fl. Coman (D. Benzar 74)
  • Rezerve: A. Vlad, Gnohere, Momcilovic, R. Benzar, Qaka, Man, D. Benzar.
  • Rudar Velenje: Malnar – Pusaver, Tomasevic, Vasiljevic, Kasnik, Pisek – Santek (Parfitt 52), Bolha, Muic, Solomun (Trifkovic 62) – Simunac (Kamara 56)
  • Rezerve: Pridigar – Coralic, Kamara, Parfitt, Pridigar, Trifkovic, Tucic, Vodeb

FCSB a trecut fără emoții de modesta Rudar Velenje, pe care a învins-o cu 4-0. Cu „rănile” meciului cu Dinamo, în care a încasat trei goluri, echipa lui Dică nu a avut probleme în apărare cu slovenii, care s-au remarcat doar printr-o foarfecă semnată de Kamara în minutul 81, respinsă de Bălgrădean. Roș-albaștrii au început în forță, și puteau deschide scorul în minutul 11, dar Jakolis nu a reușit să-l învingă pe Malnar din poziție ideală, iar goalkeeper-ul slovenilor a respins. Junior Morais a ratat ocazia de a-și trece numele pe lista marcatorilor, dar nu a putut relua în poarta goală a unui Malnar învins de o deviere a lui Bălașa. Florin Tănase nu a mai iertat de la punctul cu var, în minutul 22, după ce a transformat un penalty obținut de același Bălașa, ținut în careu de Tomasevic.

Jocul echipei lui Dică s-a domolit până la finalul primei reprize, și părea că aceștia se mulțumesc cu rezultatul afișat pe tabelă și cu scorul de 3-0 la general, care le asigura calificarea fără emoții în turul trei preliminar al Europa League, unde îi așteaptă croații de la Hajduk Split. Moruțan a „trezit” publicul de pe Arena Națională în debutul reprizei secunde cu un super-gol, o acțiune pe cont propriu, în urma căreia a trecut de trei fundași ai slovenilor și a „rupt plasa” din interiorul careului. A fost prima reușită a mijlocașului în tricoul roș-albastru. Au urmat ocaziile imense ale nou-intratului Harlem Gnohere. Mai întâi, francezul a trimis în bara cu poarta goală în față, iar Malnar a reținut mingea care se îndrepta spre linia porții, apoi a reluat cu capul din interiorul careului, dar peste poarta slovenilor. A ieșit la rampă Florinel Coman, care a tras de la distanță pe lângă poarta lui Malnar, dar nu l-a mai iertat în nouă minute mai târziu, după ce a fost lăsat liber în careul slovenilor și a trimis mingea în plasă fără emoții. Oaspeții și-au trecut în cont prima ocazie a meciului, în minutul 82, prin foarfeca superbă a lui Kamara, respinsă de Bălgrădean, iar Daniel Benzar a închis tabela în minutul 90+3, după ce a reluat în plasa porții slovenilor o minge trimisă în careu de Olimpiu Moruțan.

S-a terminat 4-0 pentru vicecampioana României, care se califică în turul trei preliminar al Europa League, unde va întâlni echipa fostului dinamovist Steliano Filip, Hajduk Split. Croații nu au fost „răpuși” niciodată de echipele românești în fazele eliminatorii.

Minutul 90+3: Fluier final pe Arena Națională! FCSB se califică fără emoții în turul trei preliminar al Europa League.


Minutul 90+3: GOOOL FCSB! Daniel Benzar primește o pasă superbă în careu de la Moruțan, și l-a executat impecabil pe Malnar.


Minutul 82: Ocazie pentru Rudar! Kamara primește o centrare în careu, iar reluarea sa superbă din foarfecă este respinsă și apoi reținută de Bălgrădean.


Minutul 68: GOOOL FCSB! Florinel Coman trece printr-o perioadă de vis. Jakolis îi pasează în careu, iar șeptarul, lăsat liber de apărarea slovenilor, nu iartă și marchează al treilea gol în cinci zile.


Minutul 59: Florinel Coman ia o acțiune pe cont propriu, se oprește la marginea careului, trage puternic, dar șutul său trece puțin pe lângă poarta lui Malnar. FCSB domină autoritar, și pare că nu este mulțumită cu rezultatul afișat pe tabelă.


Minutul 54: Nu este seara lui Gnohere! Ovidiu Popescu centrează în careu, „Bizonul” reia cu capul, dar balonul se duce pe lângă poarta unui Malnar rămas fără replică.


