FOTO | Fanul lui River care a ”găurit” autocarul celor de la Boca, pedeapsa cu închisoare. Suporterul, prezentat la TV încătuşat precum ”traficanţii de droguri”

7 dec 2018 1340 afişări Fotbal Extern
FOTO | Fanul lui River care a ”găurit” autocarul celor de la Boca, pedeapsa cu închisoare. Suporterul, prezentat la TV încătuşat precum ”traficanţii de droguri”

Tulburările legate de incidentele de la finala Cupei Libertadores, manşa secundă, nu s-au terminat nici până acum. Autorităţile din Argentina, la presiunea publicului, duc o adevărată luptă de crucificare publică a huliganilor care au contribuit la devastarea autocarului celor de la Boca Juniors şi la rănirea uşoară a unor fotbalişti ai clubului oaspete din acel moment.

Cu puţin timp înainte ca, la Madrid, să se dispute meciul River - Boca (2-2 în tur), un judecător din Argentina a acceptat pledoaria de vinovăţia a lui Matias Sebastian Nicolas Firpo şi l-a condamnat pe acesta la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Firpo este suporterul care apare pe filmările din momentul atacului şi care provoacă cele mai mari daune autocarului, sticla aruncată de el spulberând un geam al vehiculului cu care Boca se deplasa spre arenă.

Condamnarea a fost făcută în ciuda faptului că avocatul suporterului a încercat să înduplece instanţa. ”El nu face parte din vreo grupare, doar a văzut oamenii care se adună şi aruncă şi a fost prins de moment. Nu este violent şi nici nu are antecedente”, a spus avocatul.

Cu toate că Firpo a acceptat pedeapsa şi a scurtat durata procesului admiţând faptul că este vinovat, avocatul acestuia a reclamat dur modul în care poliţia a procedat în cazul arestării sale. Nemulţumirile pleacă de la faptul că, în presa din America de Sud, a fost eliberată o fotografie care îl înfăţişează pe Firpo încătuşat, dezbrăcat, pe un scaun din propria casă. ”E un atac la demnitatea omului, parcă e traficant internaţional de droguri”, au reclamat susţinătorii lui Firpo.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.