Fost vicepreşedinte al FIFA, condamnat să plătească daune de 79 de milioane de dolari

12 iul 2019 1252 afişări Fotbal Extern
Fost vicepreşedinte al FIFA, condamnat să plătească daune de 79 de milioane de dolari

Fostul vicepreşedinte al FIFA, Jack Warner, a fost condamnat la plata unor daune de 79 de milioane de dolari.

În cadrul procesului civil, desfăşurat în SUA, judecătorul William Kuntz a hotărât să-l condamne pe Jack Warner, în lipsă, el fiind acuzat că a deturnat milioane de dolari şi a luat mită la tratativele pentru drepturile TV privind evenimente desfăşurate de Concacaf (el fiind preşedintele Confederaţia de Fotbal a Americii de Nord, a celei Centrale şi a Caraibelor), dar şi pentru a vota într-o anumită direcţie, la nivel de FIFA, privind atribuirea organizării CM 2010.      

EL a fost demis în 2011, după ce au apărut tot mai multe indicii de corupţie, iar în 2015, justiţia din SUA l-a inculpat. Americanii cer extrădarea sa din Trinidad-Tobago, ţara sa natală, el locuind aici din 2015, de când a fost exclus de tot din lumea fotbalului. Warner a fost ministru şi parlamentar în Trinidad-Tobago.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.