Minutul 51: Ocazie imensă a lui Gnohere. Acesta primește o minge pe jos în fața porții, care îl depășește pe Malnar, dar francezul nimerește bara cu poarta goală în față, iar goalkeeper-ul slovenilor reține.


Minutul 49: GOOOL FCSB! Olimpiu Moruțan ia o acțiune pe cont propriu, trece de trei fundași ai slovenilor și îl execută pe Malnar cu un șut puternic din careu. Este primul gol al mijlocașului în tricoul vicecampioanei României.

Minutul 46: S-a reluat jocul! Dică mută pentru prima oară în această partidă. Îl scoate pe autorul unicului gol al partidei, Florin Tănase, și intră Harlem Gnohere.


Minutul 45+2: Pauză pe Arena Națională. FCSB este în avantaj, iar emoțiile calificării se risipesc pe măsură ce fluierul de final al centralului rus se apropie.


Minutul 36: Jocul celor de la FCSB se liniștește pe măsură ce ne apropiem de pauză. Echipa lui Dică ține de minge, încearcă să le pună probleme slovenilor, dar ocaziile periculoase lipsesc.


Minutul 22: GOOOL FCSB! Florinel Coman aruncă o minge în careu, Bălașa este tras de tricou de un adversar, iar centralul rus dictează lovitură de la 11 metri. Florin Tănase execută calm, pe jos, pe partea dreapta, și deschide scorul.


Minutul 13: Încă o ocazie pentru echipa lui Dică! Florinel Coman centrează din corner, Bălașa retrimite cu capul în careu, mingea îl depășește pe Malnar, dar Junior Morais nu a putut relua mingea în poarta goală. Tabela rămâne intactă.


Minutul 11: Ocazie pentru FCSB! Pintilii îi pasează excelent lui Jakolis în careu, dar reluarea acestuia este respinsă de goalkeeper-ul slovenilor, iar pericolul este îndepărtat. A fost primul șut pe poartă din această partidă.


Minutul 1: Fluier de start pe Arena Națională! FCSB este foarte aproape de calificare, având avantajul meciului din tur, unde s-au impus cu scorul de 2-0. Echipa lui Dică și-a aflat și adversara din turul următor, Hajduk Split.

21:25 Reacția finanțatorului celor de la FCSB după ce Hajduk Split s-a calificat în turul trei, și poate să întâlnească FCSB: „Dica a făcut astăzi echipa ținând cont de următoarele meciuri, de meciul cu Iași, de cel cu Hajduk. Hajduk e un adversar destul de dificil, dar nu unul de care sa nu putem trece, a spus Gigi Becali înaintea partidei, conform sport.ro.


20:00 Avem echipa de start a FCSB-ului, iar surprizele pregătite de Nicolae Dică nu sunt puține. Ovidiu Popescu a fost trimis în partea dreaptă a apărării pentru a-i face loc lui Antonio Jakolis în linia ofensivă, iar schimbarea anunțată de tânărul antrenor al vicecampioanei la conferința de presă – Coman atacant – a devenit realitate.


FCSB este ca și calificată în turul 3 al Europa League, după victoria din Slovenia, împotriva lui Rudar, 2-0. Returul de la București se anunță o simplă formalitate pentru vicecampioana României, dar Nicolae Dică este de părere că dubla nu este jucată și se așteaptă la un meci dificil.

Sper să trecem de Rudar. Știu că nu pot schimba foarte mult, dar cu siguranță vor încerca o tactică mai ofensivă. Vor veni să-și joace șansa, chiar dacă este mică. Nu m-am gândit cu cine mi-aș dori să picăm dacă vom trece de Rudar. Nu am preferată între Hajduk și Slavia. E important ca noi să fim pregătiți„, a declarat Nicolae Dică la conferința de presă.  

„Am venit să jucăm acest meci împotriva unei mari echipe, Steaua. Știam acest lucru încă dinaintea primului meci. Pentru noi nu contează însă că adversarul este mai bun sau mai mare. Am venit să scoatem un rezultat bun aici. Acesta este principalul obiectiv. Știm că va fi foarte dificil. Dar noi ne vom bucura de acest moment, că vom juca la București împotriva Stelei pe un stadion frumos. Credem în continuare în șansa noastră. Sperăm ca Steaua să aibă o seară proastă, iar noi să o avem pe cea mai bună”, a declarat Marijan Pusnik, antrenorul slovenilor.

În cazul în care calculele hârtiei vor fi respectate și va merge în turul 3, FCSB ar urma să evolueze împotriva învingătoarei din dubla Hajduk Split – Slavia Sofia. FCSB – Rudar Velenje are loc joi, de la ora 21:30. Partida este transmisă de Pro Tv.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…